Bank Norwegian

Oversikt Bank Norwegian

star star star star star
star star star star star
3.7 /5 - 7 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

5.000 kr 600.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Rask behandling og rask utbetaling
 • Tilbyr høy lånegrense, samt mulighet for refinansiering
 • Tilbyr kredittkort
 • Lav effektiv rente
 • Elektronisk signering
 • Mulighet for å øke eksisterende lån
 • Tilbyr å låne med medsøker
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 600.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 8,99%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  23 år
 • Årsinntekt:
  100 000 kr
 • Personnummer:
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian forbrukslån – lån uten sikkerhet, også til bolig

Trenger du et lån? Da er spørsmålet hvilken bank du skal velge. Er Bank Norwegian lån er et av beste på markedet? Les vår test av en av de største forbrukslånbankene på markedet.

Et Bank Norwegian lån, eller det som gjerne kalles Bank Norwegian forbrukslån, kan være et av dine beste alternativer når det gjelder denne typen lån. I hvert fall om du trenger å låne mer enn 500.000 kroner. For et Bank Norwegian forbrukslån gir deg faktisk muligheten til å låne hele 600.000 kroner.

En ganske betydelig sum – og altså hele 100.000 kroner mer enn de fleste andre forbruksbanker.

Dette betyr at du kan bruke et Bank Norwegian lån til en rekke prosjekter som andre forbrukslånbanker ikke kan hjelpe deg med.

Som for eksempel boliglån.

Bank Norwegian lån

På Bank Norwegian sine nettsider får vi en rask og grei innføring i hva som er mulig. Og de deler Bank Norwegian lån inn i følgende grupper:

Og det er jo hyggelig lesing. Det fine med Bank Norwegian sine forbrukslån er også at lånegrensen er satt såpass høyt at det faktisk hjelper godt innenfor mange av disse kategoriene.

Du kommer langt med 600.000 kroner, og når vi snakker om et forbrukslån, som ikke på langt nær er så byråkratisk å anskaffe seg som vanlige banklån, ja begynner det hele å bli interessant.

Spørsmålet blir bare hvilke renter Bank Norwegian jobber med, hvilke gebyrer de har (både etableringsgebyr og termingebyr), mulighet for skattefradrag samt hvor mange år man kan bruke på å nedbetale lånet.

Alt dette skal vi se på i denne Bank Norwegian lån testen.

Historien bak Bank Norwegian forbrukslån

Alle kjenner flyselskapet Norwegian, og i dag kjenner nok de fleste også Bank Norwegian. En bank der lån uten sikkerhet er mulig, men glem heller ikke at Norwegian tilbyr sitt Bank Norwegian kredittkort. Et kort som kan være et godt ekstrakort å ha for mange av oss.

Banken er et datterselskap av den gruppen som kaller seg Norwegian Finans Holding ASA. Og dette er en ren nettbank.

Mange liker at Norwegian er et trygt og sikkert merkenavn som høster anerkjennelse i markedet. Dette er ikke en hvem-som-helst, og mange foretrekker altså denne tryggheten fremfor å ta opp forbrukslån hos banker som er mindre kjente.

Hva er et Bank Norwegian forbrukslån?

Et Bank Norwegian forbrukslån er et lån som er vesentlig enklere å skaffe seg enn vanlige, forretningsbanklån. Dette er altså et lån uten sikkerhet, i likhet med det mange andre forbrukslånbanker tilbyr.

Det som kjennetegner de fleste forbrukslån er at det vanligvis er super-enkelt å søke om disse lånene, at du får raskt svar, og at de aller fleste får sine lån godkjent.

Noe av det spesielle med Bank Norwegian forbrukslån er at det i flere år har blitt kåret til Norges beste forbrukslån – også med tanke på refinansiering.

I Bank Norwegian kan du låne fra så lite som 5000 kroner, og altså opptil 600.000. Så det sier seg selv at dette er en bank som satser på et bredt spekter av kunder. Fra deg som vil kjøpe en ny mobil, reise på en ferie, eller kjøpe bil, båt eller hytte.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

Bank Norwegian gir deg lån uten sikkerhet, og du får svaret på lånesøknaden din fort. Klart, det finnes krav som må oppfylles. Men det er ikke mange. Du må:

 • Være norsk statsborger
 • Ha fylkt 23 år
 • Ha registrert, liknet inntekt
 • Ikke ha noen pågående inkassosaker

Dersom du oppfyller disse få kravene kan du søke på forbrukslån fra Bank Norwegian.

Legg merke til at du kan søke lån med medsøker. Dette vil øke dine sjanser betraktelig for å få positivt svar på din søknad, for da ser Bank Norwegian også på denne personen sin privatøkonomi.

Det er også verdt å tenke på at den reelle renten på lånet ditt kan bli lavere dersom du søker med medsøker, så ha dette i tankene når du skal søke.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Det fine er at søknadsprosessen er rask. Gjerne meget raskt. Men Bank Norwegian kommer til å analysere din kreditthistorie. Ikke bare med tanke på om du får lån eller ikke, men også med tanke på hvilken rente Bank Norwegian tilbyr deg for ditt forbrukslån.

Glem ikke at om du får tilslag er du likevel ikke forpliktet til å ta imot lånet. Du har derfor ingenting å tape på å søke et Bank Norwegian forbrukslån.

Slik fungerer Bank Norwegian forbrukslån

Søknadsprosessen på Bank Norwegian er veldig enkel.

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp, personnummer, navn, epost og telefon.

Dersom du skal bruke hele eller deler av lånet fra Bank Norwegian til å refinansiere andre lån må du krysse av en boks.

Vil du søke med medsøker må du også opplyse om dette, og – igjen – så fremhever Bank Norwegian at du øker sjansen for å få lånet innvilget dersom du søker med en annen person. Samt at du sannsynligvis vil få en bedre rente.

Og mer er det egentlig ikke.

Ingen forpliktelser

Glem ikke det vi allerede har nevnt om at det ikke er noen forpliktelser til å akseptere lånet dersom du skulle få tilslag, så det er ingen grunn til ikke å søke et Bank Norwegian lån dersom du trenger litt ekstra penger til et prosjekt.

Og når vi først snakker om låneprosjekter, så kan vi jo se litt på hva som er de vanligste motivene til å søke om forbrukslån.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Nei. Og det er også noe av det som appellerer med forbrukslånene. Forbrukslånsbankene – og også Bank Norwegian – bryr seg rett og slett ikke hva pengene skal brukes til. Det er ikke engang en rubrikk for dette i søknadsskjemaet.

Men, og dette er viktig: For om du skal bruke lånet til å refinansiere andre lån, ja da vil gjerne Bank Norwegian vite det – og du er faktisk pliktig til å opplyse dem om det.

Bank Norwegian boliglån

Dersom du trenger penger til en fritidsbolig, eller en annen, rimeligere bolig kan et forbrukslån fra Bank Norwegian være akkurat det du trenger. For i mange deler av landet kommer du faktisk langt med 600.000 kroner.

Du kan selvsagt også bruke et forbrukslån fra Bank Norwegian som delsum av en større betaling, noe mange gjør.

Og en må jo si at verden har gått noe fremover når det er mulig å søke om boliglån i løpet av et par korte minutter, få svar på få timer, og ha pengene på konto få dager etterpå.

Så er det ingen problemer med forbrukslån generelt, og forbrukslån fra Bank Norwegian spesielt?

Bank Norwegian renter på forbrukslån

Og da kommer vi inn på renter.

Styringsrenten fra Norges Bank har vært lav ganske lenge, og ligger i dag på et historisk bunnivå. Det betyr at vanlige banklån har en vesentlig lavere rente enn de såkalte forbrukslånene.

Og dette er det noen som reagerer på.

Forbrukslån har typisk en flytende rente som er høyere enn vanlige banklånsrenter. Det er ikke mulig å si akkurat hva du vil få i rente, for renten blir gitt på individuelt grunnlag basert på den risikoen banken mener du innebærer for dem.

Bank Norwegian har en nominell rente på 8.99%.

Bank Norwegians nominelle rente på lån

Den nominelle renten forteller hva den løpende renten er innenfor et bestemt tidsrom. Og den kan altså forandre seg. Men legg merke til at når du skal se på de totale kostandene du vil ha med et forbrukslån, ja da må du også ta hensyn til gebyrer.

Typiske forbrukslån uten sikkerhet har selvsagt høyere rente enn vanlige lån der du stiller sikkerhet for eksempel i bolig. Og det er helt vanlig at forbrukslån ligger et sted mellom 7 til 8% og opp mot 25%.

Glem ikke at renten på forbrukslån, også på BankNorwegian lån, er fradragsberettiget på selvangivelsen. Se på det du betaler i løpet av et år, og trekk fra 28% som er den nåværende satsen.

Har du et lån med Bank Norwegian på opp mot 600.000 kan dette fradraget utgjøre ganske mye penger.

Bank Norwegians gebyrer

Og så var det gebyrene da.

Forbrukslån har to hovedtyper gebyrer. Det første gebyret som møter deg er et såkalt etableringsgebyr. Og her skrur alle forbrukslånbanker skrustikken godt inn for å få mest mulig penger ut av deg.

Men noen tar vesentlig mer enn andre, og BankNorwegian ligger midt på treet med sine 950 kroner i etableringsgebyr.

Det fine med etableringsgebyrene er også, tross alt, at du kun betaler dette gebyret en gang. Da er situasjonen annerledes med termingebyrene.

Men Bank Norwegian kommer godt fra det også her, for de har et helt greit termingebyr på 30 kroner per måned. En sum de fleste kan leve godt med.

Nedbetalingstid Bank Norwegian lån

Vi har gått gjennom de fleste av de faktorene du bør tenke på når du skal sammenligne lån, men en viktig «detalj» gjenstår – og det er nedbetalingstiden.

Hvor mange år gir forbrukslånbanken deg på å betale tilbake lånet ditt?

Og her skiller gjerne bankene mellom lån som du skal bruke til refinansiering av andre lån, og lån som skal brukes til andre formål som for eksempel bil, bolig eller annet forbruk.

Bank Norwegian tilbyr nedbetalingstid på inntil 15 år.

Bank Norwegians betalingsforsikring

Tar du opp et lån i Bank Norwegian kan du bestille betalingsforsikring på lånet.

Hva er dette?

Jo, det er en ekstra trygghet for deg som kunde. For dersom du skulle bli arbeidsledig eller sykemeldt, innlagt på sykehus eller på en eller annen måte være ute av stand til å betale lånet – som for eksempel om du faller fra – ja da trer denne forsikringen inn og gir deg full støtte for å betale terminbeløpene.

Dette er en trygghet mange synes er meget fornuftig. Men legg merke til at denne forsikringen på BankNorwegian ikke dekker alle situasjoner der du er ute av stand til å betale for deg, kun:

 • Ufrivillig arbeidsledighet
 • Fullt tap av arbeidsførhet
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall

Ikke alle ser nødvendigheten av en slik forsikring, men dette er noe du selvsagt må vurdere selv. Og da vil jo et sentralt moment være hva en slik forsikring koster.

Og på Bank Norwegian betaler du 5.9% av ditt terminbeløp for denne betalingsforsikringen. Selvsagt bør du lese nøye gjennom den eksakte teksten på Bank Norwegiansidene, for vilkårene kan også forandre seg med jevne mellomrom.

Hva sier Bank Norwegian brukere?

En av de store fordelene med Bank Norwegian sine forbrukslån er at de aller fleste kundene er svært fornøyde. Og dette understrekes også fra test til tes, da de scorer meget høyt gang etter gang.

Lånesøkerne er meget fornøyde med den enkle søknadsprosessen, og at svaret kommer så raskt. Pengene kan være på konto etter to dager. Det hjelper godt på om du skulle ha akutt behov for et lån.

Det er også verdt å nevne at søknaden er helt uforpliktende.

Det betyr altså at om du legger inn en søknad i dag og får positivt svar litt senere på ettermiddagen, ja da trenger du ikke si «ja» til lånetilbudet.

Du har altså ingenting å tape på å legge inn en søknad på lån. Og en av fordelene ved å legge inn en søknad er jo nettopp at du da får et helt konkret forslag fra banken på hva lånet ditt kommer til å koste. Dette er gull verdt i forhold til å gjette seg fram til hva en eventuell rente og terminbeløp vil komme på.

Konklusjon Bank Norwegian lån

Bank Norwegian er et av Norges aller mest populære forbrukslån. Det er en solid institusjon, og det er en stor fordel at du kan låne opptil 600.000 kroner – 100.000 kroner mer enn de fleste andre forbrukslånsbanker.

Gebyrene er helt greie sammenlignet med andre, og til syvende og sist handler dette om å sende inn en søknad for å se det reelle tilbudet du får på det lånet du ønsker deg.

Siste artikler