Oppdatert: 26.04.2018
et-bensin-kort-kan-spare-deg-for-mye-penger

Et bensinkort kan spare deg for mye penger

Hvis du kjører mye bil eller andre kjøretøy, kan det være mye å spare ved å benytte et bensinkort

En av de største utgiftspostene i norske hjem er ofte til bruk av bil. Mange bruker bilen frem og tilbake til jobb. I tillegg til at familier ofte kjører barna sine til venner eller til fritidsaktiviteter. For mange blir det raskt flere mil hver dag. Budsjettet for drivstoff er ofte flere tusen kroner hver måned.

På grunn av stor konkurranse mellom kredittkort-leverandører, bensinstasjoner og kjeder. Forsøker alle å gi deg en god grunn til å benytte deres tjenester fremfor andres. En vanlig måte å gjøre dette på er ved å gi rabatter når du kjøper drivstoffet hos en spesifikk kjede. Men mange kredittkortleverandører benytter også drivstoff som lokkemiddel. Du kan få billigere drivstoff både i form av spesifikke rabatter, cashback eller kredittkort. Her kan du sammenligne forbrukslån med denne kalkulatoren.

Kredittkort med drivstoffrabatter

De kredittkortene som tilbyr drivstoffrabatter er ofte mer fleksible enn kortene som tilbys direkte fra bensinstasjon-kjeder. Grunnen til dette er at de ofte ikke begrenser seg til en spesifikk kjede, men gir deg mulighet for å få rabatt på drivstoff på alle bensinstasjoner, selv om det er mest vanlig at man tilbyr for en spesifikk kjede. Man kan også oppnå å spare penger med kredittkort som ikke direkte er ment som bensinkort. Noen kredittkort tilbyr deg å spare penger indirekte på alt du benytter kortet til, og da også på drivstoff.

Et eksempel på dette er kort som gir deg mulighet til å spare opp poeng som kan benyttes hos tilbyder av kortet for å oppnå rabatter. Selv om disse rabattene gjelder alle typer varer, så vil de i tillegg hjelpe deg å spare penger på drivstoff. For eksempel kan dette gjelde kredittkort som er utstedt fra et flyselskap eller fra en elektronikk-/data-kjede. Hvis man likevel ofte benytter seg av henholdsvis flybilletter eller elektronikkprodukter, så kan det bety at man vil spare penger også på drivstoff.

Les mer: Lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Bensinkort fra bensinstasjonkjeder

Det som opprinnelig var bensinkort ble som oftest utstedt fra bensinstasjon-kjeder. Men de fleste har endret disse til kredittkort i stedet for bensinkort. Deres tilbud innebærer som oftest at du kan spare noen øre per liter ved å kjøpe drivstoff fra deres kjede i stedet for fra deres konkurrenter. Ved å alltid benytte den bensinstasjonen du har fått bensinkortet fra, så vil du oppnå å spare penger på alt drivstoff du kjøper.

Faste rabatter eller indirekte rabatter

Det er enklest å se hvor mye penger man sparer ved hjelp av faste rabatter. Disse faste rabattene gjør at du sparer penger hver gang du benytter bensinkortet. Når man benytter seg av flere tusen liter drivstoff per måned, så sier det seg selv at noen øre rabatt per liter raskt blir en del hundrelapper å spare hver måned. Du kan også få indirekte rabatter med andre kort enn bensinkort. Mange kredittkort har ordninger hvor du sparer opp poeng som du kan benytte til rabatter på produkter eller tjenester som deres tilbyder selv tilbyr. Disse gjelder som oftest også for drivstoff. Personer som liker å reise kan for eksempel spare mye penger ved å benytte et kort til drivstoff hvor man sparer opp flypoeng.

Mye å spare når man kjører mye

Hvis man kjører mye, så har man dermed anledning til å enda mer effektivt spare penger på drivstoff. De som har store månedlige utgifter på drivstoff vil raskt merke at de sparer mye ved å benytte bensinkort i forhold til ikke å benytte dem. Les regler for firmabil på Altinn sine sider

Siste artikler