Sambla

Oversikt Sambla

star star star star star
star star star star star
4.5 /5 - 3 Anmeldelser
 • 33 22 29 70
Beregne lån

Juster lånebløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lavt krav til inntekt
 • Lavt krav til alder
 • Sender din søknad til 9 ulike långivere
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 7,50%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  18 år
 • Årsinntekt:
  120 000 kr
Låneeksempel Eff rente 9,92 %. Totalkostnad: 160 401 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.

Om Sambla

Sambla er god på å sammenligne forbrukerlån fra flere banker.

Det er viktig å sammenligne forbrukerlån, og om du ønsker Norges billigste forbrukslån nå du uansett sette deg godt inni det som finnes på markedet. Kan Sambla være det «verktøyet» du trenger?

Forbrukslån, eller det som også kalles forbrukerlån, er blitt virkelig populært i Norge. Og det er kommet mange tilbydere. Såpass mange at det er vanskelig å holde oversikt over dem og å forstå hvilket forbrukslån som er best for deg.

Det første du kan tenke på er at det du gjør nå, nemlig å lese deg litt opp om disse tingene her på Beste-Forbrukslån.net er kjempelurt.

Her får du nemlig en god oversikt over de største aktørene i markedet, og de generelle betingelsene.

Det er viktig at du setter deg litt inni disse tingene, for om du hopper på første og beste bank eller finansinstitusjon kan du sitte igjen med Svarteper senere, og betale mye mer i månedlige kostnader for et lån du skulle hatt vesentlig rimeligere.

Eller kanskje du til og med risikerer å ta opp feil lån i feil bank. La oss ta et eksempel: Si at du vil låne en mindre sum på 20.000 kroner. Vel, da tenker du kanskje at det beste er å gå til en bank som tilbyr lån opptil nettopp 20.000 kroner.

Men dette er ikke nødvendigvis tilfellet.

Det ville kanskje vært bedre å søke om dine 20.000 i en større bank som tilbyr lån helt opp mot 500.000 – for det som er interessant er jo å betale så lite som mulig i gebyr og renter.

Det er derfor det er viktig å være litt informert om disse tingene, så du skal ha all ære for at du leser disse linjene akkurat nå.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån der du ikke trenger å stille noen som helst form for sikkerhet for å motta et lån. Det eneste du trenger å oppgi er en kort liste detaljer om deg selv: Navn, fødselsnummer, epost, og så videre.

Et annet kjennetegn med forbrukslån, som gjør disse lånene så interessante i mange sammenhenger, er at søknadsprosessen er så rask, enkel og grei. Enkelte forbrukslån kan du søke om på morgenen/formiddagen, og faktisk sitte med pengene på konto samme ettermiddag.

Så for å oppsummere: Et forbrukslån er et lån uten de samme byråkratiske reglene og rutinene som vanlige lån fra vanlige banker. Lån der du ikke trenger still sikkerhet.

Hva er en låneformidler?

Men greit – i denne saken skal vi snakke om Sambla, som er en såkalt låneformidler.

Ikke alle klarer helt å skille mellom hva som er en låneformidler og et utlåner av forbrukslån, men dette er enkelt:

 • En låneformidler er et selskap som tar imot din søknad om lån, og sender den automatisk videre til banker og finansinstitusjoner som de samarbeider med.

Så en låneformidler har ikke en eneste krone selv å låne ut, men «tar jobben» med å sende din søknad videre så du kan få et billig forbrukslån. Det er ikke enkelt å finne beste forbrukslån 2018, men en låneformidler kan gjøre jobben enklere.

Men så kan du jo stille deg selv spørsmålet om hvorfor du trenger en slik tjeneste?

Vel, vi nevnte dette med enkelhet – og svaret er at om du er genuint interessert i et forbrukslån, ja da lønner det seg å sende så mange søknader om forbrukslån som mulig. Det vil si til så mange tilbydere/banker som mulig.

Hva er fordelen med en låneformidler?

I stedet for selv å måtte gå inn på hver av de fem, seks, ti, femten bankene eller finansinstitusjonene som kan være interessante, og fylle ut søknader på hvert eneste nettsted, så gjør altså en låneformidler denne jobben for deg.

Noen mener til og med at låneformidlere som Sambla (som vi altså skal teste her) klarer å ordne bedre vilkår for deg enn om du hadde sendt inn lånesøknaden alene. Dette er tvilsomt, for de fleste banker ser utelukkende på søkerens privatøkonomiske situasjon og historie, men hvem vet?

Andre mener at det vil bli lettere å få et positivt svar dersom du søker via låneformidler. Dette er også tvilsomt, så til syvende og sist handler vel egentlig låneformidlere om å gjøre jobben din enklere; få deg til å spare tid på utfylling av søknader.

Er det ulemper med å bruke låneformidler?

Generelt sett høres det som om det kun er fordeler med å bruke en låneformidler, ikke sant? For i stedet for å måtte fylle ut en rekke søknadsskjema, gjør du dette bare en gang, trykker på knappen og venter på at låneformidleren skal sende deg svarene tilbake.

Og om du er redd for gebyrer så kan vi betrygge deg om at du ikke får noen som helst regning eller ekstra gebyrer fra låneformidlere som Sambla.

Disse får en viss sum penger fra banken selv for hver søknad de videreformidler. Men dette er penger banken betaler fra sitt generelle markedsføringsbudsjett, så det går overhodet ikke ut over deg spesifikt.

En ulempe med låneformidlere er at du gjerne må vente noe lengre tid før du får svar på søknadene dine. Dette fordi låneformidlerne gjerne sitter på gjerdet til alle svar er kommet inn før de sender «bunken» med lånetilbud til deg.

Dersom du trenger penger virkelig raskt, for eksempel samme dag – eller senest i løpet av 24 timer – er det best å søke direkte på de bankene som er kjent for lynrask service.

Sambla test

La oss sjekke ut Sambla.

Kanskje ikke den aller mest populære låneformidleren i markedet, men det trenger jo ikke ha noe med innholdet å gjøre.

På nettsidene til Sambla kan du lese: «Sammenlign bankene og spare penger – Lån inntil 500.000 kr». Og videre ser vi at Sambla er:

 • Kostnadsfritt
 • Rente fra 7,5%
 • «Endast en kreditupplysning».

Oops! Der snek det seg inn en svensk feil. Ikke det beste tegnet for de som er ansvarlig for det tekstlige innholdet på Sambla, og slike småfeil som dette kan få mange norske forbrukere til å se rødt.

Men, greit, der fikk vi i hvert fall se at Sambla også holder til i Sverige, og at den norske teksten rett og slett er oversatt, eller i hvert fall stort sett oversatt.

Innholdsmessig sett er det likevel interessant at Sambla jobber med banker som kan tilby renter ned mot 7,5%, for det er bra med tanke på forbrukslån.

Bortsett fra de mange språklige feilene er sidene til Sambla flotte og relativt informative.

Og lenger ned på siden leser vi:

«Selvsagt vil du ha lånet med lavest mulig rente. Derfor sammenligner vi – helt gratis».

Og denne setningen summerer egentlig opp alle låneformidlere. Dette er ikke noe som er spesielt for Sambla. Selv om Sambla jobber med ti banker, som er et ganske bra tall. Noen låneformidlere har ikke like mange partnere.

Hvor mye kan jeg låne forbrukslån?

Som sagt tilbyr Sambla deg lån opptil 500.000 kroner. Det er en ganske bra slump penger som kan utgjøre en stor forskjell dersom du vil sette i gang prosjekter som oppussing, bilkjøp, båtkjøp, refinansiering og så videre.

På Sambla kan du låne så lite som 5000 kroner.

Så dette er en tjeneste som passer for de fleste forbrukslån behov.

Har Sambla lånekalkulator?

Selvsagt har Sambla lånekalkulator, som også kalles forbrukslån kalkulator, og den er noe av det første du ser på Sambla sine hjemmesider.

Det er svært enkelt å bruke en slik kalkulator.

Sett først inn det lånebeløpet du ønsker i rubrikken «så mye vil jeg låne». Fra 5000 til 500.000 kroner. Du kan velge å skrive summen inn med tastaturet, eller trekke i spaken like under.

Deretter indikerer du hvilken nedbetalingstid du ønsker. Du kan velge fra ett til femten år, uansett hvilken sum du ønsker å låne.

Dersom du ønsker det vi kaller refinansiering, eller å «samle lån», er du nødt til å krysse av for dette.

Når alt dette er gjort (som ikke burde ta mer enn 40 sekunder) ser du et tall der det står «omtrentlig månedskostnad». Dette er minimumsbeløpet du må regne med å betale – selv om dette kun er en indikasjon på hva lånet vil koste, da kun en reell innsendelse av søknad vil kunne gi deg et reelt svar. Glem heller ikke at forbrukslån renter varierer jevnlig.

Når alt dette er gjort trykker du på den ovale, gule knappen «neste trinn». Og da kommer du til selve søknadsskjemaet.

Det er et lekkert skjema (bra jobbet Sambla), og ikke minst er det kort. Fyll inn:

 • Fødselsnummer
 • Epost
 • Mobil
 • Månedslønn før skatt

Deretter er det bare å klikke på «sammenlign nå», og så vil søknaden din bli sendt til de ti bankene Sambla har avtale med.

Meget enkelt, eller «väldigt lätt» om vi skal holde oss til svensk, som det finnes en del av på de norske Sambla-sidene.

Kan jeg bruke Sambla til refinansiering?

Ja, det kan du. Og det er mange gode grunner til å ta opp et forbrukslån nettopp med tanke på å samle smålån. For det første blir det enklere å holde styr på bare en regning, men det kan også blir vesentlig rimeligere.

Hvilke krav still Sambla til lånesøkeren?

Det fine med forbrukslån er at det ikke finnes mange krav. Men noen krav stiller Sambla, og det er:

 • Du må være minst 18 år gammel
 • Du må ha en fast inntekt på minst 10.000 kroner (!)
 • Du må ha vært folkeregistrert i Norge i minst ett år
 • Det er en fordel (men ikke et krav) at du ikke har betalingsanmerkninger

Det første du bør legge merke til er at med Sambla kan altså selv 18-åringer søke. Det er en god nyhet, for de fleste banker krever at du er 23 år. Men dette betyr likevel ikke at søknaden din vil gå til samtlige Sambla-samarbeidspartnere, så lånetilbudet ditt vil nok være snevrere, og dyrere.

Likevel – dette er godenyheter for 18-åringer.

Legg også merke til at Sambla jobber med enkelte banker og finansinstitusjoner som ikke nødvendigvis krever at du ikke har betalingsanmerkninger.

Og dette er sjeldent.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Enkelt og greit. Når du har sendt inn søknad er det bare å vente et par dager, og så vil Sambla sende deg (på epost), all videre informasjon. Har du fått lånetilbud vil du motta disse, og kan sammenligne i ro og mak.

Hvilke banker og finansinstitusjoner samarbeider Sambla med?

Sambla opplyser om at de jobber med følgende banker:

 • BB Finans
 • Collector Bank
 • DNB
 • Easy Bank
 • Gjensidige
 • IKANO Bank
 • Komplett Bank
 • Santander
 • yA
 • MyBank

Et ganske bra antall banker. Mer enn de aller minste låneformidlerne, men ikke så mange som de aller største. Midt på treet.

Ingen forpliktelser

Du er nok klar over det, og vi har sagt det før, men gjentar at du ikke er forpliktet til å takke ja til noen av de lånetilbudene du eventuelt mottar.

Så det er ingen grunn til ikke å søke på Sambla, for du velger selv hvilket lån du eventuelt tar, dersom du i det hele tatt velger å ta opp et lån.

Beste rente forbrukslån?

Sambla er sparsom med informasjon om renter, men oppgir at 7,5% er den laveste, mulige nominelle, årlige rente du vil kunne få tilbud om.

Men de informerer heller ikke noe om etableringsgebyr eller termingebyr.

Den eneste måten å få rede på hvilke tilbud du kan få fra Sambla er derfor ved å sende inn en uforpliktende søknad.

Hvorfor bør jeg velge Sambla som låneformidler?

Dette er helt opp til deg. Det finnes andre låneformidlere på markedet som sender søknaden din til flere banker, og noen som sender til færre.

Et alternativ er selv å sende inn søknader til akkurat de bankene du selv vil.

Du bestemmer.

Konklusjon Sambla

Sambla har mange bra detaljer, og nettsidene er flotte og søknadsskjemaet enkelt. Men det mangler en del informasjon om gebyrer, toppnivå på renter, etc.

Det fine er at de sender inn søknaden din til ti banker, men om du vil sende inn til flest mulig banker finnes det jo andre låneformidlere som gjør dette.

Tenk litt på det, og vurder selv.

Siste artikler