Klikklån

Oversikt Klikklån

star star star star star
star star star star star
4.1 /5 - 6 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 40.000 kr

Juster løpetid

6 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lav rente og lite gebyrer
 • Valgfri nedbetalingstid på 12 - 60 mnd
 • Umiddelbart svar og rask utbetaling
 • Elektronisk signering med BankID
Ulemper
 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 40.000
 • Løpetid:
  72 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 9,48%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  25 år
Låneeksempel Eff.rente 16,37%, 20.000,- o/5 år, etabl.geb. 495,-, Totalt: 28.667,-

Om Klikklån

Klikklån forbrukslån gir deg svar med en gang på lån inntil 40.000 kroner.

Det finnes mange kategorier forbrukslån. Klikklån er et finansfirma som gir deg lån inntil 40.000 kroner. Men er det verdt det? Les vår test.

Forbrukslån er i vinden som aldri før. Og det forstår vi godt. For dette er ubyråkratiske lån som de aller fleste av oss kan ta opp uten problemer. Det er få krav til søker, og de få kravene som finnes er krav de aller fleste av oss klarer å innfri.

En annen ting er hurtigheten i prosessen.

For det pleier å gå meget raskt fra du søker, får svar og til pengene er på bankkontoen din. Her kan du faktisk få lån på dagen.

Og dette med at det skal gå raskt er faktisk mange opptatte av. Kanskje fordi en gjerne ser til slike forbrukslån de gangene det oppstår et akutt behov for ekstrapenger? Og Da godtar man også noe høyere renter enn det som er vanlig. Selv for forbrukslån.

Ulike typer lån

Det finnes flere typer forbrukslån, og om du er ny på denne typen lån skal du vite at det øverste sjiktet (om vi kan si det slik) av finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån gjerne gir det tilslag på lån opptil 500.000 kroner. En helt vanlig lånegrense.

Det finnes til og med banker som gir deg opptil 600.000, så når vi nå sier at Klikklån har en lånegrense på 40.000 kroner, ja da ser du selvsagt at dette er en helt annen kategori lån enn de høyere lånene.

Legg også merke til at bankene som gir deg opptil 500.000/600.000 i forbrukslån gjerne også låner deg summer ned til 10.000 kroner, så selv om du ikke ønsker å låne mer enn 40.000 kroner kan du likevel benytte deg av banker som gjerne låner deg mye mer.

Vi nevner dette fordi det er viktig at du er klar over alternativene dine. Og til syvende og sist handler det om å finne det beste lånet for deg, noe som vil si at du må se på det konkrete tilbudet du får etter å ha sendt inn en søknad til hver enkelt bank du har i kikkerten.

La oss derfor nå ta en kikk på Klikklån og se om dette kan være et bra alternativ for deg.

Låne penger fra Klikklån

Klikklån har greie og oversiktlige nettsider, og setter lånekalkulatoren i fremste rekke. Det meste av den informasjonen du trenger finner du på forsiden til Klikklån, selv om mye av dette er i liten skrift.

Vi savner imidlertid informasjon om etableringsgebyr og termingebyr på førstesiden. Det kunne godt ha stått der, men OK – vi er ganske gode på research, så dette skal vi nok finne.

Og vi kommer definitivt tilbake til det.

Klikklån selv sier mye om de mange fordelene et lån med dem har, blant annet:

 • Lav rente fra 9,9%
 • Valgfri nedbetaling på 12 til 72 måneder
 • Bruk pengene som du vil
 • Lån på den måten som passer deg best

Og alt dette høres greit ut, det. Det gjenstår bare å se på hvordan detaljene vil ta seg ut i praksis.

Historien bak Klikklån forbrukslån

Det kan være greit å vite at Klikklån er knyttet opp til Thorn Finans.

Thorn er selskapet som lenge har tilbudt utleie av hvite- og brunevarer på det norske markedet, og som nå er ganske tungt inne i forbrukslånmarkedet. Blant annet med denne siden Klikklån.

De samarbeider også med minst en annen aktør på et annet prosjekt, og har dessuten sitt eget produkt under eget navn.

Mange liker at et såpass sterkt merkenavn som Thorn står bak produktet Klikklån, men vi anbefaler likevel at du fokuserer med på realitetene – altså det konkrete tilbudet du får når du søker om lån.

Hva er et Klikklån forbrukslån?

Du vet altså hva et forbrukslån er (nemlig et lån de fleste får tilslag på, rask utbetaling og så videre). Vi har også nevnt litt om hva som skiller Klikklån fra andre lånebanker. Nemlig det at du kun kan låne 40.000 kroner som maksbeløp.

Andre finansinstitusjoner pleier å fremheve at du med et forbrukslån kan ordne deg raske, gode penger til hva det skulle være. For eksempel oppussing, bilkjøp, MC-kjø etc. Men når grensen er på 40.000 kroner er det vanskelig å se at de som har denne type mål med sine lån vi komme særlig langt med et Klikklån.

Dette vet selvsagt Thorn og Klikklån, så her har vi å gjøre med et typisk forbrukslån som du kan bruke til plutselige ekstrakostnader, ekstrakjøp eller liknende.

Fordelen er, som nevnt, at søknadsprosessen er usedvanlig rask, så om du faktisk har bruk for 40.000 kroner sånn plutselig, kan Klikklån være en slags reddende engel, om du vil.

Men en engel som selvsagt kommer tilbake for å kreve renter etter hvert, men dette skal vi selvsagt se på om to strakser.

Lån uten sikkerhet, men hvilke krav?

Forbrukslån er lån der du ikke trenger stille noen som helst form for sikkerhet. Ditt gode navn og rykte er bra nok, vel og merke om du oppgir ditt fødselsnummer slik at Klikklån kan foreta en grundig kredittsjekk.

Og det er på bakgrunn av denne sjekken at de avgjør om du får lån, og hvilke trenter de vil tilby deg.

Det er supert at det ikke finnes mange krav til forbrukslån, men noen krav finnes det – og Klikklån har følgende krav:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha fast inntekt
 • Du må ha vært registrert i Folkeregisteret i Norge i minst to år
 • Du kan ikke være registrert med noen som helst betalingsanmerkning

Dette er helt greie, normale krav for banker og firma som driver med forbrukslån, og de er jo ikke akkurat spesielt strenge. Legg for eksempel merke til at mange andre banker aldri ville lånt penger til personer under 23 år.

Og mange krever også at du har en bestem sum inntekt som minimum.

Men ikke Klikklån, og det er jo noe av det som gjør dette lånet spesielt interessant for mange.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Klikklån har en enkel og grei søkeprosess.

Og det hele begynner med lånekalkulatoren. Sett for det første inn ønsket lånebeløp, som på Klikklån er fra 10.000 til 40.000 kroner. Velg deretter hvor lenge du ønsker å bruke på nedbetalingen.

En viktig vurdering.

På Klikklån kan du velge fra 12 til 72 måneder (seks år).

Til forskjell fra andre banker og finansinstitusjoner trenger du ikke klikke deg videre til et søkeskjema, for like under lånekalkulatoren på Klikklån fyller du inn følgende informasjon:

 • Navn
 • Telefon
 • Epost
 • Personnummer
 • Kontonummer

De trenger kontonummeret ditt slik at det skal gå ekstra raskt å sette inn penger til deg, noe som selvsagt er en veldig positivt faktor.

Deretter handler det bare om å kysse av boksene som handler om juridiske detaljer, og klikke på den neongrønne, rektangulære knappen «søk nå».

Og med dette har du faktisk søkt om lån!

Kan det bli enklere?

Ingen forpliktelser med Klikklån

Noen tror at de er forpliktet til å si ja til et lån dersom de skulle få tilslag på dette. Men det er helt feil.

Og dette er viktig, så følg litt med her: Du kan søke på så mange forbrukslån du vil, og det finnes ingen forpliktelser for deg som person i det hele tatt. Du kan søke på lån i en, to, tre, ti, tyve – eller flere – banker og lånefirma, og alle kan gi deg tilbud om lån uten at du trenger å si ja til et eneste lånetilbud.

Dette betyr at dersom du faktisk er interessert i et lån, ja da ville det være dumt ikke å søke. Også fordi at den eneste måten du vil være sikker på akkurat hva dine betingelser vil bli er ved å søke.

Alle banker vurderer nemlig din lånesøknad helt individuelt, så den eneste måten å få greie på hva ditt lån vil koste er ved å sende inn en søknad og se hva tallene kommer på.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Nei, Klikklån er overhodet ikke interessert i å vite hva du skal bruke pengene til. Noe de fleste synes er helt topp. Og dette er selvsagt også noe av fascinasjonen med forbrukslån.

Har du fått tilslag og godtatt tilslaget, ja d er pengene dine – og du gjør akkurat det du vil med dem.

Instabank lån renter

En av de viktigste vurderingene med forbrukslån handler selvsagt om renter. Det finnes to typer renter: Nominell rente, og reell rente.

La oss se på dette med utgangspunkt i Klikklån.

La oss likevel først bare nevne det faktum at mange kritiserer forbrukslån fordi rentene er høyere enn for eksempel et boliglån i en vanlig bank. Men da glemmer de jo også at du med et forbrukslån ikke trenger stille noen som helst form for sikkerhet.

Du glemmer at forbrukslån er mye mindre byråkratisk, at det går lynkjapt, og så videre.

Så selv om disse lånene selvsagt vil koste deg mer enn vanlige lån i vanlige banker er ikke dette egentlig noe poeng i seg selv, selv om det selvsagt finnes store forskjeller mellom de forskjellige tilbyderne av lån.

Klikklån nominell rente

Klikklån har en nominell rente som kan variere mellom 9,9 og 23,87%. Dette er ikke den reelle renten, for den tar altså ikke hensyn til gebyrer. Men det er dette som er parameterne for den nominelle renten på Klikklån.

Vi skal snakke om gebyrene om bare litt, men la oss selvsagt også understreke at det er fullt mulig å trekke fra en viss prosentsats av dine årlige rentekostnader på selvangivelsen, noe som selvsagt vil hjelpe deg betydelig.

Det betyr likevel ikke at Klikklån nødvendigvis er ditt beste alternativ, men det er et moment du må ha med i betraktningen.

Den eneste måten du vil vite hvilket lån som vil være best for deg er ved å sende inn en uforpliktende søknad.

Men la oss komme til gebyrene, da – for her kan det være store forskjeller fra bank til bank.

Klikklån gebyrer

Det finnes to hovedtyper gebyrer når vi snakker om forbrukslån. Det første er etableringsgebyret.

Dette er et engangsgebyr som trekkes fra umiddelbart.

Og det er interessant å legge merke til at disse engangsgebyrene kan variere mye fra bank til bank. Det er flere banker som «kun» krever om lag 900 kroner i engangsgebyr selv på lån inntil 500.000 kroner.

Klikklån har et engangsgebyr på 695 kroner. Dette på et lån som ikke kan overstige 40.000 kroner. Greit nok, ikke et stort problem, men du skal vite at det finnes banker (som vi snakker om i våre tester) som ikke tar engangsgebyr for lån under 70.000 kroner.

Igjen, dette er bare en, enkelt faktor, som du må vurdere sammen med det konkrete tilbudet du får når du søker (uforpliktende) om lån på Klikklån.

Nedbetalingstid Klikklån lån

Det er viktig å tenke godt gjennom hvilken nedbetalingstid du ønsker på lånet ditt. De fleste foretrekker selvsagt å betale denne type lån tilbake så fort som mulig, men så skal en jo ha en månedlig kostnad en kan leve med.

På Klikklån kan du velge nedbetalingstid fra 12 til 72 måneder.

Klikklån forbrukslån betalingsforsikring

Noen banker og finansfirma som tilbyr forbrukslån gir deg muligheten til å tegne betalingsforsikringer. Dette er en ordring som sikrer deg om du skulle bli ufrivillig arbeidsledig, ufør, komme på sykehus eller falle fra.

Men på smålån som det Klikklån driver med er normalt slike forsikringer ikke vanlig. Synd, men heller ikke Klikklån tilbyr dette.

Konklusjon Klikklån forbrukslån

Dersom du er på jakt etter et forbrukslån er det viktig at du gjør hjemmeleksene dine skikkelig, som det heter. Som du har sett her i artikkelen har vi sortert ut fakta for deg når det gjelder Klikklån. Og på sidene våre her på Beste-Forbrukslån.net kan du lese artikler om de fleste andre aktører på markedet.

Men den eneste måten du vil få greie på hvilket lån som er best for deg er ved å søke om lånet. Du har ingenting å tape på å søke om lån. Det er gratis, og det er uforpliktende. Og når du får svaret har du konkrete tall du kan sammenligne med andre lånetilbud.

 

 

Siste artikler