Compare King

Oversikt Compare King

star star star star star
star star star star star
3.4 /5 - 2 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Sender søknad til flere banker
 • Lav effektiv rente
Ulemper
 • Samarbeider med litt få banker
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 7,9%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  18 år
Låneeksempel Eksempel: Eff.rente 9,99%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 650,-, Totalt: 197.250,-

Om Compare King

Compare King – sammenligne forbrukslån

Er du på jakt etter et godt forbrukslån med gode betingelser? Da kan det være praktisk å bruke en låneformidler som hjelper deg å sammenligne de forskjellige lånene. Les mer om Compare King her.

Er du på jakt etter forbrukslån? Du trenger ikke investere alle dagens timer på jobben, men dersom du er interessert i gode betingelser, og et forbrukslån du kan leve godt med under nedbetalingsprosessen, er det viktig at du setter deg litt inn i materien.

Det er altså viktig å sammenligne forbrukslån.

Glem heller ikke at det finnes så mange lån du kan velge mellom i dag. Noen banker eller finansinstitusjoner spesialiserer seg på mindre summer opptil 20.000 kroner. Men det betyr ikke at om du nødvendigvis trenger å bruke en av disse selv om du utelukkende vil låne 20.000 kroner.

De fleste banker som tilbyr forbrukslån opptil 500.000 kroner tillater selvsagt nemlig at også du som gjerne trenger et mindre beløp søker om forbrukslån hos dem.

Og det kan hende at betingelsene er bedre der. Så det er viktig at du har en viss overblikk over hele markedet som sådan, samt de forskjellige aktørene mer spesifikt.

Og det er nettopp slike ting vi skriver om herpå Beste-Forbrukslån.net.

Er du ute etter et billig forbrukslån på dagen? Ja, da er den noen banker og finansinstitusjoner som skiller seg ut, og som du bør kjenne til.

Hva er beste forbrukslån 2018? Dette er et annet spørsmål du vil se oss jobbe hardt med for å svare på.

I denne artikkelen skal vi se på CompareKing, som er en nettside som formidler din søknad om forbrukslån til en rekke banker. Vi skal komme inn på alle relevante detaljer når det gjelder CompareKing, men la oss først bare ta en rask definisjonsrunde over et par viktige begreper.

Hva er et forbrukslån?

Dette er du selvsagt klar over, for du er jo på jakt etter et godt forbrukslån akkurat nå.

Et forbrukslån er et lån der du ikke trenger stille noen som helst form for sikkerhet, helt i motsetning til andre banker. I dagens marked kan du låne opptil 600.000 kroner uten sikkerhet, og så og si det eneste du trenger å oppgi er navn og personnummer.

Grunnen til at slik magi er mulig er at bankene som tilbyr forbrukslån er flinke til å analysere risiko. Og de ser på hver enkelt søker for seg. Derfor er det også slik at dersom du og naboen din søker om samme lånebeløp og samme nedbetalingstid, er det sannsynlig at dere vil få to vidt forskjellige månedlige kostnader.

Noen kritiserer forbrukslån, og sier at rentene er «for høye», men når du tenker på det faktum at det ikke er nødvendig å stille sikkerhet, ja da ser du også at dette er et helt annet produkt.

En annen, stor fordel med forbrukslån er at det er mye mindre byråkratisk å søke på. Søknadsprosessen går ekstremt fort, og i noen tilfeller kan du søke på et lån før klokken 14, og motta pengene på kontoen din samme dag.

Igjen, dette er raskt, og viser tydelig at forbrukslån har sin misjon utover vanlige lån, og at det er naturlig at de blir noe dyrere med tanke på rente.

Men dette betyr ikke at det ikke er forskjeller mellom de forskjellige forbrukslånene, og det er her du må (sammen med oss) må gjøre jobben med å sette deg inn i fakta.

Det kan du spare mye på.

Hva er en låneformidler?

En låneformidler, som nettopp CompareKing, er en nettside som sender søknaden din om forbrukslån til en rekke forskjellige banker og finansinstitusjoner.

Dette er altså ikke en bank som selv låner deg penger, men en slags agent som står mellom deg og banken. Du kan selvsagt stille spørsmålet om hvorfor du trenger noen til å gjøre dette, og svaret er at med en låneformidler er det mye enklere å sende søknader til en lang rekke banker.

Og dette vil, i teorien, kunne sikre deg bedre betingelser enn om du bare sendte din søknad til et par banker.

Hva er fordelen med en låneformidler?

For dersom du bruker en låneformidler som nettopp Compare King vil du kunne bruke tid på å fylle ut ett, eneste søknadsskjema. Ikke fem, ti, femten eller tyve (alt ettersom hvor mange banker din foretrukne låneformidler samarbeider med – Compare King har for øyeblikket 13 banker og finansinstitusjoner).

Så hovedfordelen er altså hurtighet.

Men noen mener at du faktisk også kan få bedre tilbud ved å bruke låneformidler. Dette er nok mer tvilsomt, for alle tilbud som du får fra banker og finansinstitusjoner er basert på din egen økonomiske profil.

Noen mener også at sjansene for at du vil få et positivt svar vil øke, men heller ikke dette er særlig sannsynlig, for – igjen – alt handler om din egen profil.

Så etter vår mening er hovedfordelen med en låneformidler som Compare King den tiden du sparer. Det er rett og slett mer praktisk.

Er det ulemper med å bruke låneformidler?

Men det finnes ulemper med å bruke låneformidlere også. Og dette handler merkelig nok også om tid.

For om du trenger et lån super-raskt, altså på samme dag – ja da vil en låneformidler ikke nødvendigvis være ideelt. Grunnen er at mange låneformidlere samler opp alle svarene fra de bankene og finansinstitusjonene etter hvert som de kommer inn, men sitter på dem til alt er klart.

Deretter forbereder de en slags «rapport».

Men CompareKing har faktisk en ganske god historikk her, og det er ting som tyder på at du kan ordne alt i løpet av en dag dersom du er maksimalt heldig. Men regn med at ting likevel vil ta noe lengre tid enn om du hadde søkt direkte på en bank selv.

I beste fall sendes pengene til utbetaling en time etter at lånedokumentene er signerte.

CompareKing test

La oss derfor se nærmere på CompareKing, for å finne fordeler og ulemper med denne låneformidleren.

Noe av det viktigste du må sjekke når det gjelder låneformidlere er hvor mange banker og finansinstitusjoner de samarbeider med. For det beste er selvsagt at de jobber med så mange som mulig.

CompareKing er bra her. De har 13 samarbeidspartnere, og mange av dem er meget seriøse og gode aktører innen forbrukslån.

Compare King fremhever selv mange av de tingene de mener er fordelaktig med tjenesten deres, som for eksempel:

 • Lettvint og smart
 • Sikkerhet i verdensklasse
 • Helt gratis

Lettvint og smart gjelder absolutt alle låneformidlere, også dette med at det er gratis. Så dette er ikke noe som er spesielt for CompareKing. Når det gjelder «sikkerhet i verdensklasse», så henspiller de på sikkerhetssertifikatene de bruker for å beskytte dine data.

Du har med andre ord ingenting å frykte med tanke på å legge inn data i søknadsskjemaet.

Hvor mye kan jeg låne forbrukslån?

På CompareKing kan du låne fra 5000 til 500.000 kroner. Og CompareKing forteller at den effektive renten er fra 7,6 til 37,3%.

Det er positivt at du kan låne så lite som 5000 kroner, så det er ingen tvil om at CompareKing er et tilbud for et bredt spekter av lånekunder.

Har CompareKing lånekalkulator?

CompareKing sin forbrukslån kalkulator er enkel og grei å bruke. Den er i prinsippet helt lik de fleste andre lånekalkulatorer.

Du velger det beløpet du ønsker å låne, fra 5000 til 500.000 kroner, og deretter velger du nedbetalingstid.

Legg merke til at nedbetalingstiden, som også kalles løpetid, går opp til fem år, og deretter kan du velge «fleksibel». De forskjellige bankene har forskjellige muligheter her, men maksgrense er på femten år.

Når du har gjort disse valgene vil du kunne se eksempel på det månedsbeløpet du vil måtte betale. Men legg selvsagt merke til at dette kun er et eksempel, da kun en spesifikk vurdering av din personlige, økonomiske situasjon vil kunne gi deg et konkret tilbud.

Du må altså søke for å få klare tall på bordet, og glem heller ikke at forbrukslån har nominell rente som kan forandre seg gjennom løpetiden – men aldri utenfor de parameterne som låneformidleren oppgir.

Deretter kan du klikke på den ovale, oransje knappen «prøv tjenesten vår», og du vil bli tatt til søknadsskjemaet. Der dyller du inn en kort liste med informasjon, som:

 • Navn
 • Epost
 • Personnummer
 • Mobil

Og om du vil sende søknad om lån via CompareKing til de 13 samarbeidspartnerne deres er det så bare å klikke på «send inn».

Da er søknaden sendt, og det er bare å vente på at svarene skal komme.

Kan jeg bruke CompareKing til refinansiering?

Du kan refinansiere andre lån med penger fra CompareKing sine partnere. Dette må du imidlertid opplyse om i søknaden.

Dette med å refinansiere lån er meget populært, og det er ikke vanskelig å forstå. For da slipper du å forholde deg til en rekke fakturaer, og en rekke banker og institusjoner.

Det er også gode muligheter for at vilkårene dine vil bli bedre. Så refinansiering av andre lån med CompareKing er ikke bare mulig, men i mange tilfeller en god ide.

Hvilke krav stiller CompareKing til lånesøkeren?

De fleste liker forbrukslån fordi det er så få krav til lånesøkeren. Men noen krav finnes det, og CompareKing har følgende krav:

 • Du må være minimum 20 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du kan ikke ha pågående inkassosaker
 • Du må ha en brutto årsinntekt på minimum 120.000 kroner

Ganske vanlige krav i forhold til bransjen dette, men legg merke til at CompareKing er rausere når det gjelder alder, for de godtar søkere som er 20 år gammel.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Etter at søknaden er sendt kommer svarene tikkende inn til CompareKing nesten umiddelbart. Og i de beste tilfeller kan du sitte med alle svar i løpet av noen timer. Enkelte låneformidlere drøyer mer med å gi deg tilbakemelding, men det er ingen garantier for når svarene vil komme.

Etter at du har fått et tilbud som du så signerer med BankID vil pengene vanligvis sendes til din bankkonto etter en times tid.

Hvilke banker og finansinstitusjoner samarbeider Compare King med?

CompareKing jobber for øyeblikket med 13 forskjellige banker og finansinstitusjoner. De er:

 • Avida Finans
 • Instabank
 • Gjensidigie
 • Ikano Bank
 • Ekspress Bank
 • EasyBank
 • Komplett Bank
 • MyBank
 • yA Bank
 • BlueStep Bank
 • Svea Finans
 • BB Bank
 • BN Bank

Ingen forpliktelser

Ikke glem at det er helt gratis å søke om lån via CompareKing, og at det ikke er noen forpliktelser knyttet til det.

Om du mottar et tilbud eller 13, er du helt fri til å si nei til alle. Så du trenger ikke være redd for å søke om lån, for du står helt fritt på alle måter.

Og om du søker på CompareKing, og deretter ønsker å bruke andre låneformidlere, eller til og med søke direkte på andre banker, er du selvsagt fri til å gjøre dette.

Beste rente på forbrukslån hos Compare King?

CompareKing jobber med 13 banker, og alle har sine egne satser og gebyrer. Men på nettsiden til CompareKing går det klar fram at den effektive renten er fra 7,6% i de beste tilfeller, til 37,3% dersom du betaler maks.

Men tenk på at alt blir vurdert individuelt, opp mot din person. Så den eneste måten du kan vite med ett hundre prosent sikkerhet hvilke betingelser du vil få er ved å sende inn en søknad.

Hvorfor bør jeg velge CompareKing som låneformidler?

Du må selv velge egen strategi for å finne et godt og billig forbrukslån. Du kan velge å søke på banker og finansinstitusjoner direkte, bruke CompareKing som låneformidler, eller en av de andre låneformidlerne.

Det er vanskelig å si hva som vil være best for deg, men når det gjelder låneformidlere er det alltid best å bruke noe som jobber med minst ti samarbeidspartnere.

Konklusjon Compare King

CompareKing har et bra utvalg samarbeidspartnere, og de tilbakemeldingene vi har fått tyder på at søknadsprosessen hos CompareKing er svært rask.

Den eneste måten du kan finne ut hva ditt lån vil koste via CompareKing er ved å sende inn en søknad, så gjør gjerne det.

Det er helt uforpliktende.

Siste artikler