Thorn

Oversikt Thorn

star star star star star
star star star star star
3.0 /5 - 5 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 100.000 kr

Juster løpetid

6 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Beste rente på 9,48%
 • Rask behandlingstild
 • Du får inkludert forsikring mot arbeidsløshet
 • Mulighet for å sette avbetalinger på pause, uten gebyrer
Ulemper
 • Forsikring gjelder kun for lån opptil 50 000 kroner.
 • Tilbyr kun lån opp til kr 100 000,-
 • Lav maksimal nedbetalingstid
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 100.000
 • Løpetid:
  72 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 9,48%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  20 år
Låneeksempel Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-

Om Thorn

Thorn forbrukslån – sjekk fordeler og ulempler

Thorn Finans tilbyr flere låneprodukter, og i denne testen sjekker vi dem ut.

Det finnes etter hvert så mange finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån at det blir vanskelig for ett menneske å ha oversikt over dem alle. Men det er likevel viktig å prøve, og vi her på beste-forbrukslån.net hjelper deg ved å anmelde de aller fleste aktørene på markedet.

Vi ser på betingelser som lånebeløp, nedbetalingstid, søketid, enkelhet, nominell- og reell rente, og så videre.

Og dersom du virkelig er i markedet for et forbrukslån vil du komme absolutt best ut av det om du leser deg litt opp på disse sakene.

Det krever med andre ord litt jobbing før du tar opp lånet, for når lånet er tatt opp sitter du der med ansvaret og de (eventuelt) dårlige betingelsene som sluker opp mer og mer av din økonomi.

Det var advarslene, men så er det jo mange fordeler med forbrukslån, da.

Forbrukslån er nok blitt populære nettopp fordi det hele er så enkelt. Det er lite byråkrati – for finansinstitusjonene spør jo ikke noe om hva du skal bruke pengene på, for eksempel. Det bryr de seg ikke om.

Søkeprosessen er ren barnemat. Det er et minimum med informasjon som du blir bedt om å gi fra deg, og ofte har du svaret på søknaden din innen få timer. Så handler det bare om å vurdere om du skal takke ja til lånetilbudet, og signerer du digitalt med BankID (som de aller fleste nordmenn har) kan du sitte med pengene på konto innen utgangen av dagen, eller i det lengste opptil to dager etter at hele prosessen begynte.

Så dette er ingen Kafka-prosess, men en meget effektiv og markedsstyrt prosess. Det er få krav til deg som søker på lån, så de aller fleste vil få sine lånesøknader oppfylte.

Men dette visste du nok allerede, selv om det er greit å få bekreftelse på ting en vet. La oss derfor nå se nærmere på denne anmeldelsens tema, som er merkenavnet Thorn Privat Finans.

Thorn Privat Finans lån

På nettsidene sine snakker Thorn selv om sine låneprodukter på flere måter. For det første har de flere produkter, blant annet:

 • PrivatLån Pluss
 • PauseLån
 • TryggLån
 • ProduktFinans
 • Lånebevis

Thorn Privat Finans kompliserer altså noe, for de fleste andre finansinstitusjoner snakker jo bare om «forbrukslån». Men så kan det jo tenkes at det er vesentlige fordeler med disse differensieringene.

Det skal vi komme tilbake til.

Og mens vi snakker om fordeler, så sier Thorn at du kan:

 • Lån opptil 100.000 kroner til en fast årlig rente fra 9.9%
 • Endre størrelse på innbetalingene dine – uten gebyrer
 • Bestem selv hvor lang tid du vil bruke på å nedbetale lånet
 • Betal tilbake lånet når du vil – uten gebyrer

Og alt dette høres unektelig bra ut.

I tillegg sier de at du ikke selv egentlig ikke trenger tenke så mye på alle disse forskjellige termene og produktnavnene, for Thorns egen kredittvurdering av deg vil resultere i forslag om hvilket produkt som kan passe best. «…hvis vår kredittvurdering viser at et annet låneprodukt passer bedre til din økonomi vil vi foreslå dette i stedet».

Alt dette høres utmerket ut, Thorn, så la oss teste dette sammen.

Historien bak Thorn Finans forbrukslån

Thorn er merkenavnet som de fleste nordmenn kjenner fra langt tilbake som utleiere av hvite- og brunevarer. Men i disse dager har de altså tatt skrittet mer i retning av å bli en ren finansieringsinstitusjon, eller kanskje det vi kan kalle en bank.

Fordelen med Thorn er at de har lang erfaring med norske forbrukere og deres vaner.

Det er et merkenavn som har lang tradisjon. Og sannsynligheten er stor for at de ikke ønsker å gjøre noe dumt for å forsvinne ut av markedet med det første. Det er et norsk selskap, igjen en fordel.

Så dette lover bra, det Thorn.

Hva er et Thorn Finans forbrukslån?

Vi har snakket litt generelt om hva forbrukslån er, og hva som kjennetegner dem, slik som :

 • Ingen krav til sikkerhet
 • Rask søkeprosess
 • Få krav til søker
 • Penger på konto innen kort tid

Men når det gjelder Thorn Finans sine lån så introduserer de jo en rekke begreper som kanskje kan være litt forvirrende.

Men til syvende og sist skal du vite dette: Vi snakker egentlig bare om forbrukslån her også, uansett hvor mange fancy navn Thorn kommer med i markedsføringen.

Og det er helt OK, det.

Men til forskjell fra mange andre aktører på lånemarkedet gir kun Thorn deg muligheten til å låne opptil 100.000 kroner. Mange av de andre viktige bankene og finansinstitusjonene i det norske markedet har vesentlig høyere lånegrenser.

Trenger du mer enn 100.000 kroner er ikke Thorn Finans sine lån noe for deg. Men om du «kun» trenger mellom 10.000 og 100.000 kroner kan Thorn være en god løsning.

Men la oss sjekke alle de andre faktorene om Thorn Finans lån før vi konkluderer.

Lån uten sikkerhet med Thorn Finans

Thorn har flere låneprodukter, felles for alle er at du ikke trenger å stille sikkerhet. Men la oss se litt nærmere på flaggskipet deres «TryggLån».

For «PrivatLån Pluss» gir deg muligheten til å låne opptil 100.000 kroner, men «TryggLån» har en grense på 50.000 kroner.

Forskjellen mellom disse to produktene handler om ordet «trygg». For i «TryggLån» har Thorn Finans innbakt en betalingsforsikring i selve lånepakken.

Et originalt grep.

Du bruker disse 50.000 kronene til hva du vil (klart, 50.000 kroner er jo ikke så mye, men noe får en jo gjort) og Thorn selv foreslår: Pusse opp boligen, kjøpe bil, virkeliggjøre en drøm, etc.

Og så legger de altså til at dette lånet i utgangspunktet er beskyttet med en betalingsforsikring som slår inn dersom du skulle bli arbeidsledig.

Det er uklart av reklameteksten til Thorn om denne forsikringen også gjelder sykehusinnleggelse, uførhet eller død.

De aller fleste finansinstitusjoner tilbyr betalingsforsikringer på sine lån, så dette er ikke noe nytt. Og de rene betalingsforsikringene inkluderer som oftest sykehusinnleggelse, uførhet og så videre.

Men, OK, om du kun trenger 50.000 kroner kan dette være et bra produkt for deg som søker litt ekstra trygghet med tanke på mulig arbeidsledighet og betalingsvansker som kan oppstå i kjølvannet av dette.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Det er «PrivatLån Pluss» som er Thorn Finans sitt hovedprodukt, og det er svært enkelt å søke om dette lånet. Når du klikker deg inn på PrivatPluss sidene finner du en praktisk og grei lånekalkulator.

Der velger du hvor mye du vil låne, fra 10.000 til 100.000 kroner, og hvor lang nedbetalingstid du ønsker deg – fra 12 til 72 måneder.

Og nederst i kalkulatoren ser du enkelt og greit hva de månedlige kostnadene til lånet kan komme til å bli. Du ser to tall, og det er en «fra/til» greie.

Legg imidlertid merke til at dette bare er eksempler, for det er kun ved å søke at du vil få konkrete tall som er myntet på deg.

Ingen forpliktelser

Det fine med forbrukslån er at du ikke er forpliktet til å takke ja dersom du skulle få godkjent søknaden din.

Ikke alle er klar over dette, og derfor vegrer de seg for å søke. Men i virkeligheten kan du søke så mye du vil, helt gratis – og uten forpliktelser. Og det finnes mange gode grunner til å søke om lån.

For om du er i marked for et lån er det kun ved å sende inn en søknad at du vil få konkrete svar på hva dette lånet vil koste nettopp deg. Alle lån og lånesøkere blir nemlig vurdert individuelt med tanke på økonomisk situasjon.

Du kan søke om 100.000 kroner i lån fra Thorn og få et helt annet tilbud enn naboen din som gjør det samme.

Så det er kun ved å sende inn søknad at du faktisk vil få vite hva lånet vil koste deg.

Vær ikke redd for å søke om lån, og bruk de forskjellige lånetilbudene (fra de forskjellige bankene og finansinstitusjonene du søker på) som sammenligningsgrunnlag.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Svaret er: Nei. Thorn Finans bryr seg ikke noe om hva du skal bruke pengene fra lånet til.

Og dette er noe som er felles for de aller fleste forbrukslån. Eneste forskjell er når vi snakker om refinansiering av annen gjeld, for da vil du gjerne måtte opplyse om at det er dette du ønsker å bruke pengene på.

Men ikke alltid.

Thorn Finans lån renter

Når vi snakker om lån generelt, og forbrukslån spesielt, blir dette med renter viktig.

Mange kommer med negative kommentarer om forbrukslån, og sier at rentene er for høye. Og selvsagt er rentene ved et forbrukslån høyere enn rentene i en vanlig bank. Men så er jo dette også to forskjellige produkter.

Det er ikke på langt nær så enkelt å ordne seg lån i en vanlig bank. Og det er slett ikke så raskt som de fleste forbrukslån.

Men, klart, det er forskjell på forbrukslån. Så la oss se litt på Thorn Finans sine renter.

For det første: Thorn Finans sitt hovedprodukt PrivatLån Pluss har en årlig nominell rente som varierer mellom 9,90 og 23,87%.

Thorn Finans lån nominell rente

Den nominelle renten er ikke den totale renten, men den sier noe om hva den løpende renten på lånet ditt kan komme til å bli.

Og parameterne hos Thorn er altså mellom 9,90 og 23,87%.

Dette er slett ikke verst om vi sammenlikner med andre. Noe høyere både på minimums- og maksimumsnivå, men ikke så mye at det bør ses på som en negativ faktor.

Men den nominelle renten er altså bare en faktor, for du har jo det som heter gebyrer.

Dette skal vi se på nå, men la oss bare nevne at du kan trekke fra en viss sum av de årlige rentekostnadene dine på selvangivelsen, noe som faktisk kan bety store besparelser.

Thorn Finans lån gebyrer

Et av problemene med Thorn Finans sine nettsider er at de skjuler godt hva etableringsgebyret er.

Det finnes to typer gebyrer på vanlige forbrukslån:

 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr

Etableringsgebyret er, som navnet antyder, et gebyr du kun betaler en gang. Det vanlige er at et slikt gebyr ligger på rundt 900 kroner, og dette gjelder lånesummer som kommer opp mot 500.000 eller mer.

Men så er det noen finansinstitusjoner som velger å klemme litt ekstra godt til, og Thorn Finans er en av dem. For å låne 100.000 kroner må du nemlig ut med 1820 kroner i etableringsgebyr.

De er ikke alene om å ha slike gebyr, men det er likevel verdt å tenke på at et slikt gebyr er helt i øvre grense for hva etableringsgebyr for forbrukslån pleier å være. Og når lånebeløpet er så lavt som det tross alt er, så blir det selvsagt en ekstra tung kostand for deg som kunde.

Terminbeløpet (som du betaler hver måned) er mer normalt på 45 kroner.

Igjen, ikke se deg blind på disse tingene for det er renten som blir viktig til syvende og sist. Den eneste måten du vil få svar på om et lån er bra for deg eller ikke er ved å sende inn en uforpliktende søknad.

Nedbetalingstid Thorn Finans lån

Vi har nevnt dette over, men Thorn Finans lån tilbyr nedbetalingstid fra 12 til 72 måneder. Du velger selv hvilken nedbetalingstid du ønsker deg.

Thorn Finans forbrukslån betalingsforsikring

Dessverre gir ikke Thorn Finans deg mulighet til å tegne betalingsforsikring på sitt hovedprodukt PrivatLån Pluss. Men de har, som nevnt, bakt inn en forsikring i sitt låneprodukt TryggLån. Det er imidlertid usikkert om forsikringen her dekker det de fleste andre forbrukslån bankers forsikringer dekker.

Og med produktet TryggLån har du ikke mulighet til å låne mer enn 50.000 kroner.

Konklusjon Thorn Finans forbrukslån

Thorn er et kjent merkenavn i Norge, og er et navn en kan stole på. Den nominelle renten på forbrukslånet de har er innen grensen for det normale, men etableringsgebyret noe høyt.

Og maksgrensen for lån er på 100.000 kroner.

Om du ikke trenger mer enn 100.000 kroner anbefaler vi likevel at du søker på dette lånet – noe som er uforpliktende, for da vil du få et konkret svar på hva dette lånet vil koste akkurat deg.

 

Siste artikler