Komplett Bank

Oversikt Komplett Bank

star star star star star
star star star star star
4.1 /5 - 3 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

10.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 7,90%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  20 år
 • Årsinntekt:
  0 kr
 • Personnummer:
  Folkeregistrert i Norge
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-

Om Komplett Bank

Test av Komplett Bank forbrukslån

Komplett Bank er en bank som har vokst ut av nettbutikken Komplett.no. Men er de bedre på nettbutikk enn bankdrift? Eller er dette et lån du kan satse på? Les vår test.

Leter du etter et forbrukslån? Da gjelder det å holde tungen rett i munnen, og å gjøre god research på mange fronter. Men vi her i comparo.no er selvsagt her for å hjelpe deg.

Vi tester, beskriver og anmelder de aller fleste forbrukslån banker, slik at du kan fp en bedre oversikt over de beste mulighetene dine.

Det fine med forbrukslån, ut over at du ikke trenger stille noen som helst form for sikkerhet, er at søkeprosessen er ekstremt raskt, kriteriene for å få lån er få, og når du får tilslag har du pengene på konto innen meget kort tid, i de fleste tilfeller er det bare et spørsmål om dager.

Dette gjør forbrukslån interessant for de av oss som av en eller annen grunn trenger litt ekstra penger i forbindelse med oppussing, bilkjøp, båtkjøp eller hva som helst. For det flotte med et lån uten sikkerhet er jo at bankene ikke spør deg om hva pengene skal brukes til. Det blir en privatsak.

Og dette er noe Ola Nordmann setter pris på.

Alt dette har ført til at denne bransjen har vokst kraftig, og i dag finnes det svært mange tilbydere. Noen er bedre enn andre, og derfor er det viktig med gode tester.

La oss derfor se på Komplett Bank sit lån uten sikkerhet. Og vi stiller spørsmålet: Duger det?

Komplett bank lån

Det er tydelig at Komplett Bank har en seriøs profil, og en god ramme omkring sin virksomhet. Det første du ser på nettsidene er selve Komplett Bank lånekalkulator.

En lånekalkulator er egentlig en veldig enkel sak.

For det handler bare om at du setter inn det beløpet du ønsker å låne, og så ser du automatisk et minimumsanslag på hva lånet ditt vil koste deg.

På Komplett Bank lånekalkulator kan du ikke skrive inn ditt ønskede lånebeløp direkte, men du trekker i stedet i en «spake». Minste lånebeløp er 10.000 kroner, og maksbeløp er hele 500.000 kroner.

Når du trekker i spaken ser du eksempler på hva lånet ditt vil koste. Praktisk, og svørt vanlig praksis.

Komplett Bank forklarer også tydelig om sine mange fordeler, som:

 • Lån fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet
 • Fleksibel nedbetaling – du kan betale ned lånet når det passer det
 • Du kan øke lånet etter hvert om du trenger mer penger

Som du ser likner Komplett Bank på mange andre banker, selv om minimumsbeløpet kanskje er noe høyere enn mange andre banker.

Men så er det også den markante fordelen at du kan øke lånet ved behov, noe som mange vil finne interessant.

Men dette er selvsagt bare noen av de faktorene en må se på om en skal finne en god bank for forbrukslån. Så la oss derfor se mer i detalj hva Komplett Bank tilbyr med sine lån, og om det er verdt å satse på dem.

Historien bak Komplett bank

Komplett Bank har en interessant historie, fordi de fleste jo kjenner merkenavnet Komplett som en nettbutikk. Og det er helt riktig det.

Dette er nettbutikken fra 1998, som i 2014 bestemte seg for å lage et låneprodukt.

De var altså ikke akkurat først ute på bølgen med forbrukslån, men øynet nok muligheten i et marked der de selv sitter på mye goodwill fra sine egne kunder.

Hva er et Komplett bank forbrukslån?

Et forbrukslån i Norge er ganske likt fra bank til bank. Men noen banker satser på mindre lånebeløp, mens andre går hele veien opp til 500.000 kroner – og noen enda lenger.

Det fine med Komplett Bank er at du kan låne penger opptil 500.000, og det er som nevnt også et spesielt poeng at du kan øke lånebeløpet underveis (men ikke over en halv million totalt sett).

Fines det andre fordeler med Komplett Bank framfor konkurrentene? Egentlig ikke, selv om de selv sier de har meget gode betingelser framfor andre banker. Dette skal vi komme tilbake til, men vi understreker likevel at det er en stor fordel at man hele tiden kan øke lånet på en fleksibel måte.

Fleksibelt lån kaller Komplett Bank selv sitt produkt. Og et av deres kronargumenter er at du kan betale ned lånet i akkurat det tempoet du selv ønsker.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

En av de aller største fordelene med alle forbrukslån er at du ikke trenger å stille sikkerhet mot lånet.

En annen fordel er at det finnes få krav til søker. Men kravene varierer noe, spesielt når det gjelder dette med alder på søker.

Komplett Bank har følgende krav til sine lån:

 • Du må være fylt 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker

Dette ser altså egentlig ganske så greit ut, og Komplett Bank har ikke satt noen nedre inntektsgrense for det du må tjene for å kunne få lån hos dem. Men selvsagt foretar de individuelle kredittvurdering for hver eneste søker.

En interessant mulighet de fleste banker som tilbyr slike lån har er at du kan søke om lån sammen med medsøker.

Dette sies å øke sjansene dine til å få innvilget lånet. Men ikke bare øker det sjansene dine, for du vil i de fleste tilfeller da også få en bedre rente enn om du søkte på egen hånd.

Noe å tenke på for mange lånesøkere.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Komplett Bank skiller seg ikke ut på noen som helst måte når det gjelder søkeprosessen. Og det vil si at vi har å gjøre med en virkelig rask søkeprosess.

Du klikker deg inn på Komplett Bank sine sider, fastslår hvilket beløp du ønsker å låne, og trykker på den blå, ovale knappen «søk nå». Da kommer du til et kort og greit søknadsskjema som du fyller raskt ut.

Det er helt vanlig informasjon du vil vli spurt om, og glem ikke at bankene kan finne ut mye om din person og din økonomiske historie bare takket være ditt fødselsnummer.

Deretter sender du inn søknaden med et klikk, og venter på svar. Svaret kommer gjerne lynraskt. Og da må du ta stilling til om du vi akseptere det eller ikke.

Ingen forpliktelser

Men du skal være fullstendig klar over at du har ingen forpliktelser til å akseptere lånet. Lånetilbudet blir sendt til deg, men du velger selv om du vil si ja eller nei.

Dette betyr at det ikke er noen risiko forbundet med det å søke om lån på Komplett Bank. Så om du går og tenker på at det kunne være greit med et lån er faktisk den aller beste strategien å søke om lånet, se om du får tilslag, for deretter å se akkurat hvilke betingelser du får.

For det er jo først da du virkelig vil ha et godt sammenlikningsgrunnlag med andre banker.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Svaret er helt enkelt: Nei.

Og dette er vel det de fleste av oss virkelig setter pris på når det gjelder forbrukslån. Bankene har ikke lyst til å vite noe om hva du skal bruke pengene til.

Eneste unntak er om du skal refinansiere andre lån. Noen banker vil be deg informere om dette, mens andre simpelthen spør deg om hvor mye øvrig gjeld du har.

Komplett Bank boliglån

Når vi snakker om forbrukslån der du kan søke om lån opptil 500.000 kroner, eller i enkelte tilfeller mer, er det på sin plass å nevne at mange bruker disse lånene som boliglån.

Noen bruker et Komplett Bank lån som delfinansiering av bolig, for eksempel. Og om det er snakk om kjøp av hytte eller fritidsbolig kan man jo i mange tilfeller komme langt med en halv million.

Og det er jo flott at en kan gjøre unna en søknad på et par minutter, vente noen timer, få et svar, signere dokumenter, og ha pengene på kontoene kanskje dagen etter.

Men du bruker selvsagt pengene fra Komplett Bank akkurat sik du vil, det kan dreie seg om båtlån, billån, forbrukslån eller lån til reise.

Det er du som er sjefen.

Finnes det ingen ulemper? Vel, når en skal vurdere forbrukslån må en selvsagt se litt på hva det vil koste. Og da kommer vi inn på dette med renter.

Komplett Bank lån renter

Med forbrukslån skal du være klar over at renten du får vil være avhengig av din egen økonomiske profil. Slik at om du og naboen din søker om samme lånebeløp kan det tenkes at naboen din får en bedre rente enn deg.

Alt blir kalkulert på individuell basis.

Du skal selvsagt også vite at renten for et forbrukslån nødvendigvis vil være høyere enn for et vanlig banklån. Grunnen er selvsagt at det stilles færre krav, at søkeprosessen er raskere og mindre byråkratisk og at det er mye enklere å få tilslag på et forbrukslån enn det er å få på et vanlig lån.

Derfor er det naturlig at renten blir noe høyere, men selvsagt: Det er store variasjoner mellom de forskjellige aktørene.

Komplett Bank har en nominell rente fra 7.9 til 19.9%. Noe som betyr at du i verste fall må betale 19.9% rente.

Komplett Bank lån nominell rente

Men dette er altså den nominelle renten. Dette er renten som er satt innenfor et visst tidsrom, men som kan forandre seg ellers – men kun innenfor de parameterne som er oppgitt.

I Komplett Bank sitt tilfelle snakker vi om en nominell rente mellom 7.9 og 19.9%.

Men om du kun ser på den nominelle renten vil du ikke ha full oversikt over dine reelle kostnader. For du må selvsagt ta hensyn til gebyrene.

Komplett Bank lån gebyrer

Det finnes to typer gebyrer som alle forbrukslån har. Det første er det såkalte «etableringsgebyret». Og her kan det være store variasjoner.

Og om det finnes kritikk mot Komplett Bank er det akkurat dette med at etableringsgebyret kan gå så høyt som 1950 kroner – noe som er dobbelt så mye som svært mange andre banker. Og en er heller ikke sikker på hvilket gebyr en vil få før lånetilslaget kommer.

På den annen side kan etableringsgebyret på Komplett Bank gå helt ned mot 450 kroner for mindre lånebeløp – noe som altså kan være en fordel for enkelte.

Det andre gebyret du skal tenke på er termingebyret som du betaler hver måned. Her er Komplett Bank komplett normal med et gebyr på 35 kroner. Det finnes også et «behandlingsgebyr» på 450 kroner dersom du endrer ting i låneavtalen etter etablering.

Nedbetalingstid Instabank lån

Nedbetalingen på Komplett Bank er fleksibel, som betyr at du kan variere det beløpet du betaler hver måned.

Når det gjelder nedbetalingstiden går den opptil 15 år, men vil avhengige av lånebeløp og andre vurderinger.

Den eneste måten å få full oversikt over dine betingelser vil være å sende inn en søknad. Men siden dette ikke har noen forpliktelser ved seg koster det jo ingenting å sende inn en søknad på Komplett Bank.

Komplett forbrukslån betalingsforsikring

Du kan betale ekstra for en såkalt betalingsforsikring.

Mange liker dette i og med at det gir en god trygghet skulle du bli ufrivillig arbeidsledig, ufør, komme på sykehus eller dø. Om du ønsker en slik forsikring eller ikke er opp til deg, og ta gjerne kontakt med kundeservice for at de kan regne ut nøyaktig hva din betalingsforsikring vil koste i forhold til det lånet du tar opp, og de rentene du får tilbud om.

Konklusjon av Komplett Bank lån

Komplett Bank er helt klart en seriøs aktør i det norske markedet for forbrukslån, og om du er interessert i å ta opp et lån er det et poeng å sende inn en søknad til dem (som selvsagt alltid er uforpliktende) slik at du kan få helt konkret informasjon om hvilket lånetilbud og betingelser akkurat du vil få.

Siste artikler