Folkia

Oversikt Folkia

star star star star star
star star star star star
5 /5 - 3 Anmeldelser
  Beregne lån

  Juster lånebløp

  1.000 kr 20.000 kr

  Juster løpetid

  1 år
  • Beløp:
  • Løpetid:
  • Månedlig betaling:
  Fordeler
  • Muligheter for lån på dagen
  • Lite renteutgifter ved tilbakebetaling innen 30 dager
  • God kortsiktig løsning
  Ulemper
  • Høy effektiv rente
  • Kort nedbetalingstid
  • Ingen mulighet for betalingsfri måned
  Nøkkeltall
  • Beløp:
   1.000 - 20.000
  • Løpetid:
   12 måneder
  • Nominell årsrente:
   Fra 24%
  • Effektiv årsrente:
  Vilkår
  • Alder:
   20 år
  Låneeksempel Eff.rente 243%, 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-

  Om Folkia

  Folkia forbrukslån gir deg inntil 20.000 kroner

  Folkia er navnet på forbrukslånet på inntil 20.000 kroner. I et marked med en rekke andre aktører, er dette noe å satse på? Les artikkelen her.

  Hei, hvor mye penger trenger du», står det i tittelen på nettsidene til Folkia. En grei overskrift, men bare ikke svar et beløp over 20.000, for det er maksgrensen på dette lånet. Dette er med andre ord et av de minste forbrukslånene på markedet, men om du ikke trenger mer enn 20.000 kroner er det jo ikke dette noe problem.

  Og noe av det fine med Folkia er at du kan låne fra 1000 til 20.000 helt suksessivt oppover tusenlappene. Trenger du 6000 kroner? 7000 kroner?

  Det går fint på Folkia.

  Du som er kanskje nå ser etter et forbrukslån har nk allerede et bestemt beløp i hodet. Og om dette beløpet er over 20.000 er selvsagt ikke Folkia et alternativ for deg. Men om du bare trenger en mindre sum på 20.000 eller ned mot 1000, ja da bør du i hjvert fall vurdere fordeler og ulemper med Folkia.

  Og det er dette vi skal se på akkurat nå.

  Du kan, grovt sett, dele forbrukslån inn i tre hovedgrupper. De som går opp mot 500.000 kroner, de som går til 50 til 100.000 og de som går til 20.000 kroner. Men glem ikke at selv om du «kun» trenger 20.000 så trenger du selvsagt ikke søke om lån på en av smålånsbankene. For de aller fleste banker lar deg låne ned til 10.000.

  Se deg derfor ikke blind på denne type kategorier. Men hold øynene åpne. Og det viktigste av alt er at du søker. For kun ved å søke vil du få spesifikt svar på hva det aktuelle lånet vil koste deg.

  Forbrukslån vurderes nemlig helt individuelt.

  Folkia smålån

  Vi nevnte overskriften på Folkia sine nettsider, og innrømmer gjerne at vi synes nettsidene er friske og gode; enkel og grei å forstå.

  Folkia selv kommer med sine egne grunner for hvorfor du bør velge akkurat dem, og noen av kronargumentene er:

  • Litt hjelp på veien
  • BankID for din sikkerhet
  • Ingen skjulte kostnader
  • Raskt og enkelt

  Kanskje en litt hul liste med fordeler, for de aller fleste forbrukslån banker har jo nettopp disse fordelene. Men greit nok, dette er vanlig markedsføringssnakk. Og det er vi godt vant til å analysere her på Beste-Forbrukslån.net.

  Noe av de fine med Folkia sine nettsider er at det er lett å finne gode hurtiglenker med FAQ og spørsmål og svar. For glem ikke at mange finansinstitusjoner som driver med forbrukslån gjerne forsøker å gjemme dem unna med liten skrift, eller usynlige lenker.

  Så på denne måten har Folkia ordene godt i behold, i hvert fall når det gjelder «ingen skjult informasjon».

  Legg spesielt merke til at de plasserer de viktigste tallene meget godt synlig allerede på sin lånekalkulator øverst på siden. Det skal de ha «kred» for.

  Det er svært lett å få et raskt overblikk over alle de viktige tallene som Folkia har for sine lån.

  Historien bak Folkia forbrukslån

  Folkia er en del av et selskap som heter Folkefinans AS. Og dette er et norsk selskap som også har virksomhet i andre land.

  Det er med andre ord ett av mange nye selskaper som gjerne vil ha en del av det lukrative markedet for mindre forbrukslån. Og det er helt topp, det. Jo mer konkurranse på markedet, desto bedre for oss forbrukere.

  Men vi aner også en visjon bak Folkia, og de kaller det selv å gi «dag til dag» finansielle tjenester som er nyttige for et bredt publikum.

  Greit. Det er helt identisk med alle andre forbrukslån banker, men så kan det jo hende at søknadsprosessen er bedre, rentene og gebyrene lavere, og den totale opplevelsen mer positiv?

  La oss finne dette ut.

  Hva er et Folkia forbrukslån?

  Du vet hva et forbrukslån er, ikke sant? Vi har jo også nevnt det, men bare for sikkerhets skyld: Det kjennetegnes av at du ikke trenger å stille noen som helst form for sikkerhet for å få et lån. I tillegg til at søkeprosessen er hurtig, gjerne svært hurtig, og at du kan sitte med pengene på konto svært raskt.

  Det spesielle med Folkia er altså at du kun kan låne 20.000 kroner, og at du kan låne så lite som 1000 kroner.

  Og det beste ved alt er at du mottar pengene samme dag som du søker. Noe som jo gjør Folkia svært interessant i en rekke situasjoner.

  Folkia skal ikke være et lån du bruker lang tid på å betale, for alt er lagt opp til å gå kjapt. Dette er raske penger når du trenger litt akutt hjelp.

  Og uansett hva vi senere måtte mene om gebyrer og renter så er dette et kult konsept for mange av oss.

   Hvilke krav stiller Folkia for sine lån?

  Det er generelt sett lett å få et forbrukslån, men visse krav finnes selvsagt, Om du er under 23 år kan dette være et problem for enkelte banker, for eksempel. Og andre banker krever at du har en viss bruttoinntekt.

  Vel, Folkia har ikke mange krav, men dette må være på plass:

  • Du må være fylt 20 år
  • Du må være bosatt i Norge
  • Du må ha norsk personnummer
  • Du må ha norsk bankkonto med BankID
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

  Dette er helt greie, normale krav som en ikke kan klage på. Og vi synes det er helt topp at også de som er 20 år her får en mulighet til litt ekstrapenger når det trengs.

  Hvordan fungerer søknadsprosessen på Folkia?

  Forbrukslån kjennetegnes allerede ved å være svært enkle å søke på, men Folkia har virkelig gjort dette enkelt, og ikke minst raskt.

  Det handler bare om å klikke seg inn på førstesiden og velge hvor mye du vil låne fra en tydelig liste. Velg et beløp fra 1000 kroner opp til 20.000. Du velger dette beløpet ved å trekke en «spake» på et slags pengemessig termometer – altså en typisk lånekalkulator.

  Svært enkelt å forstå.

  Deretter velger du hvor lang tid du trenger på å betale tilbake lånet.

  Her er det ikke snakk om år, det går heller i måneder. Men det passer som hånd i hanske med Folkias profil, for dette er jo hurtige penger som du mottar samme dag som du får tilslag. Og det er mindre beløp, nesten mer en slags kassakreditt enn et lån.

  Minste tilbakebetalingstid du kan velge er to måneder, og så kan du eventuelt gå for tre, fire, fem eller seks måneder. Låner du 13.000 kroner eller mer kan du velge tolv måneders nedbetalingstid.

  Når du justerer dine tall på denne måten vil du se en rekke tall på høyre side av lånekalkulatoren. Og det minner, artig nok, om en liten kassalapp eller regning fra en restaurant.

  Og det skal Folkia ha: Her gir de mye mer informasjon enn samtlige andre lånekalkulatorer vi har sett til nå. Du ser alle gebyrer, du ser den nominelle renten, den effektive renten, rentekostnadene uttrykt i kroner og øre, totalt beløp du skal betale, samt månedskostnad.

  Dette er meget bra lagt opp, det.

  Men, klart, da ser vi jo også tydelig hvor dyre slike lån kan bli.

  Når du har funnet et lånebeløp og en nedbetalingstid, og sett over «regningen» er det bare å klikke på «søk nå – klikk her» knappen. Da kommer du til selve søknadsskjemaet.

  Og dette er super-enkelt å fylle inn. Det eneste du trenger er:

  • Fødselsdato og personnummer
  • Mobilnummer

  Skjønner du hvor lett dette er lagt opp? Det er faktisk et av de enkleste søknadsskjema for forbrukslån på markedet i dag, og det sier ikke så lite.

  Deretter er det kun et spørsmål om å klikke på «søk nå», og søknaden er sendt. Dersom du blir godtatt vil du motta pengene samme dag.

  Ingen forpliktelser

  Det er viktig å huske på at det ikke er noen forpliktelser ved å søke. Så om du søker på et lån fra Folkia og mottar positivt svar, kan du selvsagt takke nei. Igjen, dette er regelen for alle forbrukslån. Og det er verdt å tenke litt over det, for noen vegrer seg for å søke om lån nettopp fordi de tror de må ta imot lånet uansett.

  Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

  Legg også merke til at du ikke trenger å oppgi noen grunner til hvorfor du ønsker å søke om lån på Folkia. De er ikke interessert i å vite om dine grunner for å søke om lån, noe de fleste synes er topp.

  Får du tilslag og godtar du lånet, mottar du pengene dine, og det er det.

  Men så var det dette med tilbakebetaling, da.

  Folkia lån renter

  Mange kritiserer forbrukslån fordi de mener rentene er for høye. Og selvsagt er rentene på denne typen lån høyere enn vanlige boliglån og andre typer lån fra ordinære banker.

  Men så er det jo mange fordeler med forbrukslån, da. Du trenger ingen sikkerhet, det er få krav til deg som person, og når det er slik som på Folkia at du faktisk vil motta pengene samme dag, ja da er det egentlig lite å klage over.

  Folkia lån nominell rente

  Det fine med Folkia er tross alt at de er helt transparente med hva lånet vil koste. Det kan du bare lese rett av på lånekalkulatoren.

  For det første vil den nominelle renten forandre seg i takt med det beløpet du velger å låne.

  Men la oss ta et eksempel:

  La oss si at du låner 10.000 kroner som du vil bruke fire måneder på å betale tilbake. Da oppgir Folkias lånekalkulator at den nominelle, årlige renten vil komme på 94%, at den effektive renten er på 198%, at rentekostnadene kommer på 2043 kroner, at det totale beløpet du skal betale tilbake blir 12453 kroner, og at dine månedskostnader per måned i fire måneder blir 3114.

  Du kan si hva du vil om rentenivået, men når det hele blir kommunisert så tydelig som her så er det uproblematisk. Alle kan ta stilling til dette, og du ser svart på hvitt hva ditt nye ekspresslån vil koste.

  Glem heller ikke at vi her snakker om en slags ekspresslån, så du kan mene hva du vil om renten, men trenger du penger – ja, da trenger du dem. Du vet det vil koste en viss sum, og så tar du stilling til alt dersom søknaden går i orden.

  Det viktige er med andre ord å søke.

  Folkia gebyrer

  Forbrukslån har normalt sett to hovedtyper gebyrer:

  • Etableringsgebyr
  • Termingebyr

  Men Folkia kaller sitt termingebyr for «fakturagebyr».

  Etableringsgebyret er på 350 kroner, uansett om du låner 1000 eller 20.000 kroner. Du skal med andre ord tenke deg godt om dersom du kun vil gå for 1000 kroner.

  Fakturagebyret varierer mye, og på en rar måte. Et lån på 1000 kroner gir et fakturagebyr på 45 kroner. Det samme gjør et lån på 5000 kroner. Låner du 10.000 kroner blir det imidlertid 90 kroner, men velger du 15.000 blir det 60, og på 20.000 180. Dette kan virke som et slags kvantefysikkeksperiment som har gått feil, men OK – dette er Folkias måte å jobbe på.

  Vi snakker om en helt spesiell type forbrukslån som er lett å søke på, lett å motta, og som du får på kontoen superraskt.

  Og, igjen, det hele er transparent på en måte vi sjelden ser med andre banker.

  Konklusjon Folkia lån

  Det finnes mange alternativer, så tenk deg godt om. Men trenger du et raskt lån kan Folkia være en glimrende løsning. I enkelte tilfeller vil du jo heller ikke ha tid til å sitte å finlese forskjellige lånetilbud, og fordelen med Folkia er at du ser alle dine kostnader helt klart for deg.

  Om du trenger å låne full pott på 20.000 er det likevel sannsynlig at det finnes rimeligere alternativer.

  Lykke til med valget.

  Siste artikler