Oppdatert: 22.04.2022
beste nettbutikk for elektronikk

Kjøpe elektronikk på nett? Dette bør du tenke på!

Det er mange fordeler med å handle elektronikk på nett, men det finnes fallgruver. Få tips om seriøse nettbutikker for elektronikk og tilbehør her.

Å gjøre store kjøp på nett kan føles utrygt. Her går vi gjennom  hvordan du finner de beste nettsidene og gir deg tips om hvordan du kan handle elektronikk som hodetelefoner og tilbehør

Hva bør du tenke på når du kjøper dyre produkter på nett?

Å gjøre et dyrt kjøp på nett kan av mange oppleves som mindre trygt enn å handle i en fysisk butikk. Til tross for dette er det mange fordeler med å handle på nett. Generelt er prisene lavere, frakt billig eller i noen tilfeller gratis, og du trenger ikke gå i butikken. Bruker du dessuten kredittkort når du handler på nett er du også dekket av av finansavtaleloven som sikrer deg mot misbruk og feil under kjøpsprosessen.

kjøpe AirPods på nett

Apple AirPods – populære men dyre

La oss ta et populært produkt som Apple AirPods som eksempel: Siden Apple lanserte den første generasjonen AirPods i 2016, har hodetelefonene blitt enormt populære over hele verden.

I 2021 ble det solgt 85 millioner AirPods, og som forbruker må du betale over 1000 kroner for et par av disse svært ettertraktede hodetelefonene. For mange er dette mye penger og det er både bittert og irriterende om du ikke får produktet du er lovet fra nettbutikken.

Hvordan kan du som kunde vite at nettbutikken er seriøs?

I dag er det mye informasjon å finne om bedrifter på nett. Du kan enkelt søke etter et selskaps resultater og se kundeanmeldelser.

Våre beste tips for å sjekke om et selskap er seriøst er:

  • Sjekk hva andre kunder sier om selskapet. Trustpilot eller Google reviews er bra for å se hvordan andre kunders kjøpeopplevelse har vært.
  • Hvilke betalingsalternativer tilbyr selskapet? Anerkjente butikker tilbyr ofte betaling via Klarna, Vipps eller med kredittkort hvor du som forbruker har sterkere beskyttelse mot svindel.
  • Hvilke garantier tilbyr selskapet? Mange anerkjente selskaper tilbyr en lengre garanti på deres produkter utover det som er lovpålagt. Dette kan være ekstra viktig når du handler dyrere elektronikk som Apple AirPods.
  • Er nettbutikken registret på Prisjakt eller Prisguiden? Da har de signert avtale med respektive sammenligningsside og er sannsynligvis seriøse aktører.

Bra nettsider for elektronikk og tilbehør:

  • Apple Store – Her kan du kjøpe alt fra Mac, iPad, iPhone, AirPods og være 100% sikker på at alle produkter man kjøper er originale. Ulempen med Apple selv er vanligvis dyrere enn andre butikker.
  • Teknikkdeler.no – Denne nettbutikken har foruten tilbehør og reservedeler til mobil også et stort utvalg av elektronikk som hodetelefoner og smarte hjem produkter. Her kan du kjøpe AirPods og masse tilbehør til AirPods. Her kan du også kjøpe en enkeltstående AirPod hvis du tilfeldigvis har mistet en av dine AirPods.
  • Elkjøp – Denne nettbutikken har vært med lenge og har et stort utvalg av elektronikk –  Alt fra data, mobil, GPS, TV, lyd og bilde,  til hvitevarer og produkter til  hjem og husholdning – her finner du det meste. Elkjøp har både fysiske butikker og nettbutikk.

Siste artikler