Santander

Oversikt Santander

3.4 /5 - 8 Anmeldelser
 • 21 08 39 02
 • post@santanderconsumer.no
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 350.000 kr

Juster løpetid

5 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lav effektiv rente
 • Ingen termingebyr eller etab. gebyr ved lån under 70 000,-
 • Mulighet for lang nedbetalingstid
 • Tilbyr 3 betalingsfri måneder pr år
 • Tilbyr låneforsikring
 • Bank og kredittkort samlet i en nettbank
Ulemper
 • Høyt krav til årlig inntekt
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 350.000
 • Løpetid:
  60 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 7,90%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  23 år
 • Årsinntekt:
  200 000 kr
 • Personnummer:
  Bosatt i Norge
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
Låneeksempel Effektiv rente 15,7 %, lånebeløp kr 125 000 over 2 år. Kostnad kr 19 379. Totalt kr 144 379

Om Santander

Santander Consumer Bank gir deg opptil 350.000 kroner i forbrukslån.

Dersom du trenger å låne opptil 350.000 kroner i forbrukslån kan Santander være en mulighet. Les mer her.

Det finnes etter hvert en rekke banker som tilbyr forbrukslån, og om du sitter foran skjermen akkurat nå for å lete deg fram til et godt alternativ – eller kanskje det beste alternativet – er det mulig du vil utvikle hodepine.

For det er så mange detaljer, så mange banker, så mange muligheter.

Her på beste-forbrukslån.net leter vi oss gjennom jungelen av lånemuligheter, og analyserer hver minste detalj.

Som du vet er et forbrukslån relativt enkelt å få innvilget dersom du ikke har betalingsanmerkninger, og så lenge du har en inntekt. Men det trenger ikke være en stor inntekt, så mulighetene er gode for en stor mengde nordmenn.

Forbrukslån er lån du tar opp uten å måtte stille noen som helst form for sikkerhet. Det er revolusjonerende, og åpner opp for en rekke muligheter.

Til gjengjeld betaler du en noe høyere rente enn et vanlig banklån, men så kan du jo heller ikke sammenlikne disse to vidt forskjellige lånene.

For et vanlig banklån er mye mer byråkratisk, tidkrevende og – ja, vanskelig å ordne seg. Et forbrukslån er vesentlig enklere. Ikke bare er det enklere å få, men det er også en mye enklere søkeprosess. Du kan gå inn på en lånebank i dag, for eksempel Santander – som vi skal se på i denne testen – sende inn en søknad, motta svar samme dag og i beste fall ha pengene på konto en til to dager senere.

Det er faktisk revolusjonerende, og det er derfor så mange nordmenn elsker forbrukslån.

Santander forbrukslån

Santander gir deg lån på opptil 350.000 kroner, eller så lite som 10.000 kroner. Du velger selv lånebeløpet.

Og selv om det finnes en rekke aktører på lånemarkedet er selvsagt Santander i en spesiell situasjon, i og med at dette er en stor, internasjonal aktør.

Om du ikke allerede kjenner Santander bank, og klikker deg inn på nettsidene deres for forbrukslån merker du med en gang at du har å gjøre med en seriøs aktør. Og det er veldig lett å navigere seg gjennom sidene, og å finne akkurat de svarene du er på jakt etter.

Santander gir deg muligheten til:

 • Lån fra 10.000 til 350.000 kroner
 • Velg nedbetalingstid fra 1 til 5 år
 • Lån penger til hva du vil
 • Du kan bruke hele lånet, eller deler av det, til refinansiering

Dette er egentlig ikke oppsiktsvekkende faktorer, for de fleste banker på markedet i dag har de samme løsningene. Men det første vi legger merke til er at Santander har en lavere lånegrense enn mange andre banker.

For du kan kun låne opptil 350.000 kroner.

Trenger du ikke mer er dette ikke noe problem. Men glem ikke at normen blant de store lånebankene er 500.000 kroner, og en bank skiller seg ut ved å kunne gi deg lån på hele 600.000 kroner.

Men så lenge disse parameterne er klare kan vi se på alle de andre detaljene.

Historien bak Santander forbrukslån

Santander er, som nevnt, en stor internasjonal bank. Og mange vil føle det tryggere å ta opp sitt forbrukslån i en slik bank i stedet for en mindre bank som kanskje er et uskrevet blad.

I praksis betyr dette likevel ikke så mye, og vi anbefaler deg å fokusere på det vi kan kalle realitetene. Altså betingelsene som akkurat ditt lån er beheftet med.

For glem ikke at renter på forbrukslån blir bestemt på individuell basis. Men dette kommer vi tilbake til om bare litt.

Hva er et Santander forbrukslån?

Vi har nevnt litt i vår innledning om hva et forbrukslån er, og som vi så skiller ikke Santander seg svært mye ut.

Med unntak av en lavere beløpsgrense for sitt makslån.

Ellers er det meste likt, og du kan bruke pengene fra lånet akkurat slik du vil, uten å stille noen som helst sikkerhet. Trenger du penger til en ny båt? Ny bil? Nye hvitevarer? Oppussing av huset?

Santander legger seg ikke opp i hva du bruker pengene til, men om du skal bruke hele eller deler av beløpet til å refinansiere annen gjeld må du opplyse om dette.

Alt i alt er et Santander forbrukslån identisk med de fleste andre forbrukslån på markedet.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

En av grunnen til at forbrukslån er populære er at det er så få krav til den som søker. Så å si hvem som helst kan søke om et forbrukslån, og de fleste vil få lånet innvilget.

Men det finnes enkelte krav, og hos Santander er det disse:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må være fast bosatt i Norge
 • Du må ha en fast årsinntekt på 200.000 kroner eller mer
 • Du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Men om du oppfyller disse kravene er det fritt fram å søke. Og sannsynligvis vil du få innvilget ditt lån.

Vær klar over at du kan søke sammen med en medsøker, og det kan være lurt for en rekke søkere. Om din egen økonomiske historie er noe ruglet, for å si det slik, vil sjansene dine for å få innvilget et Santander forbrukslån øke betraktelig dersom du søker med en annen person.

Men det er flere grunner til at det kan være lurt å søke med medsøker, for dette kan også redusere renten betraktelig, og dermed dine månedlige kostnader.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Som du ser av nettsidene til Santander er det meget enkelt å søke om lån. Sett inn ønsket lånebeløp fra 10.000 kroner til 350.000, og velg ønsket nedbetalingstid.

Da vil du kunne se eksempler på hva dine månedlige kostnader kan komme til å bli med ulike rentesatser.

Og det er positivt at Santander her viser oss ulike rentesatser, nemlig 7.90%, 10.55% og 13.20%.

Når du har bestemt deg for lånebeløp og nedbetalingstid er det bare å klikke på den grønne knappen der det står «søk om dette lånet», og du vil bli tatt videre til et enkelt søkeskjema som du fyller hurtig ut.

Her vil du bli spurt om å oppgi fødselsnummer, navn, adresse, epost, mobilnummer, samt en del opplysninger om egen økonomi.

Skjemaet er kort, og det tar ikke mange minutter å fylle det ut. Når dette er gjort kan du sende inn søknaden. Deretter tar det kort tid før du får svar på søknaden, og om du får tilbud om lån kan du deretter ta stilling til om du ønsker å takke ja eller nei til dette.

Ingen forpliktelser

Legg altså merke til at det ikke er noen forpliktelser til å akseptere lånet.

Dette betyr at det er ingen grunn til ikke å søke om lån dersom du er reelt interessert i et lån. Tvert imot er dette den beste måten å finne ut akkurat hva dine betingelser vil bli.

For glem ikke at renter settes på et personlig grunnlag.

Sender du ikke inn en søknad vil du aldri være sikker på hva dine betingelser kunne blitt. Men om du søker, ja da har du jo et konkret tilbud du kan sammenlikne med andre bankers tilbud.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Nei, du trenger ikke oppgi hva du vil bruke pengene fra lånet ditt til. Men i søknadsskjemaet blir du bedt om å oppgi all gjeld du måtte ha allerede.

Santander boliglån

Det er heller ingen begrensninger til å bruke lånet fra Santander til egenandel til boligkjøp. Men om det er dette som er målet med din lånesøknad bør du selvsagt vurdere om ikke andre banker, med høyere maksgrense for lån, kanskje kan være en bedre mulighet.

For Santander låner ikke ut mer enn 350.000 kroner.

Renter på Santander forbrukslån

En av de viktigste vurderingene du gjør har å gjøre med renter. For det gjelder selvsagt å velge det forbrukslånet som gir deg de beste betingelsene.

Mange klager litt over at rentene på et forbrukslån er så mye høyere enn et vanlig banklån. Men da glemmer en gjerne også at det er vesentlig enklere og raskere å få et forbrukslån.

Det er to forskjellige prosesser, og den risikoen bankene som tilbyr forbrukslån tar gjør at rentene blir høyere.

Fordelen for deg som lånekunde er likevel at du kan gå inn på en nettside i dag, og ha opp mot 600.000 kroner på kontoen et par dager senere. Eller 350.000 kroner som i Santanders tilfelle.

Når det gjelder renter så har Santander en nominell rente som varierer mellom 8.2% og 28.8%

Santander sin nominelle rente på forbrukslån

Legg merke til at den øvre grensen for rente hos Santander er vesentlig høyere enn mange andre banker, som pleier å ligge på 19.9%.

Dette er noe du bør ta høyde for, men igjen – den eneste måten å finne ut hva akkurat du vil få i rente er ved å sende inn en søknad.

Likevel bør du være klar over at parameterne er vesentlig forskjellige hos Santander.

Du kan selvsagt heller ikke bare tenke på den nominelle renten, for det kommer også gebyrer i tillegg. Dette skal vi komme inn på om to sekunder, men før vi gjør oss ferdig med rentene skal du heller ikke glemme at det er fullt mulig å trekke fra opp mot 28% av dine lånekostnader på skatten.

Dette kan bety vesentlig besparelser, spesielt om du har tatt opp et høyere lån.

Santander gebyrer på forbrukslån

Det er to hovedtyper gebyrer forbundet med de aller fleste forbrukslån. Det første er det såkalte «etableringsgebyret».

Og her gjelder det å være litt på vakt, for det kan være store forskjeller.

Generelt er de fleste enige om at «normen» for etableringsgebyrene er på ca. 900 kroner. Men noen banker skrur til stikken og krever vesentlig mer. Det er penger som ikke kommer tilbake igjen, men på den annen side er dette et engangsgebyr, så du må vekte dette mot andre faktorer.

Santander har et helt normalt etableringsgebyr på 950 kroner dersom du låner 70.000 kroner eller mer. Om du låner mindre er det gode nyheter til deg, for da er etableringsgebyret faktisk på null kroner.

Dette er faktisk så oppsiktsvekkende at en på mange måter kan si at Santander burde være spesielt interessant for personer som ønsker mindre lån, altså under 70.000 kroner.

Det andre gebyret du skal tenke på er termingebyret. Det vanlige i bransjen er å ta rundt 30 til 40 kroner i termingebyr. Glem ikke at dette termingebyret skal betales hver eneste måned.

Men her smeller Santander til med hele 70 kroner, altså nærmere dobbelt av det som er normalt.

Men, igjen, låner du under 70.000 har du ikke noe termingebyr i det hele tatt, så igjen ser vi at Santander helt klart posisjonerer seg til de som gjerne vil låne mindre beløp.

Se deg ikke blind på «høye» terminbeløp, for ingen kommer til å gå konkurs på grunn av 70 kroner, men se selvsagt på dette med renter. Og legg spesielt merke til hva det øverste rentenivået til en bank er.

Vi har sagt vårt om dette i denne forbindelse, det beste du gjør nå er å søke om et lån for å se helt spesifikt akkurat hva dine betingelser blir.

For alt annet blir ren spekulasjon. Glem altså ikke at det er helt uforpliktende å søke om lån, så du trenger ikke si ja til lånet selv om du får tilslag.

Nedbetalingstid hos Santander

Hva er nedbetalingstiden på Santander lån? Svaret er meget enkelt – for du velger dette selv. Fra ett til femten år avhengig av hvor stort ditt lånebeløp er, og om du skal bruke lånet til refinansiering av andre lån.

Konklusjon av Santander forbrukslån

Santander bank er en stor aktør, men har ikke det største mulige lånebeløpet. Dersom du ønsker å låne mer enn 350.000 kroner er ikke Santander noe for deg. Sjekk også godt den øvre rentesatsen.

Men den eneste måten du virkelig kan ta stilling til om Santander er noe for deg handler om at du legger inn en søknad. Da får du et konkret svar på de spørsmålene du har.

Siste artikler