Instabank

Oversikt Instabank

star star star star star
star star star star star
4.7 /5 - 4 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lav nominell rente
 • Muligheter for fleksibel nedbetaling
 • Svar innen 24 timer
Ulemper
 • Høyt krav til inntekt
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 7,9%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  23 år
 • Årsinntekt:
  250 000 kr
Låneeksempel Effektiv rente 16,24 %, 65 000, over 5 år, kostnad: 28 068, totalt: 93 068

Om Instabank

Instabank gir deg forbrukslån opptil 500.000 kroner uten noen sikkerhet

Forbrukslån er i vinden som aldri før, og den blåser sterkt i favør av aktører som nettopp Instabank – som er blitt rekordpopulære på kort tid. Les mer i denne testen.

Er du ute etter et forbrukslån? Da er du sikkert på nettet i timevis for å lete deg fram til de beste lånebetingelsene du kan finne. Men i denne jobben hjelper vi her i beste-forbrukslån.net deg, og her skal vi se på en av de mer populære forbrukslånsbankene akkurat nå, nemlig Instabank.

Et forbrukslån er et lån som de aller fleste kan ta opp, der du ikke trenger noen form for sikkerhet for lånet. Forbrukslån kjennetegnes også ved at de aller fleste banker har en meget fleksibel ramme for lånene i den forstand at du kan låne fra et par tusen kroner opp mot (typisk) hele 500.000 kroner.

Et annet kjennetegn med forbrukslån av denne typen er at bankene ikke spør deg om hva du skal bruke pengene til. Det er altså en mye mindre byråkratisk prosess enn om du skulle gå i en vanlig lånebank.

Søknadsprosessen er også vesentlig kortere. For i de fleste tilfeller får du faktisk svar i løpet av et par timer. I noen tilfeller enda hurtigere. Og om du får tilbud om lån handler det bare om å signere lånedokumentene og så tar det ikke mange timer (kanskje opp mot 48 timer) og så er pengene på kontoen din.

Det er denne revolusjonen som er forbrukslån, og det er dette som har gjort at forbrukslån er blitt så populært for nordmenn som plutselig skulle trenge litt penger til et eller annet formål.

La oss se nærmere på Instabank sitt låneprodukt.

Instabank lån

Dersom du klikker deg inn på Instabank sine nettsider merker du for det første at du har å gjøre med en seriøs aktør. Og grunnen til at vi konkluderer med dette er ikke at nettsidene er fine å se på og lette og navigere. Men at all den informasjonen du trenger faktisk er der, rett foran deg.

Ingenting skjules.

Renter, gebyrer, nedbetalingstid, krav til lånesøker – ja, alt ligger rett på førstesiden, noe som selvsagt er et stort pluss.

Og Instabank forteller oss at forbrukslånene tas opp helt uten sikkerhet:

 • Lån penger helt uten sikkerhet
 • Lån fra 5000 til 500.000 kroner
 • Lån til hva du vil
 • Du kan låne penger til refinansiering
 • Fleksibel nedbetalingstid opptil fem år

Og alle disse tingene klaffer perfekt med det vi forventer oss av en forbrukslånbank. Spesielt vil vi nevne at grensen på 500.000 er blant markedets høyeste, selv om det finnes en aktør som tilbyr forbrukslån opp mot 600.000 kroner.

Men 500.000 kroner er en god slump penger som du kan bruke til mange nyttige prosjekter. Og med forbrukslånbanker som Instabank er det lett å søke, og lett å få tilslag.

Spørsmålet som gjenstår er hvordan Instabank lån holder seg i forhold til andre med tanke på renter og gebyrer samt et knippe andre faktorer.

Og det er nettopp det vi skal se på i denne Instabank lån testen.

Historien bak Instabank forbrukslån

Historien om Instabank er en norsk suksesshistorie. For dette handler om tre kompiser som har fått til mirakler på meget kort tid.

De hadde en visjon om en enklere bank. En bank som var nettbasert, og der vanlige folk kunne få mange og gode banktjenester, men altså i første omgang lån, uten en masse byråkrati.

En av nøklene til Instabank sin suksess er jo også at Instabank er så liten og fleksibel at en kan kaste seg rundt og lansere fantastiske løsninger som andre banker bruker årevis på å utvikle.

Hva er et Instabank forbrukslån?

I innledningen nevnte vi allerede en god del om «hva er et forbrukslån». Og det handler i aller første grad om en svært enkel og rask søknadsprosess.

Men de skiller seg svært positivt ut på et par måter, ikke minst fordi de ikke har krav om norsk statsborgerskap.

I Instabank kan du låne fra 5000 kroner, om du skulle trenge litt ekstra kontanter til en ny mobil eller hva som helst annet, og opptil en halv million – som selvsagt er en betydelig sum penger du kan bruke til bil, båt, hytte, utbygging og så videre. Dette gjør et Instabank lån interessant for en stor gruppe mennesker som gjerne vil låne penger raskt og effektivt.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

Det er ikke mange krav til å søke om lån i Instabank, men noen krav finnes selvsagt. De er:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du må ha en bruttoinntekt på over 250.000 kroner i året
 • Din alder pluss nedbetalingstid kan ikke overstige 80 pr
 • For fleksible lån kan du ikke være over 65 år
 • For nedbetalingslån kan du ikke være over 75 år

Instabank gir deg også muligheten (som de aller fleste andre forbrukslånsbanker) å søke Instabank lån med medsøker. Det betyr at muligheten for at du får tilslag på lån øker betydelig.

Men det er også en annen stor fordel med dette; en fordel du må tenke grundig på. For søker du lån med medsøker er sannsynligheten stor for at renten og dine månedlige kostnader.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Det er virkelig enkelt og greit å søke om lån i Instabank.

Det hele er et spørsmål om å klikke seg inn på Instabank sine sider, skrive inn (eller dra i «spaken») det beløpet du ønsker å låne fra 5000 til 500.000 kroner, og klikke på den grønne knappen «søk her».

Da vil du bli bedt om en del opplysninger, men det er ikke mange.

Vi snakker om helt enkle ting som navn, fødselsnummer, mobil, epost og så videre. De ber også om å vite din brutto årslønn, altså din årslønn før skatt i tillegg til annen gjeld du måtte ha.

Med andre ord: En helt vanlig prosedyre.

Når du sender søknaden vil Instabank vurdere den lynkjapt, og ofte får du tilbakemelding samme dag.

Ingen forpliktelser

Ikke glem at du slett ikke er forpliktet til å takke ja til lånet om du skulle få tilslag. Det eneste du trenger å tenke på er å søke – noe som tar maks tre minutter – og så vil du enten få et konkret lånetilbud, eller ikke.

Du behøver altså ikke ta imot tilbudet.

Derfor er det ingen ulemper med å søke på lån i Instabank. Tvert imot er fordelen den at du ved å søke, og motta positivt svar, vil kunne se helt nøyaktig akkurat hvilke betingelser Instabank tilbyr deg.

Dermed blir saken mye mer konkret, og du har et solid grunnlag for å sammenlikne med andre banker.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Du trenger overhodet ikke oppgi hva du skal bruke pengene til. Og per i dag trenger du heller ikke si om du vil bruke pengene fra Instabank lånet til refinansiering, selv om du i søknadsskjemaet må oppgi all gjeld du måtte ha.

Instabank boliglån

Med et makslån på 500.000 kroner har du ganske mange muligheter til å realisere forskjellige prosjekter, for eksempel delfinansiere bolig. Og dersom du trenger penger til fritidsbolig er det jo heller ikke umulig at et beløp på 500.000 kroner vil sørge for at du kommer deg ganske så langt med finansieringen.

Det er derfor mange faktisk bruker Instabank forbrukslån som boliglån.

Men selvsagt kan du bruke dine 500.000 kroner til hva som helst, enten det er billån, båtlån, forbrukslån eller kanskje en lengre jordomseiling? Og det er jo nettopp denne fleksibiliteten som folk liker – for ikke å snakke om mangelen på byråkrati.

Til nå har vi gått gjennom en rekke fordeler med Instabank, men finnes det ingen ulemper? Vel, ikke direkte, men vi må jo komme inn på dette med renter og gebyrer.

Instabank lån renter

Akkurat hvilken rente du får er avhengig av din egen økonomiske situasjon, eventuelt i sammenheng med din medsøker.

Et lån i en vanlig bank har selvsagt en mye lavere rente enn forbrukslån. Dette sier seg selv. Men så er jo søknadsprosessen mye mer byråkratisk og komplisert.

Og sannsynligheten for at du får lånet innvilget dertil mindre, i hvert fall for en stor gruppe mennesker.

Så selv om forbrukslånrenter er høyere enn vanlige lån kan en ikke si at det er en direkte ulempe. For trenger du penger, ja da er det jo en fordel om noen vil låne dem til deg.

Instabank har en nominell rente som varierer fra 7.99 til 19.99%.

Instabank lån nominell rente

Den nominelle renten sier noe om hva din løpende rente er innenfor et bestemt tidsrom. Og den kan altså forandre seg hele tiden, men kun innenfor de parameterne som er oppgitt.

Men du kan ikke bare tenke på den nominelle renten, for det finnes selvsagt også gebyrer. Og når du slår sammen nominell rente og gebyrer får du altså det vi kaller den reelle renten.

Vi skal gå gjennom gebyrene om et lite øyeblikk, men vil bare først nevne at den renten du betaler på Instabank lån er fradragsberettiget på selvangivelsen. Om du setter opp et regnestykke over alt du har betalt som kostnad på lånet i løpet av ett år kan du trekke fra 28% på skatten.

Dette kan bli et ganske betydelig beløp om du tar opp et større lån. Gode penger å ha med seg.

Instabank gebyrer

Hvilke gebyrer har Instabank lån? Det er et viktig spørsmål.

Det finnes to hovedtyper gebyrer på forbrukslån. For det første har du etableringsgebyret. Og her kan det være store forskjeller. Noen forbrukslånsbanker skrur tvingen til, men her må vi være ærlige å si at Instabank er helt midt på treet.

Hva er etableringsgebyret på Instabank? 900 kroner. Et helt vanlig engangsgebyr for denne type lån.

Men så har du termingebyret, da. Også her er det store forskjeller, men igjen kommer Instabank godt fra det med et termingebyr på 40 kroner.

Nedbetalingstid Instabank forbrukslån

Hva er nedbetalingstiden på Instabank lån?

Dette med nedbetalingstid er viktig. På den ene siden er det fint å kunne spre lånet over lengre tid, men samtidig er dette også en måte som drastisk vil øke dine kostnader.

Instabank har det som kalles en «fleksibel nedbetalingstid», men de anbefaler ikke en nedbetalingstid over fem år.

Instabank forbrukslån betalingsforsikring

Vær klar over at Instabank tilbyr betalingsforsikring. Men hva er en betalingsforsikring?

Kort sagt er dette en forsikring som gjør at dine avdrag vil bli betalt dersom en av fire hendelser inntreffer:

 • Tap av liv
 • Midlertidig og fullstendig arbeidsuførhet
 • Ufrivillig tap av arbeid
 • Sykehusinnleggelse

Mange synes at en slik forsikring kan være fornuftig å ta opp. For hvor mange mennesker er det ikke som opplever arbeidsledighet eller sykdom? Det kan skje når som helst, for ikke å snakke om en sykehusinnleggelse.

Instabank har en ganske komplisert formel for å regne ut hva en slik forsikring vil koste deg, men som et eksempel: Dersom du låner 80.000 over fem år med 15% rente så vil en slik forsikring koste deg 4699 kroner total sett. Og det blir faktisk ikke mer enn 130 kroner per måned.

Snakk med Instabank sin kundeservice for mer info, men tenk nøye over dette – for det kan være nyttig.

Hva sier Instabank brukere?

Det er ingen tvil om at Instabank er en av de mest populære og best likte forbruksbankene i Norge i dag.

Noe av det folk flest liker er at all informasjon er komplett tilgjengelig. Kundeservice er rask og effektiv, og selvsagt: Betingelsene på lån fra Instabank er helt på høyde med det du kan forvente.

Konklusjon Instabank forbrukslån

Instabank er en av våre favoritter, og med sin lynraske søknadsprosess, og med mulighet for å låne fra 5000 til 500.000, og kunne ha pengene på konto få dager etter, uten et vilt etableringsgebyr synes vi de ligger helt i tet.

Sjekk selv all info på nettsidene til Instabank, men det aller beste er rett og slett å legge inn en søknad nå med en gang. Det er uforpliktende, og på denne måten vil du få et helt konkret svar på hva betingelsene for ditt lån vil være.

Siste artikler