Lendo

Oversikt Lendo

star star star star star
star star star star star
4.8 /5 - 29 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Tilbud fra flere banker
 • Lav effektiv rente
 • Tilbyr trygghetsforsikring
 • Lavt krav til inntekt
Ulemper
 • Øvre aldersgrense på 70 år
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 6,86%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  20 år
 • Årsinntekt:
  120 000 kr
Låneeksempel Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36.215, totalt kr 156.215

Om Lendo

Bruk Lendo for å sammenligne forbrukslån, og låne opptil 500.000 kroner

Lendo er ikke en bank som låner deg penger, men en låneformidler som hjelper deg å sammenligne forbrukslån og å gjøre søkeprosessen smertefri.

Les vår anmeldelse her.

Nordmenn liker forbrukslån, og flere og flere ønsker slike lån for finansiell hjelp til prosjekter av alle kategorier, som bilkjøp, oppussing, båt, hytte, forbruk, reise, og til og med bolig.

Og i og med at vi er blitt så glade i lån uten sikkerhet er det kommet mange tilbydere til.

Nå kan du til og med få lån på dagen. Og rentene er slett ikke så ille som mange vil ha det til.

Her på comparo.no jobber vi intenst for å ha full oversikt over de forbrukslån som finnes på markedet. Og her på sidene våre bringer vi de viktige faktorene om de forskjellige lånene til deg, slik at du kan sammenligne forbrukslån på en god måte, og ende opp med det beste tilbudet som er mulig.

I denne artikkelen skal vi snakke om Lendo, som altså er en låneformidler. Men glem ikke at du kan søke om lån direkte på hver eneste bank/finansinstitusjon. Poenget er uansett at det er viktig at du har en viss oversikt over de beste lånene som finnes i markedet.

La oss si at du ønsker å ta opp et mindre lån på 20.000, for eksempel. Vel, neon vil kanskje tenke at det er best å ta opp et lån uten sikkerhet på en av finansinstitusjonene som spesialiserer seg på slike mindre lån. Men det er ikke sikkert det er den beste løsningen for deg. Og glem heller ikke at selv de større bankene og forbrukslån-sidene som tilbyr lån opptil 600.000 kroner, gjerne låner deg et mindre beløp på nettopp 20.000 kroner.

Poenget er at du må finne ut akkurat hvilket forbrukslån som blir best for deg. Du trenger kanskje ikke lete deg fram til Norges billigste forbrukslån, men lav rente er alle interessert i.

Hva er et forbrukslån?

Det spesielle med forbrukslån er først og fremst at du ikke trenger å stille sikkerhet for det lånet du tar opp, så dette er forbrukslån uten sikkerhet. Dette er ganske så revolusjonerende, for om du tar opp lån i vanlige banker er det en rekke flere krav enn det du har med forbrukslån.

Det andre poenget som det gjelder å huske på med forbrukslån er at søkeprosessen er raskere. Mye raskere. Det finnes faktisk låneselskap som setter inn pengene på kontoen din allerede samme dag som den du søker på dersom alt klaffer.

Og det er helt spesielt.

Husk på dette dersom noen av vennene dine klager over at forbrukslån har en «høy rente». For det første har konkurransen bankene mellom allerede gjort sitt for å redusere rentene på forbrukslån. Men tenk også på det at bankene tar en vesentlig risiko ved å gi ut forbrukslån på denne måten, og det er derfor rentene selvsagt er høyere enn på vanlige banklån.

Hva er en låneformidler?

En låneformidler, som nettopp Lendo, er en nettside som tar imot søknader som de så sender videre til en rekke banker.

Mange får ikke med seg denne lille forskjellen. Men låneformidlere låner altså ikke ut en eneste krone, de formidler søknaden din. Og det kan være greit. Det er ikke enkelt å finne beste forbrukslån 2018, for eksempel, men en låneformidler kan faktisk gjøre denne jobben enklere.

Hva er fordelen med en låneformidler?

Fordelen med å bruke en låneformidler som nettopp Lendo er at en slipper å fylle ut søknadsskjema for hver eneste bank en gjerne vil søke på.

Det er nemlig ikke lurt å bare søke forbrukslån i en bank eller finansinstitusjon. For det første vil sannsynligheten for at du får tilslag reduseres, men det vil også være umulig å sammenligne vilkårene slik at du får det beste forbrukslån.

Om du er seriøst interessert i et forbrukslån, er det er altså et poeng i seg selv at du søker på så mange nettsteder/banker som mulig.

Dette kan du selvsagt gjøre på egen hånd. Og det tar virkelig ikke mange minutter å fylle inn et typisk låneskjema. Men det aller enkleste er selvsagt å bruke en låneformidler, for da fyller du kun ut ett, eneste skjema.

Låneformidleren gjør resten, det vil si at de sender inn søknaden din til alle sine samarbeidspartnere. Deretter vil disse analysere dine personlige detaljer, og din økonomiske profil, og gi sitt svar tilbake til låneformidleren.

Som så informerer deg om hvilke banker som kommer til å gi deg et lånetilbud, og (ikke minst) akkurat hvilke betingelser du vil få.

Er det ulemper med å bruke låneformidler?

Om det er så mange fordeler med det å bruke låneformidler, hvorfor er det i det hele tatt noen som søker om forbrukslån direkte på individuelle banker?

Vel, det er flere grunner til dette.

For det første er det noen låneformidlere som tar litt for lang tid med å komme med sine tilbud. Når vi snakker om «lang tid» her snakker vi ikke om ukevis, kanskje heller ikke dagevis. Men om du trenger lån på dagen, for eksempel, ja da er det beste at du søker direkte på en bank sitt eget nettsted.

For de fleste låneformidlere venter til alle samarbeidspartnere kommer med sitt tilbud, eller svar, før de sender deg tilbudene.

Noen tror at forbrukslånene blir dyrere ved å bruke låneformidlere, men dette er ikke riktig. Det er helt gratis for deg å søke om lån via låneformidlere. Joda, de tjener penger for hver lånesøknad, men dette er penger som kommer fra generelle markedsføringsbudsjett. Ikke gebyrer som blir lagt til ditt eget lån.

Så eneste ulempe så vidt vi kan se er at noen formidlere av forbrukslån kanskje drøyer prosessen noe mer enn det de som virkelig har liten tid ønsker.

Legg for øvrig merke til at de aller fleste låneformidlere er ganske så raske.

Lendo test

Men la oss fokusere på Lendo, som jo er vårt testobjekt her.

Lendo låneformidler for forbrukslån er en av Norges mest kjente låneformidlere, og de samarbeider med 15 banker og finansinstitusjoner. Det var lenge rekord, men i dag finnes det andre låneformidlere som holder seg på samme nivå, og til og med enkelte som jobber med flere.

Slik presenterer Lendo seg selv på nettsidene sine: «Lendo formidler din forespørsel til femten banker – helt kostnadsfritt». De fortsetter med å fortelle oss at bankene dermed «konkurrerer» om å gi deg de beste lånevilkårene.

Men er det egentlig slik?

Svaret er dessverre nei, for det eneste bankene ser på er din spesifikke, økonomiske situasjon. Det er den som bestemmer om du får lån, og hvilke betingelser du får.

Lendos nettsider er oversiktlige og enkle å bruke, og det er topp at Lendo legger opp til god og synlig kundeservice både på telefon og live chat. I tillegg finnes det massevis av informasjon på Lendos sider, og rentenivå er relativt tydelig.

Hvor mye kan jeg låne forbrukslån?

På Lendo kan du låne fra 10.000 kroner til 500.000 kroner. Du velger nedbetalingstid fra ett til femten år. Så at Lendo passer til en stor gruppe forskjellige lånesøkere, det er sikkert.

Dette er altså populært og brukbart for deg som trenger alt fra et lite ekstralån for å kjøpe ny mobil eller hvitevarer, til deg som ønsker en større oppussing av huset til en halv million kroner.

Har Lendo lånekalkulator?

Lendo har selvsagt en forbrukslån kalkulator, og den er enkel å bruke.

Det handler bare om å fylle inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og så får du en klar melding om hvilken månedskostnad du kan forvente deg.

Legg imidlertid merke til at beløpet som dukker opp på lånekalkulatoren selvsagt ikke er ditt garanterte beløp, men snarere et eksempel.

For den eneste måten du kan få greie på hva dine månedlige kostnader vil bli er ved å sende inn en søknad. Og selv da skal du være klar over at den nominelle renten kan forandre seg etter hvert.

Hver bank har sine egne regler for karensperioder etc, men det viktige er å legge merke til renteparameterne, og kanskje spesielt det høyeste tallet.

Vel, alt dette er du sikkert allerede klar over. Og om du vil gå videre med din lånesøknad på Lendo er det bare å klikke på «søk nå».

Da vil du komme til søknadsskjemaet.

Der må du legge inn en del informasjon, men ikke særlig mye. Du kommer deg fint gjennom søknadsskjemaet på et par minutter, og da klikker du bare på «send inn» knappen, og søknaden sendes til Lendo. Som så sender den videre til sine femten samarbeidspartnere.

Verre er det ikke. Me dette er søknaden sendt til hele femten banker.

Kan jeg bruke Lendo til refinansiering?

Ja, det kan du. Og det er mange som gjør nettopp dette. Det er ikke vanskelig å forstå, for selvsagt er det enklere å forholde seg til en bank i stedet for flere. Det er enklere å forholde seg til en faktura, en betalingsdag i måneden, og så videre.

Det er også sannsynlig at mange av dem som har en rekke mindre lån og kreditter vil komme vesentlig bedre ut om de betaler disse ut med et forbrukslån, for eksempel fra Lendo.

Dersom du ønsker å refinansiere gjeld med ditt Lendo lån må du opplyse om dette i søknaden.

Hvilke krav stiller Lendo til lånesøkeren?

Det vi nordmenn liker med forbrukslån er at det er så enkelt å søke, og at det er så få krav som stilles til lånesøker.

Men enkelte krav finnes, og Lendo har følgende, ufravikelige krav:

 • Du må være mellom 20 og 70 år gammel
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Du må ha en inntekt på minst 120.000 kroner
 • Du må være norsk statsborger, registrert i Folkeregisteret i Norge
 • Du må ha bodd i Norge i tre år

Legg merke til at Lendo med andre ord godtar søkere som er 20 år gammel, noe som er bra – for mange andre banker og låneformidlere krever at du er eldre enn dette. Med Lendo har du altså mulighet til å ta opp et Lendo lån selv om du er 20 år gammel.

Det er heller ikke særlig mange som ikke vil klare inntektsgrensen på 120.000 kroner, men legg merke til at det finnes banker som ikke har krav til en bestemt inntekt.

Hvordan fungerer søknadsprosessen hos Lendo?

Vi har nevnt alt som foregår opp til søknadsinnsendingen. Og når søknaden er sendt er det bare å vente på svar.

Lendo selv forklarer på nettsidene sine at de fleste bankene «som regel» svarer i løpet av noen timer. Men legger til at de kan bruke inntil 24 timer på å behandle søknaden.

Svarene ser du etter hvert som de kommer inn til din konto på Lendo. Da er det bare å logge seg på underveis i prosessen, og se på tilbudene som tikker inn. Du velger selv om du vil vente til alle bankene har gitt deg et tilbud, eller om du vil akseptere et tilbud umiddelbart.

Og selvsagt er det ingen forpliktelser til å akseptere noen av tilbudene, så du står helt fritt. Og det er gratis å søke om lån på Lendo.

Hvilke banker og finansinstitusjoner samarbeider Lendo med?

 • BB Bank ASA
 • Santander Consumer Bank
 • Ikano Bank
 • Nordax Bank
 • re:member
 • Svea Finans
 • Ekspress Bank
 • Monobank
 • BN Bank
 • Instabank
 • yA Bank
 • Gjensidigie Bank
 • Resurs Bank
 • Avida
 • Easybank

Beste rente på forbrukslån?

Hvilken rente du får tilbud om avhenger av den enkelte bank sin analyse av deg. Alle tilbud er med andre ord skreddersydde. Men det fine med at du søker på femten banker, er jo at du får femten forskjellige tilbud som du så kan sammenligne.

Konklusjon Lendo

Lendo er en av Norges best kjente låneformidlere, og det er det faktisk flere grunner til. Vi liker at alle svarene tikker inn etter hvert som de er klare, og at Lendo ikke sitter på dem. For dette gjør at du sparer tid, og om du får et tilbud du liker, er det bare å slå til med en gang.

 

 

Siste artikler