Oppdatert: 08.04.2022
beste sider for billig strøm

De beste nettsidene for sammenligning av strømpriser

Strømmarkedet er en jungel. Selv med lovregulering og bedre kontroll på strømbransjen så er det vanskelig å finne fram til den billigste avtalen.

Her går vi igjennom hvordan du som forbruker enklest kan finne fram i strømmarkedet og hvordan du kan sammenligne strømavtaler og strømselskap enklest mulig.

Dyrere strøm enn noensinne året som gikk

Året 2021 gikk i historien som et år med meget dyre strømpriser. Regjeringen innførte strømstøtte for å hjelpe de med høyest strømregning. I 2022 har krigen i Ukraina ført til stor usikkerhet på kraftmarkedet og strømprisen forventes bli enda høyere i år.

Store forskjeller mellom avtaletyper og leverandører

Det kan være vanskelig å finne det beste strømavtalen på nettet, og mange velger å fortsette ned den strømavtalen de alltid har hatt. Dette gjør at flere betaler mer for strømmen enn de behøver.

Hva kan du som strømkunde gjøre?

Det viktigste du kan gjøre foruten å forsøke å begrense ditt strømforbruk er å følge med på strømavtalene.

Vi har gått igjennom de største nettsidene for sammenligning sidene for strøm på nettet. Dette er nettsider som lar deg få en oversikt over strømavtalene på markedet. Flere av de største avisene har sammenligningssider for strøm og noen er individuelle strømsider – felles for alle er at de er helt gratis og uforpliktende for deg å bruke.

De beste sidene for å sammenligne strømpriser 2022

  • Forbrukerrådet.no – her kan sammenlige strønmavtaler og finne råd og tips om hva du kan kreve ved strømbrudd. Du kan enkelt se en oversikt over dine rettigheter som forbruker. På nettsiden Strømpris.no kan du enkelt finne billigste strøm i din kommune.
  • Bytt.no – her kan du sammenlige hele 299 strømpriser og se beste strømavtale der du bor.
  • VG Strømguiden – er en forbrukertjeneste der du ved å fylle i postnummer eller kommune kan finne billig strøm
  • Dagbladet Strømsjekk – gir deg full oversikt over de beste strømprisene akkurat nå. Her kan du filtrere på postnummer eller for å finne den billigste strømavtale for akkurat nå. Dagbladet Strømsjekk gir også bra tips for om du bør velge fastpris strøm, spotpris strøm eller en annen type strømavtale.
  • Nettavisen Strøm – hos Nettavisen finner du en bra oversikt over markedet. Du kan enkelt filtrere etter dine preferanser. Du finner informasjon om strømregioner og avtaler.

Siste artikler