Opp Finans

Oversikt Opp Finans

star star star star star
star star star star star
4 /5 - 3 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lav nominell rente
 • Umiddelbart svar på søknad
 • Rask utbetaling
 • Tillatt med medlånetaker
 • Valgfri låneforsikring
Ulemper
 • Høyt krav til årsinntekt
 • 250kr i gebyr ved endring av løpetid, avdragsfrihet eller forfallsdato.
 • Må ha vært kunde i Gjensidige eller Opp finans i minst 6 mnd for å oppnå tilleggslån
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 7,50%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  21 år
 • Årsinntekt:
  20 000 kr
 • Personnummer:
  Bosatt i Norge minst 3 år
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 16,70%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 825,-, Totalt: 94.978,-

Om Opp Finans

Opp Finans forbrukslån anmeldelse – er det verdt en søknad?

Det mangler ikke på tilbydere av forbrukslån, og det er bra for oss forbrukere. Men det gjør også jobben vår vanskeligere. For hvilket lån skal vi velge? Les mer om Opp Finans Lån i denne testen.

På jakt etter et godt forbrukslån? Da bør du følge med her. For vi skal se nærmere på en av de store aktørene innen forbrukslån, nemlig Opp Finans.

Nei, dette er kanskje ikke et merkenavn de fleste kjenner til, men om vi sier «Gjensidige Bank» er det vel flere som nikker anerkjennende. For Opp Finans er en underavdeling av mektige Gjensidige.

Som nå altså driver med forbrukslån.

Forbrukslån er, som de fleste i dag vet, lån du kan skaffe deg uten å måtte stille opp noen som helst form for sikkerhet. Et annet kjennetegn ved forbrukslån er at søknadsprosessen er uhyre enkelt, og at du får svar super-raskt.

Ofte samme dag.

Dersom du får tilslag på søknaden din er det bare å signere lånedokumentene (noe som ofte kan gjøres digitalt), og så har du pengene på konto kanskje allerede samme dag – eller i det minste etter maks 48 timer.

Forbrukslån er på mange måter en ønskedrøm for oss konsumenter. Og vi nordmenn elsker forbrukslån, også fordi bankene ikke spør oss hva vi skal bruke pengene til. Det handler bare om å sende en søknad, vente på svar og deretter vurdere om vi skal si «ja» eller «nei».

Er det rart vi liker forbrukslån?

Men så gjelder det å finne det rette lånet fra den rette banken. Og det er dette vi i beste-forbrukslån.net hjelper med. Vi researcher, tester og anmelder alle de største aktørene i bransjen, og gir deg informasjonen.

La oss i dag ta en titt på Opp Finans lån.

Opp Finans lån

Det første du kan merke deg med Opp Finans lån er altså at dette er datterselskap av Gjensidige. De fleste synes at dette gir god troverdighet.

På nettsidene til Opp Finans kan du lese mer om forbrukslån produktet deres:

 • Lån fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet
 • Løpetid fra 1 til 5 år
 • Lån penger til absolutt hva du vil
 • Lån penger til refinansiering

Et helt typisk oppsett for norske forbrukslån, og dette er standarden vi er blitt så godt vant til. Noen banker tilbyr kun mindre lån, men Opp Finans lån går hele veien opp til en halv million.

Det er bra for deg som trenger litt mer enn bare noen vekslepenger til innkjøp av en mobiltelefon eller datamaskin. Selv om det selvsagt er fullstendig mulig å låne så lite som 10.000 kroner.

Dermed er Opp Finans lån i det øvre sjiktet av banker, for 500.000 kroner kan gjennomføre en rekke prosjekter som bilkjøp, båtkjøp, oppussing og reparasjoner av hus.

Men så gjelder det å se hvordan Opp Finans lån holder seg i sammenligning med de andre aktørene i markedet.

Og det er grunn til å legge merke til at et Opp Finans lån ikke kan brukes til egenkapital til bolig.

Historien bak Opp Finans forbrukslån

Vi har allerede nevnt opphavet til Opp Finans lån, og det er Gjensidige Bank. Gjensidige Bank på sin side eies av Gjensidige, som er en av de største forsikringsselskapene i Norge.

Dette gir mange mennesker en enorm trygghet, for en har å gjøre med en aktør som har vært lenge på markedet. Og med mennesker som har gode rutiner på å jobbe med finansielle spørsmål.

En får også tro at markedsavdelingen til Gjensidige Bank har hjulpet godt til Opp Finans, men det gjenstår jo å se hvilke betingelser Opp Finans lån gir til sine kunder.

Hva er et Opp Finans forbrukslån?

I innledningen vår gikk vi ganske detaljert inn på hva forbrukslån er, og et Opp Finans forbrukslån skiller seg altså ikke ut på mange måter. Bortsett fra dette med at du ikke kan bruke lånet fra Opp Finans til egenkapital til bolig.

Noe som gjør Opp Finans helt ubrukelig for en rekke kunder.

Men om du ikke har tenkt å kjøpe bolig kan du jo likevel ha nytte av forbrukslån fra Opp Finans.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

Det fine med forbrukslån er at det finnes så få krav til lånesøkerne. De aller fleste får innvilget lån, men det kan jo variere noe hvilke betingelser du får. Dette skal vi komme tilbake til.

De formelle kravene Opp Finans forbrukslån har er:

 • Du må være over 21 år
 • Du må ha minst 200.000 kroner i årsinntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du kan ikke bruke lånet til egenkapital til bolig

De tre første kravene er helt normale, men som vi allerede har kommentert er det fjerde kravet spesielt.

Legg merke til at du kan søke om et Opp lån sammen med en medsøker. Og dette kan hjelpe deg betraktelig. Dersom din egen økonomiske profil, for eksempel, ikke er av den beste kan det å ha medsøker øke sjansene betraktelig til at du får gjennomslag for lånet ditt.

Men det kan også sørge for at du får en vesentlig bedre rente enn om du søker alene.

Så dette med å søke sammen med medsøker er noe flere burde vurdere, da det kan gi vesentlige fordeler. Og altså lavere, månedlige kostnader.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Som de fleste andre forbrukslånbanker er det virkelig enkelt å søke om lån hos Opp Finans.

Når du klikker deg inn på nettsidene deres, som for øvrige er meget bra lagt opp, ser du umiddelbart en såkalt lånekalkulator.

Dette er et hjelpemiddel som gjør at du kan finne ut hva et spesielt lånebeløp vil koste deg.

Men her har Opp Finans et ess opp ermet, om vi kan si det slik. For de viser deg ikke bare ett eksempel på månedlig kostnad, men hele tre: En dersom renten er på 7.5%, en annen dersom renten er på 12.2% og en tredje dersom renten stiger til maksnivået på 19.9%.

På denne måten er det meget enkelt å se alle mulige scenarier, og dette er skikkelig positivt.

Bra ide, Opp Finans lån!

Fremgangsmåten er som følger: Du setter inn det lånebeløpet du ønsker, og leser umiddelbart hva ditt lån vil koste på de forskjellige, mulige rentenivåene.

Andre banker har nå en stor knapp der det står «søk nå», men Opp Finans lar deg fylle inn alle detaljer der og da. Det er helt greit, det. For det er slett ikke mye informasjon som skal til for å søke om lån.

Nederst på siden kommer imidlertid den store knappen, og der finner du ditt lånebeløp. Trykk på denne knappen, og søknaden om Opp lån er sendt.

Enkelt og greit.

Ingen forpliktelser

Enkelte er noe engstelige for å sende inn lånesøknader, for de tror at de er forpliktet til å si ja til lånet dersom de får tilslag. Men det kunne ikke være mer feil.

Så la oss bare konstatere det en gang til: Du er aldri forpliktet til å akseptere et tilbud om lån, og kan søke så mye du vil uten noen omkostninger.

Er ikke det litt bra?

Dette betyr jo at du ikke har noe å tape på å søke om lån. Faktisk er det bare en fordel siden bankene beregner dine lånebetingelser ut fra din egen, økonomiske situasjon.

Det er derfor smart å sende inn så mange søknader som mulig. Dermed har du også et bra grunnlag for å kunne sammenlikne Opp Finans lån med forbrukslån fra andre banker.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Med unntak av at du ikke kan bruke lånet ditt i Opp Finans til egenkapital til bolig, er ikke banken interessert i å vite noe om hva du skal bruke pengene til.

Om du skal samle gjeld, eller refinansiere, må du krysse av på skjemaet, men mer enn dette er det ikke. Du kan bruke pengene fra Opp Finans til billån, båtlån, forbrukslån, oppussing, eller til å reise jorden rundt på første klasse om du vil.

Renter hos Opp Finans lån

Forskjellen mellom vanlige banklån og forbrukslånene er at renten varierer fra person til person. Innenfor visse grenser (i dette tilfellet fra 7.5 til 19.9%) riktignok, men dette er likevel vesentlig forskjellig fra hvordan vanlige lån fungerer.

Mange kritiserer dette, men det er lett å se hvorfor det må være slik.

For det er mye enklere å få tilslag på forbrukslån, og dermed vurderer bankene risikoen hver klient utgjør for at lånet skal bli misligholdt. Likevel skal du være klar over at rentespennet som de forskjellige bankene har varierer mye.

7.5 til 19.9% er likevel godt innenfor normen.

Men glem heller ikke at dette er den såkalte nominelle renten.

Nominell rente hos Opp Finans

Og den nominelle renten sier hva renten din er innenfor en bestemt periode. Eksempelvis seks måneder. Etter at denne perioden er gått ut kan imidlertid renten forandre seg – både positivt og negativt.

I tillegg til at du må tenke på den nominelle renten må du også tenke på gebyrene.

Og dem finnes det selvsagt en del av. Vel, ikke mer enn to:

 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr (hver måned)

Vi skal se på Opp Finans lån sine gebyrer om bare to strakser, men la oss minne deg på at renter du betaler på Opp Lånet er fradragsberettiget på selvangivelsen. På slutten av pret setter du opp et regnestykke over det du har betalt, og så kan du altså trekke fra opptil 28% på skatten.

Dette kan bli et ganske betydelig beløp dersom du har lånt en større sum, så det er verdt å ta dette med i betraktningene omkring forbrukslån.

Opp Finans gebyrer på forbrukslån

Det finnes altså to hovedgebyrer du må forholde deg til. Ikke bare på Opp Finans lån, men på alle andre forbrukslån. Det første gebyret er det såkalte «etableringsgebyret».

Og det kan variere veldig fra bank til bank. Normen ligger på ca. 900 kroner, men enkelte banker dobler gjerne dette gebyret.

Her er det hyggelig å kunne se at Opp Finans holder seg innenfor normen med sitt etableringsgebyr på 950 kroner.

Det andre gebyret er det som kommer hver neste måned så lenge du betaler ned på lånet. Dette er det såkalte terminbeløpet.

Normen i bransjen er på rundt 30 kroner, men Opp Finans skrur litt til og ber om en femtilapp. Kanskje ikke noe som vil knuse privatøkonomien, men det er jo et moment som du må ta med i vurderingen. Selv om renten til syvende og sist er det du må se etter.

Og for å kunne vite hva din rente blir er du nødt til å søke om lånet. Det nytter ikke å gjette seg fram til det, for den settes på individuell basis.

Nedbetalingstid hos Opp Finans

Hva er nedbetalingstiden på Opp Finans lån? Svaret er fem år. Du kan ha inntil fem års nedbetalingstid på et helt nytt lån.

Men: Kun dersom formålet med lånet er forbruk. Om du vil ha bruke lånet til refinansiering vil Opp Finans faktisk tilby deg like lang nedbetalingstid som det du har på din eksisterende gjeld.

Betalingsforsikring hos Opp Finans

Mange lånekunder velger å tegne en såkalt betalingsforsikring. Og det kan være en god ide dersom du skulle bli ufrivillig arbeidsledig, ufør, komme på sykehus eller falle fra.

Opp Finans har relativt kompliserte formler for å regne ut dette, så det beste er å ta kontakt med dem direkte.

Men vi kan likevel informere om at de har to låneforsikringer: Låneforsikring Pluss, og Låneforsikring. Som du sikkert kan tenke deg har «pluss»-varianten bedre dekning.

Det å tegne en betalingsforsikring trenger ikke bli så dyrt som mange tror, og kan være et meget godt alternativ.

Konklusjon Opp Finans lån

Opp Finans lån drives av en av de største finansinstitusjonene i Norge, og det gir trygghet. Men til syvende og sist handler det om å se konkrete tall.

Send derfor inn en søknad for å se akkurat hvilke betingelser du får. Det er helt uforpliktende, og om du er interessert i et forbrukslån er det viktig å søke på flere banker for å ha et godt sammenlikningsgrunnlag.

Siste artikler