Axo Finans

Oversikt Axo Finans

star star star star star
star star star star star
4.6 /5 - 27 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • En søknad - flere banker
 • Godkjenner mange søknader
 • Mulighet for refinansiering
Ulemper
 • Ingen innlogging til mine sider
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 5,58%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  20 år
 • Årsinntekt:
  120 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 13,7%, 100.000,-, o/5 år, kostnad. 35.858,-, Totalt: 135.858,-

Om Axo Finans

Axo Finans – sammenligner forbrukslån fra flere aktører

Er du ute etter å sammenligne forbrukslån? Da kan Axo Finans være et godt alternativ for deg. Les alt om Axo Finans i denne testen.

Det er viktig å sammenligne forbrukslån. Grunnen er at det er kommet så mange banker og andre tilbydere av slike lån. Og selv om det er mye likt, så kan det være store forskjeller også.

Her på Comparo.no jobber vi for å hente informasjon om alle banker, finansinstitusjoner og låneformidlere på markedet. Deretter sjekker vi fakta på nettsidene, og prøver å hente ut den informasjonen som er viktig for deg som vurderer å ta opp et slikt lån.

Så du finner masse informasjon her på våre sider. «Hva er beste forbrukslån 2018», er for eksempel en av våre hovedsatsinger akkurat nå.

Det er viktig at du som seriøst leter etter et usikret lån setter deg godt inn i materien, og blir kjent med de viktigste aktørene på markedet.

Bruk derfor våre artikler, tester og anmeldelser som utgangspunkt for videre research, og for å sammenligne forbrukslån. Og vær klar over at når det gjelder forbrukslån så er det umulig å si akkurat hvilke betingelser du vil få før du faktisk søker.

Hva er et forbrukslån?

Dersom du leter etter lån, og aktivt sammenligner forbrukslån akkurat nå, vet du selvsagt mye om hva et forbrukslån er. Men det kan likevel være lurt med litt repetisjon.

Også fordi det er mange som kritiserer slike lån fordi rentene er høyere enn vanlige lån.

Og om du har diskutert ideen om å ta opp et usikret lån med venner og familie er det sikkert noen som har kommet med advarende pekefingre. Men da er det viktig å tenke på hva et forbrukslån virkelig er, sammenlignet med andre typer lån.

For selvsagt har vanlige lån, som boliglån, en lavere rente enn forbruksklån. Men så er det også mange flere krav til boliglån og andre lån i vanlige banker.

Forbrukslån uten sikkerhet

Glem ikke at forbrukslån er lån som ikke krever noen som helst form for sikkerhet. Du trenger ikke stille bolig, bil, båt eller noen andre eiendeler som sikkerhet.

Det eneste du trenger er å oppgi navn og personnummer, og så vil bankene foreta en rask sjekk av din økonomiske profil for deretter enten a) gi deg et lånetilbud, eller b) ikke gi deg lån.

Glem heller ikke de mange andre fordelene med forbrukslån, som spesielt går på dette med tid og enkelhet.

Det er nemlig super-enkelt å legge inn en søknad på et forbrukslån, og sammenlignet med andre lån tar det så å si ikke noe tid i det hele tatt i det hele tett verken å få svar p søknad, eller å motta pengene på egen konto.

Billig lån på dagen? Ja, det er faktisk mulig i dag – fra en rekke, forskjellige banker og finansinstitusjoner.

Det er dette som er forbrukslån: Ingen krav til sikkerhet, få krav til lånesøker, enkel søknadsprosess og hurtige utbetalinger.

Hva er en låneformidler?

På sidene våre her på comparo.no ser vi både på banker/finansinstitusjoner, men også på de såkalte låneformidlerne.

Og det er altså Axo finans vi skal se på i dag, som jo er en låneformidler.

En låneformidler er en nettside som tar din informasjon, og sender den videre til banker og finansinstitusjoner som de samarbeider med.

Det er altså ikke låneformidleren, i dette tilfellet Axo, som låner deg pengene, men bankene som samarbeider med dem.

Du kan selvsagt sende inn søknader til individuelle banker selv, men fordelen med låneformidlere er at de lar deg fylle inn søknaden en, enkelt gang, og så sender de denne informasjonen til en rekke banker som deretter analyserer din søknad.

Du sparer altså vesentlig tid.

Hva er fordelen med en låneformidler?

Og her kommer vi altså inn på fordelene med det å bruke en låneformidler som Axo. Axo finans jobber med 13 banker, så om du skulle ha sendt søknader til disse måtte du altså ha fylt inn 13 søknadsskjema.

Med Axo finans fyller du inn ett skjema, og så er jobben gjort.

Noen mener det å bruke låneformidlere vil gjøre det lettere å få positivt svar på lånesøknaden din, men det er tvilsomt. For bankene analyserer din personlige, økonomiske situasjon for å avgjøre om du skal få et lånetilbud eller ikke.

Og det samme gjelder renter og gebyrer, for det er altså din egen situasjon som er utgangspunkt for bankene når de gir deg et tilbud. Jo mindre risiko de mener det er å gi deg et lån, desto bedre blir lånebetingelsene.

Er det ulemper med å bruke låneformidler?

De fleste du spør er unisont enige om at det kun er fordeler ved å bruke låneformidler. Og det høres unektelig logisk ut. For du sparer en god del tid på kun å måtte fylle ut en, eneste søknad til forskjell fra 13, 15, 17 eller mer.

Så om du vi spare tid på å fylle ut søknader er det overhodet ingen tvil: Låneformidlere er fordelaktige for deg.

Noen er imidlertid redde for at lånetilbud en får via låneformidlere vil være mindre gunstig enn lån en søker om direkte. Men dette har ikke rot i virkeligheten.

Joda, låneformidlerne mottar penger for hver eneste lånesøknad de sender til sine samarbeidspartnere, men disse pengene kommer fra generelle markedsføringsbudsjett, så de påvirker ikke direkte din egen lånesøknad, eller dine egne lånebetingelser.

Glem heller ikke at du ikke er forpliktet til å ta opp et lån selv om du får tilslag. Så om en låneformidler sender din søknad til 13 banker og mottar 13 engangssummer for disse søknadene, kan bankene ende opp med null kunder.

Den eneste virkelige ulempen vi kan se med låneformidlere er for deg som ønsker et usikret lån. For det tar gjerne opp til et par dager før du får svar fra låneformidleren, og deretter tar det ytterligere en dag eller to før pengene er på konto.

Dersom du trenger penger fort er den beste oppskriften å søke selv, direkte på bankenes nettsider.

Test av Axo Finans

Men la oss teste ut Axo finans og se hvordan de klarer seg.

De har friske og flotte nettsider som er enkle å forstå, og du blir møtt med overskriften «Lån opptil 500.000 kroner. Vi sammenligner bankene og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted. Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis».

De hevder videre at over 95% av Axo sine kunder er «meget godt fornøyde»

På nettsidene sine forklarer Axo finans også ganske bra hvordan hele prosessen foregår, og hva som er forskjellen på en låneformidler og en bank.

De kommer også inn på det faktum at renten du vil bli tilbudt er individuell, samt et par andre fakta omkring dette med forbrukslån.

Hvor mye kan jeg låne hos Axo Finans?

Axo finans lar deg som sagt låne opptil 500.000 kroner, og du kan låne så lite som 10.000. Dette betyr at Axo er et alternativ for en rekke forskjellige typer kunder, fra den som skal gjøre større kjøp, reparasjoner eller oppusninger, til den som bare trenger raske 10.000 kroner til å kjøpe nye mobil.

Axo finans er med andre ord svært fleksibel. Det eneste vi ikke helt forstår er hvorfor du ikke kan låne opptil 600.000 i og med at Bank Norwegian er en av samarbeidspartnerne. Om du søker på Bank Norwegian selv har du nemlig muligheten til å låne 600.000 kroner, men via Axo blir det altså sagt at du kun kan låne 500.000.

Har Axo finans lånekalkulator?

Det første som møter deg på Axo finans sine nettsider er en forbrukslån kalkulator. Og den er enkel og grei å bruke. Det første du opplyser om er lånebeløpet du ønsker deg.

Deretter indikerer du hvor lang nedbetalingstid du ønsker deg.

Dersom du skal bruke pengene fra lånet til å refinansiere gjeld må du svare bekreftende på dette i ett av feltene, og så er det bare å fylle inn epost og mobil og klikke på knappen «gå til søknadsskjema».

Der vil du bli bedt om en del annen informasjon, men alt er fort utfylt.

Og når du er ferdig å fylle ut skjemaet, og klikker på knappen, ja da sendes søknaden inn i Axo-systemet, og deretter til 13 forskjellige banker og finansinstitusjoner.

En veldig enkel og grei prosess.

Kan jeg bruke Axo Finans til refinansiering?

Som nevnt ber Axo Finans deg informere dem spesifikt om dette i selve lånekalkulatoren, like før du kommer til søknadsskjemaet.

Men, ja, dette er fullt mulig. Og det er flere og flere som velger å ta opp forbrukslån med tanke på refinansiering. Ikke bare er det enklere og greiere å ta stilling til en bank i stedet for flere, men det er også store muligheter for at betingelsene dine totalt sett vil bli bedre om du refinansierer på denne måten.

Hvilke krav stiller Axo til lånesøkeren?

Noe av det flotte med forbrukslån er at det er så få krav til lånesøker. Men noen krav er det, og Axo finans krever følgende:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ha fylt 23 år
 • Du kan ikke ha noen aktive inkassosaker

Legg merke til at det ikke blir sagt noe om betalingsanmerkninger, selv om de fleste av Axo sine samarbeidspartnere nok ikke vil godta dette heller. Men siden Axo finans ikke nevner dette kan det være åpninger for deg som har anmerkninger også.

Dersom du er under 23 år og ønsker forbrukslån kan du ikke bruke Axo finans, men glem ikke at det finnes flere alternativer, så sjekk listene våre og send inn egne søknader direkte selv til bankene som er liberale på dette punktet.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Når du har bestemt deg for lånesum og nedbetalingstid, og sendt inn søknaden vil det ta et par dager for Axo finans å ta imot svarene som kommer inn. Deretter forbereder de en slags rapport, og gir deg tilbakemelding.

Om du velger å takke ja til en av lånetilbudene er det bare å signere lånedokumentene med BankID, og så vil pengene komme rett inn på din konto etter kort tid.

Men, altså, hele denne prosessen tar lengre tid enn om du gjør den selv direkte med hver enkel bank. Noe du altså bør tenke på om du er presset for tid.

Hvilke banker og finansinstitusjoner samarbeider Axo med?

Axo finans selv forteller at de jobber med følgende banker og finansinstitusjoner:

 • DNB
 • BN Bank
 • Blue Step bank
 • Resurs Bank
 • yA Bank
 • Collector Bank
 • Gjensidige
 • Nordax Bank
 • Komplett Bank
 • Ekspress Bank
 • Easybank
 • Bank Norwegian
 • Santander Consumer Bank

Ingen forpliktelser

Glem ikke at du ikke er forpliktet til å si ja til lånetilbud du får fra Axo. Noen er nemlig litt engstelige for dette, og unngår derfor å søke. Men det er helt opp til deg selv hvilket lån du eventuelt velger, eller om du takker nei til samtlige lån.

Det er gratis å søke, og helt uforpliktende.

Beste rente hos Axo Finans?

Axo finans understreker at det tilbudet du eventuelt får er tilpasset din person, og den nominelle renten kan variere mellom 6,99 til 21,95%. Den effektive renten, i følge Axo, varierer mellom 7,4 til 24,4%.

Slett ikke dårlige tall, men så er jo spørsmålet akkurat hvilken rente du vil få. Den eneste måten å finne dette ut på er ved å søke.

Hvorfor bør jeg velge Axo Finans som låneformidler?’

Om du er interessert i et lån uten sikkerhet må du ta stilling til to ting:

 • Skal du søke direkte på bankene/finansinstitusjonene selv?
 • Eller skal du bruke en låneformidler som Axo Finans.

Vi har nevnt fordeler og ulemper med dette, så dette blir helt opp til deg selv.

Dersom du velger å bruke en låneformidler har Axo Finans et bra renomme, og det er flott at de sender søknaden din til hele 13 banker. Men glem ikke at det finnes flere låneformidlere, og i det norske markedet er det minst to andre som sender søknaden din til flere banker.

Konklusjon av Axo Finans

Vurder alle fordelene for og mot det å bruke en låneformidler. Har du tid til å sende søknader direkte kan dette til syvende og sist være raskere med tanke på hvor lang tid det går før du får pengene.

Men det er selvsagt mye mer praktisk å simpelthen bruke Axo finans, for da blir alt gjort via ett, enkelt søknadsskjema.

Siste artikler