Oppdatert: 02.05.2018
Låne penger med lav rente

Låne penger med lav rente

Det finnes mange tilbud når man ønsker å låne penger, men de fleste ønsker at man kan låne penger med lav rente slik at man ikke betaler mer for lånet

Det finnes flere metoder for å finne et lån med lav rente, men det er viktig at man bruker litt tid for å sette seg inn i hva man trenger i forhold til hvilke priser man må betale. Det viktigste man gjør er å ta stilling til hvilken type lån man skal benytte seg av. Prisene kan variere mye mellom de forskjellige lånene. Men det er også andre utfordringer i forhold til å låne penger med lav rente.

De fleste tilbydere av forbrukslån, for eksempel, gir deg ikke automatisk deres laveste rente, og det er derfor ikke nok å bare finne den tilbyderen som annonserer med den laveste renten. De fleste vil foreta en individuell vurdering av din økonomiske situasjon for å bestemme hvilken rente de vil tilby deg. Dette betyr at du må søke hos flere tilbydere for å finne ut hvem som gir deg det beste tilbudet.

Man kan velge mellom flere typer lån. Det billigste vil være lån med sikkerhet i bolig. De fleste banker ønsker å tilby deg boliglån for å tiltrekke deg som totalkunde i deres bank. Derfor er konkurransen høy for å tilby det beste boliglånet. Konkurransen er også høy for å tilby deg det beste forbrukslånet. Ordinære forbrukslån kan beløpe seg opp til 600000kr, og du kan få en nedbetalingstid på inntil 15 år. Konkurransen mellom tilbyderne av denne type lån er på det totale beløpet de kan tilby og på renten de tilbyr. Det er ganske stor konkurranse mellom tilbyderne av denne typen lån, men de er ikke like konkurranseutsatt som boliglån. Utover det kan du også benytte deg av smålån, avbetalingsløsninger, mikrolån eller kredittkort for å låne penger, men ikke alle disse løsningene er like gunstige.

Hvilken type lån kan man velge

Når du skal finne ut hvilken type lån du bør ta er det viktig å avklare hva du egentlig trenger. Du kan benytte deg av en lånmegler hvis du ikke har så veldig god oversikt over lånene som finnes selv, eller du kan forsøke å orientere deg selv. Når du har bestemt deg for hvilket beløp og hvilken nedbetalingstid du ønsker. Dette bestemmer hvilke lån du kan søke på.

Hvis du ønsker å låne 600000kr uten sikkerhet kan du kun benytte deg av noen få tilbydere av ordinære forbrukslån. Du har dermed liten mulighet til å finne flere tilbydere som du kan sammenlikne. Hvis man kun trenger for eksempel 400000kr så har man mange flere tilbydere å velge mellom. Hvis du derimot kun ønsker å kjøpe nytt TV og nytt surround-anlegg til stua, så vil du få tilbud om såkalte smålån.

Disse vil vanligvis være på maksimalt 50000kr, med noen unntak opp til 100000kr, og de har kortere nedbetalingstid enn ordinære forbrukslån. Hvis du har hastverk med å få utbetalt penger, kan du benytte deg av tilbydere av mikrolån, men disse kan ofte være ganske dyre, og hvis du ikke trenger pengene på dagen kan det være mye å tjene på å benytte en annen tilbyder.

Les mer om markedet for forbrukslån på regjeringen sine sider

Kredittkort

Mange benytter også kredittkort når de skal låne penger, men dette er ofte en kostbar løsning. Det finnes faktisk noen kredittkort som kan konkurrere med de dyreste forbrukslånene, men disse er ikke tilgjengelige for alle. De krever ofte høy inntekt og at du har lite lån fra før. Kredittkort er ment som et betalingskort med mulighet for avbetaling hvis du har trange måneder, men er ikke ment som langvarige låneløsninger.

Les mer: Lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Siste artikler