Smålån og lån på dagen

Smålån er mindre lån som er beregnet for en kortere periode. Her kan man låne penger med utbetaling allerede samme dag. I listen over finner du beste smålån og lån på dagen på det Norske markedet.

Hva er smålån?

Smålån er et uttrykk som brukes om lån uten sikkerhet som har lavere lånebeløp en et tradisjonelt forbrukslån. Mens man ved et forbrukslån ofte kan låne opptil 500 000kr, er smålån gjerne begrenset til maks 50 000kr. Det finnes også aktører hvor du kan låne opptil 100 000kr som et smålån, mens andre har en maksgrense som ligger under 50 000kr.

Når lånebeløpet er lavere, kan banken senke lånebetingelsene litt, og det er derfor enklere å skaffe seg smålån enn et større forbrukslån.

Vilkår ved smålån

1. Din inntekt

Hvor mye du tjener har selvfølgelig innvirkning på hvor mye penger du kan låne. Du må som regel minimum ha fast, skattbar inntekt på mellom 100 000 og 200 000kr for å få lov å låne penger, men det finnes også banker som har lavere minimumsgrenser.

Har du en lav fast inntekt kan det være mulig å få låne småbeløp gjennom kredittkort, mikrolån og sms-lån. Disse lånene er gjerne på mellom 1000 og 5000kr.

2. Din alder

De aller fleste forbrukslån har en minimumsgrense på 20-25år. Dette er fordi unge voksne oftere lar være å betale ned gjelden sin. Når du kun søker om et smålån, vil flere banker låne deg penger så lenge du er 18år eller eldre. Det vanligste er likevel at du må være fylt 20år.

3. Din Kredittverdighet

Alle som søker om lån må gjennom en kredittsjekk. Denne utfører banken for å beregne hvor stor sannsynlighet det er for at du kommer til å betale tilbake lånet ditt. Jo bedre resultat du får på kredittsjekken, jo mer penger kan du låne, og jo lavere rente vil du få.

Når banken utfører en kredittsjekk er det svært mange faktorer som tas med i beregningen. Gjeld, inntekt, alder, bosted, utdanning, og betalingsanmerkninger er noen av dem. Alle de ulike faktorene blir satt inn i en algoritme som gir hver kunde en individuell kredittscore.

4. Rente

Ettersom et smålån består av et mindre beløp en et vanlig forbrukslån, vil som regel renten være høyere. Når du ser på renten, er det viktig å se på den effektive renten. Det er denne som forteller deg hvor mye lånet kommer til å koste deg, totalt sett. Har du mange smålån kan det lønne seg å samle lån for bedre økonomi. 

Den effektive renten på et smålån går fra 12% og oppover. Det viktig å huske at renten settes individuelt og at renten som banken reklamerer med er den beste renten de kan gi. Det vil si at hvilken rente du får bestemmes av en individuell vurdering av din kredittverdighet. Derfor vil to personer som søker om det samme lånet i den samme banken kunne få helt ulik rente.

Selv om renten gjerne er høyere enn ved et større forbrukslån, vil den i de fleste tilfeller være mye bedre enn renten du får gjennom et kredittkort.

lav rente på smålån

5. Nedbetalingstid

Ettersom et smålån ofte er relativt lite, vil du gjerne klare å betale det ned relativt raskt. Ofte har smålån en maksimal nedbetalingstid på 5år. Jo raskere du klarer å nedbetale lånet, jo lavere blir lånekostnaden ettersom du betaler mindre renter og færre gebyrer.

Mange banker tilbyr stor fleksibilitet i nedbetalingen. Du kan for eksempel få noen måneder med avdragsfrihet i starten av låneperioden, og noen tilbyr også opptil 2 betalingsfrie måneder hvert år. Da kan du slippe å betale avdrag på lånet i for eksempel desember og januar. Dette kan komme godt med ettersom man ofte bruker ekstra mye penger rundt jul og nyttår.

Når du har for lav fast inntekt eller er for ung til å få ta opp et vanlig forbrukslån, kan et smålån være løsningen som hjelper deg ut av pengeknipa. Selv om de mindre lånebeløpene gjør at bankene kan fire litt på kravene, er det ikke fritt frem. Selv om bankene kan ta litt mer risiko ønsker de jo til syvende å siste å få tilbake pengene de låner ut. Bankene driver en business og de skal tjene penger.

Husk at renten vil være høyere enn på et vanlig forbrukslån, men så lenge du har muligheten til å få et smålån og har tenkt å betale det tilbake over en lengre tidsperiode enn 30dager er det billigere enn et kredittkort.

6. Ingen registrerte betalingsanmerkninger

Hvis du ikke kan betale regningene dine, vil de etter hvert gå til inkasso. Du får da tilsendt et inkassovarsel. Betaler du ikke regningen da heller, vil du få det som kalles en betalingsanmerkning. Det vil si at det at du ikke har betalt regningene dine blir registrert i et register som banken sjekker hver gang den skal låne ut penger.

Har du fått en betalingsanmerkning vil det bli svært vanskelig å ta opp huslån, handle på kreditt og til og med tegne et mobilabonnement. Betalingsanmerkningen forsvinner heldigvis etter at du har betalt ned kravene mot deg, så det er fremdeles håp.

Hvorfor kan et lån på dagen være en god løsning?

Noen ganger trenger man penger raskt til uforutsette utgifter. Er du helt avhengig av bilen for å komme deg til jobb, har du ikke tid til å vente på neste lønning før du kan reparere en skade.

Eller kanskje du plutselig har en uke fri fra jobb, og kunne tenkt deg å dra på ferietur med kjæresten?

Da er det synd å la muligheten gå fra seg fordi lønnen ikke kommer før i neste uke.

lån på dagen

I slike tilfeller kan et lån på dagen være en gunstig løsning på pengeproblemene. Før kunne det være vanskelig å få tak i penger raskt, men i dagens digitale lånemarked kan man faktisk inngå en låneavtale og få pengene overført til kontoen sin på samme dag som man søker om lånet.

Lånemeglere på nett gir deg muligheten til å enkelt kunne søke om lån hos mange banker med én enkelt søknad. Dette gir deg muligheten til å hente inn flere lånetilbud som du kan sammenligne. Nå må plutselig bankene konkurrere om deg.

Når du skal velge hvilken bank du skal låne penger hos er det lurt å se på hvilken bank som tilbyr deg den laveste effektive renten og selvfølgelig også riktig lånebeløp.

I dag kan du lånen helt opptil 600 000kr uten å stille sikkerhet. Dette betyr at du ikke trenger å stille pant i for eksempel hus eller bil for å få låne penger. Bankene bryr seg heller ikke om hva du skal bruke pengene på. Dette gjør at du kan låne penger på dagen når som helst, og til hva som helst.

Noen banker har også veldig fleksible nedbetalingsplaner. Dette kan være gunstig hvis du for eksempel har varierende størrelse på lønninger og utgifter fra måned til måned. Da kan du betale ned mye av lånet når du har mye penger, og mindre av lånet når du har lite penger.

Hvor mye lån på dagen kan jeg få?

Skal du ha tak i penger raskt, er det ofte begrensninger på hvor mye penger du kan låne, men den siste tiden har flere banker begynt å tilby relativt store forbrukslån. Du kan som regel låne mellom 1000kr og 50 000kr helt uten å stille sikkerhet i bil eller bolig å få svar på dagen. Søkeprosessen er svært rask og enkel, og du vil ofte kunne ha pengene allerede samme dag du sendte inn søknaden om dette ble gjort tidlig på dagen.

Hva betyr det å låne penger på dagen?

Dersom du er ute etter å låne penger fort og ikke har mye egenkapital å rutte med er forbrukslån sannsynligvis det beste alternativet ditt. Disse lånene er lån uten sikkerhet. Med andre ord tar ikke tilbyderen pant i eiendelene dine når de innfrir lånet. Dette er også grunnen til at det reklameres så mye med forbrukslån på dagen. Banken trenger kun å gjennomføre en kredittsjekk og gjøre en vurdering av betalingsevnen din for å innfri lånet. Men dette koster dyrt. Renter på forbrukslån er skyhøye når du sammenligner med lån med sikkerhet. Derfor er det viktig å tenke seg nøye om før du tar opp forbrukslån.

Utsagn som ”Lån penger på dagen” og spesielt ”Lån penger på minuttet” brukes av bankene for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra potensielle kunder. I realiteten vil du aldri få penger på konto i løpet av en dag – og i alle fall ikke i løpet av et minutt. Det er selvfølgelig enkelt å fylle inn en online-søknad. Men det vil uansett ta bankene noe tid å gjøre papirarbeidet de må gjøre for å innfri lånet ditt. Se verdt å vite om smålån på Finansportalen

Hvem kan få lån på dagen?

Det er ikke alle som kan søke om forbrukslån på dagen. De seriøse forbrukslåntilbyderne gjennomfører en kredittsjekk av deg. Og denne må godkjennes for at du skal få lånet ditt innfridd.

I en slik sjekk ser banken over at alle personopplysningene dine stemmer overens med søknaden din. I tillegg til dette ser de også etter om du har noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger registrert på deg.

Dersom du har det er det de færreste som vil innfri lånet ditt. De få selskapene som ikke gjennomfører kredittsjekk har som oftest mye dårligere vilkår enn de andre bankene. Men dersom du innfrir alle kravene om inntekt og kredittsjekken din godkjennes kan du låne penger ”på dagen”.

Du bør allikevel være klar over at dersom du må ha penger fort vil ikke et forbrukslån nødvendigvis bety at du har pengene på konto umiddelbart.

Hvordan kan man få lån på dagen?

Når det er sagt, så er definitivt forbrukslån det beste alternative for å låne penger fort. Søknadsprosessen går raskt og det er sannsynligvis ikke snakk om mer enn et par virkedager før du har pengene tilgjengelig. Dersom du har bestemt deg for å søke om et forbrukslån fyller du enkelt inn søknaden din på tilbyderens nettside.

Hos de fleste vil du ha svar i løpet av 24 timer. Men det kan også være en god idé å bruke en anbudsside til å søke om forbrukslånet ditt. Da vil informasjonen din sendes ut til forskjellige banker og selskaper, og du får igjen de beste alternativene. Dette er en god måte å forsikre seg om at du får gode vilkår, selv om du må ha penger fort.

smålån på dagen

Ting du bør tenke på før du søker om forbrukslån

Det kan være vanskelig å holde hodet kaldt når du trenger å låne penger raskt. Allikevel er det svært viktig at du tar innover deg hvilke konsekvenser et forbrukslån vil ha på privatøkonomien din. Nedbetalingstid og effektiv rente er de viktigste faktorene å vurdere når du skal søke om forbrukslån.

Fordi rentekostnaden beregnes ut fra det resterende lånebeløpet ditt vil totalkostnaden på forbrukslånet bli høyere med lengre nedbetalingstid. Den effektive renta på forbrukslån er også som nevnt skyhøy. Du må ta begge disse tingene i betraktning – selv om du trenger å låne penger på dagen. Ta deg tid til å vurdere betalingsevnen din. Hvilken innvirkning vil de tusenlappene forbrukslånet koster i måneden ha på hverdagen din?

Les mer om tips før du tar forbrukslån

Tre forbrukslån med gode betingelser og rask søknadsbehandling

Det kan som sagt være en god idé å benytte seg av en anbudsside dersom du trenger å søke om forbrukslån på dagen.

Alle disse selskapene har rask søknadsbehandling. Samtidig gir de deg en forholdsvis lav rente på forbrukslånet ditt, og du får gode nedbetalingsvilkår.

Brukerrangering:
star star star star star
star star star star star
4.7 /5 baserat på 39 tilbakemeldinger

Siste artikler