Ferratum Credit

Oversikt Ferratum Credit

star star star star star
star star star star star
4.0 /5 - 8 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

1.000 kr 20.000 kr

Juster løpetid

1 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Umiddelbart svar
 • Mulig å få penger på dagen
 • Et godt kortsiktig alternativ
 • Signering med BankID
Ulemper
 • Tilbyr ingen forsikring
 • Høy rente
Nøkkeltall
 • Beløp:
  1.000 - 20.000
 • Løpetid:
  12 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 258%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  21 år
Låneeksempel Eksempel: 20.000 kr o/12 mnd. - eff. rente 258,02%. Rentekostnader: 13.550 kr. Totalt: 33.550 kr

Om Ferratum Credit

Ferratum Credit gir deg et hurtig smålån.

Ferratum er ikke som de fleste andre lånebanker. For med Ferratum lån kan du maksimalt låne inntil 20.000.

Du som kjenner oss her på compar.not vet at vi omtaler det meste av det som finnes av lånetilbud i det norske markedet.

Vårt mål er å hjelpe deg med å finne et forbrukslån som passer for deg.

De fleste norske banker har lånetilbud som går fra 5000 eller 10.000 kroner til en hav million. Men så finnes det også en gruppe banker som spesialiserer seg på et annet produkt, og kanskje andre kunder.

De som vil låne opptil 20.000 kroner eller der omkring.

Ferratum er en av disse bankene, og det er denne banken vi skal sjekke ut i denne testen.

Mange ting er like med disse smålånene, for eksempel er det slett ikke nødvendig å stille noen som helst form for sikkerhet. Og søknadsprosessen er kort. Ja, til og med enda kortere enn de bankene som tilbyr høyere lån.

En annen hyggelig faktor er at banker som Ferratum, som altså spesialiserer seg på smålån, slett ikke spør deg om hva du skal bruke pengene på. Det blir helt opp til deg selv, noe som passer de aller fleste.

Om du trenger å låne mer enn 20.000 kroner er ikke Ferratum bank sine lån noe for deg, men om du trenger et raskt smålån på opptil 20.000, ja da kan nettopp dette være tingen.

La oss derfor titte litt nærmere på Ferratum lån.

Ferratum lån

Den beste kilden til å vite mer om en bank er selvsagt å sjekke nettsidene for å tråle dem for fakta. Og om du går inn på Ferratum vil du se at alt er lagt opp til at det skal være så raskt og enkelt som mulig å søke om, og å få, lån.

Det første som møter deg på Ferratum er en lånekalkulator der du kan dra en «spake» for å indikere hvor mye du kunne tenke deg å låne.

På Ferratum kan du låne fra 1000 kroner til 20.000 kroner. Verken mer eller mindre. Og når du drar spaken for å markere ditt ønskede lånebeløp er det en tekst som forteller deg «minste beløp på første faktura».

Ferratum kaller sine lån for «en fleksibel låneramme», og de hevder også at du får rentefri kreditt i 30 dager.

Ferratum selv gir sine grunner til hvorfor det er smart å velge å låne penger fra dem:

 • Valgfrie beløp
 • Personlig service
 • Fleksibel tilbakebetaling
 • Ingen skjulte avgifter eller gebyr
 • Ukomplisert og rask søkeprosess

Det høres jo greit ut dette, for det passer godt med akkurat det vi forventer oss av forbrukslån.

Men så gjelder det jo å se på akkurat hva renter og gebyrer blir. For de trenger jo ikke være skjulte for å være dårlige for deg, så la oss ta en titt på alt dette.

Historien bak Ferratum forbrukslån

Ferratum er nok et ukjent navn for de fleste nordmenn, men dette er en stor, internasjonal aktør innen forbrukerfinans.

De har vært i drift siden 2005, og har tilstedeværelse iver hele verden – også nå i Norge. Her i Norge fokuserer de altså på mindre forbrukslån.

Dette er en interessant nisje, men glem ikke at du kan søke om lån på 20.000 kroner i de fleste forbruksbanker.

La oss derfor studere Ferratum nærmere for å se om det er verdt å satse på dem.

Hva er et Ferratum forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån der du ikke trenger å stille noen som helst form for sikkerhet for å søke om lån. Og det er også svært få krav knyttet til deg som søker.

Terskelen er med andre ord lav for at du skal klare å få deg et lån.

Som nevnt er de fleste banker som tilbyr forbrukslån åpen for å låne deg større summer. Og det er helt vanlig at du kan låne opptil 500.000 kroner i en rekke banker. Men Ferratum henvender seg med sine produkter til de av oss som trenger mindre lån som nærmest virker som kassakreditter.

Vær klar over at renten er ganske høy, men dette skal vi komme tilbake til.

Det finnes imidlertid fordeler. Som for eksempel 30 dagers rentefri kreditt dersom du er ny «Credit Limit» kunde. Dette er interessant, for det betyr at om du klarer å betale tilbake lånet innen 30 dager, ja da har du ordnet deg et meget billig lån.

På den annen side, om du ikke betaler tilbake hele beløpet innen 30 dager, da vil bankens ordinære vilkår for renter og avgifter gjelder.

Legg merke til at Ferratum har to typer lån. Det de kaller «Credit Limit», som er inntill 20.000 kroner. Og et annet lån som de kaller «ekspresskreditt», som er inntil 6000 kroner.

Ferratum sin ekspresskreditt har en maksimal låneperiode på 45 dager. Det fine med dette lånet er at om du søker innen klokken 14 så utbetaler Ferratum pengene til deg på samme dag! En ganske utrolig tanke. Og noe som vil appellerer til mange personer i en rekke forskjellige situasjoner.

«Credit Limit» er en såkalt fleksibel låneramme opptil 20.000 kroner som du disponerer fritt ved behov – som om det skulle være et slags kredittkort. Og det fine er at du kun betaler renter på det du tar ut. Tar du ikke noe uit betaler du heller ingen renter.

Det er gratis å søke, og helt uforpliktende.

Lån uten sikkerhet, men hva er kravene?

Med Ferratum låner du opptil 20.000 kroner uten noen som helst form for sikkerhet. Men hva er kravene for at du skal kunne låne penger hos Ferratum?

På nettsidene informerer Ferratum selv om dette, og kravene er:

 • Du må ha BankID
 • Du må ha fylt 21 år
 • Du må ha norsk adresse
 • Du må ha en registrert likning
 • Du kan ikke ha aktive betalingsanmerkninger
 • Du må ha norsk telefonnummer BankID

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Det fine med forbrukslån er at søkeprosessen er så enkel og hurtig. Og at det er så få krav til den som søker.

De aller fleste banker som tilbyr forbrukslån tilbyr deg en enkel og grei lånekalkulator, der du setter inn den summen du ønsker å låne. I det du setter inn summen, eller drar spaken frem og tilbake, vil du se hva akkurat ditt lån vil koste deg som minimum.

Men det spesielle med Ferratum er at de er raskere enn andre banker.

Ja, du kan på mange måter kalle dette forbrukslånbankenes svar på fast food. For, som nevnt, om du søker innen klokken 14 vil du motta pengene i løpet av samme dag,

Det er det vi kan kalle et unikt salgskonsept, selv om andre banker som driver med forbrukslån også klarer ganske raske utbetalinger.

Finn et lånebeløp, trykk på knappen, fyll ut et kort skjema og send det inn. I løpet av meget kort tid mottar du enten et tilbud om lån, eller et avslag. Og om du mottar et tilbud, ja da er det bare å komme seg til minibanken i løpet av utgangen av dagen, og så har du pengene i hånden.

Ingen forpliktelser

Mange tror at om en søker på et forbrukslån så er en pliktig å ta imot lånet dersom en får tilslag. Men dette er feil.

Det er absolutt helt uforpliktende å søke om lån, og det burde være en øyeåpner for mange. For dersom det ikke er noen forpliktelser: Hva er da ulempene med å søke?

Glem heller ikke at bankene vurderer hver klient på individuelt grunnlag, så den eneste måten å få greie på akkurat hva dine betingelser vil bli er ved å søke.

Når du så har mottatt lånetilbudet er alt også blitt mye mer konkret, og det er enklere å ta stilling til lånet.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Du trenger ikke oppgi hva du skal bruke pengene fra lånet til. Og dette er selvsagt en annen stor fordel.

Dette er selvsagt spesielt tydelig på slike smålån på opptil 20.000 kroner. Men, igjen, det er denne mangelen på byråkrati som appellerer til Ola Nordmann, og det er derfor vi liker forbrukslån fra banker som nettopp Ferratum.

Ferratum lån renter

Husk det vi nevnte om at det finnes to produkter i Ferratum familien:

 • Credit Limit – inntil 20.000 kroner
 • Ekspresskreditt – inntil 6000 kroner

Når det gjelder Credit Limit (vel og merke om du er ny kunde), vil du ha 30 dagers rentefri kreditt. Bruker du noen av de 20.000 kroner og klarer du å betale tilbake innen 30 dager betaler du ingen renter. Men la oss si at du bruker 12 måneder på å betale 20.000 kroner, da har du en effektiv kostnad på 13.550 på de 20.000 kronene du lånte.

Totalt beløp å betale tilbake blir altså 33.350 kroner.

Det vil si en effektiv rente på 258,02%.

Når det gelder Ekspresskreditt er rentene høyere. La oss si du låner 6000 kroner og bruker 45 dager på å betale tilbake disse pengene, har du rentekostnader på 2520 kroner. Totalbeløpet du skal betale tilbake blir i dette tilfellet 8520 kroner.

Alt dette i henhold til Ferratums egen lånekalkulator.

Det gir en årlig, effektiv rente på 1618,81%.

Ferratum gebyrer

Utover det vi har nevnt i eksempelet over finnes det ingen gebyrer på verken Ekspresskreditt eller Credit Limit.

Nedbetalingstid Ferratum microlån

Vi har allerede gått ganske grundig gjennom betingelsene for Ferratum sine to produkter, og som du ser er dette smålån som helst bør betales tilbake så hurtig som mulig.

Ferratum forbrukslån betalingsforsikring

Ferratum har ingen beatlingsforsikring.

Mange andre banker som tilbyr forbrukslån har betalingsforikrings-ordninger som hjelper deg godt dersom du skulle bli ufrivillig arbeidsledig, komme på sykehus, bli arbeidsufør eller falle fra.

Og mange lånetakere liker å ha denne sikkerheten i bunn. En sikkerhet som ikke koster så mye som en kanskje skulle tro, spesielt ikke om en låner et større beløp.

Men i og med at Ferratum kun låner ut mindre beløp opptil 20.000 kroner, er ikke betalingsforsikring noe denne banken satser på.

Hva sier Ferratum brukere?

Når du skal analysere akkurat hvilket lån du skal velge er det selvsagt mange faktorer du må ta hensyn til. Som du skjønner er ikke Ferratum en bank for deg som ønsker lån over 20.000 kroner.

Så om du trenger mer enn dette bør du velge en annen bank. Og i disse tilfellene er også betingelsene «bedre». Men glem ikke at Ferratum sin Credit Limit fungerer greit dersom du klarer å betale det du brukte av din grense på 20.000 innen 30 dager. Så om du har en viss kontroll på dette, og kun trenger å låne et mindre beløp, er Ferratum helt ypperlig.

Glem heller ikke at vi her snakker om en søkeprosess som er super-rask. Søker du før klokken 14 mottar du pengene samme dag. Dette er faktisk et poeng i seg selv, og egentlig bør en se på Ferratum sine Credit Limit lån mer som en slags utvidet kassekreditt enn et lån.

Det er imidlertid viktig at du betaler innen fristen, ellers kan denne type smålån fort bli dyrt.

Konklusjon Ferratum smålån

Vi liker det at Ferratum henvender seg til en helt spesiell nisje i lånemarkedet. Nemlig til kunder som trenger et raskt påfyll av noen tusenlapper som de kan betale tilbake neste lønningsdag. Og til dette formålet fungerer Ferratum helt utmerket.

Trenger du opptil 20.000 kroner? Send inn en søknad på Ferratum før klokken 14, og du mottar pengene samme dag dersom du innfrir de enkle kravene som stilles.

Klarer du å betale innen 30 dager er dette et av de enkleste og beste lånene du kan få, og brukervennligheten er jo helt fortreffelig.

Sjekk imidlertid andre banker her på sidene våre, for det finnes alternativer, også når det gjelder denne gruppen lån som gjerne kalles mikrolån. Og det er jo også mulig at det beste for deg er å ta opp et større lån i en annen bank.

Men dette er det kun du selv som vet!

 

Siste artikler