Oppdatert: 12.04.2018
Smålån for unge i etableringsfasen

Smålån for unge i etableringsfasen

Smålån med lav rente kan gjøre noen av utfordringene enklere å håndtere for mange.

Når man er ung og skal etablere seg i eget hjem, enten man vil studere i en annen by enn barndomshjemmet, eller om man bare ønsker å flytte for seg selv, så er det mange utfordringer man må forholde seg til. En av dem er at  når man skal starte et nytt hjem, så kan det være ganske kostbart. Det forventes i samfunnet at man har en del kontanter tilgjengelig for å komme i gang når tiden er inne for at man vil få sitt eget hjem.

De fleste må nøye seg med å leie en leilighet i starten. Selv om det er mye rimeligere enn å kjøpe et eget sted, så må man fortsatt stille et depositum i tillegg til første månedsleie før man kan flytte inn. Depositum kan være fra tre måneders leie og helt opp til seks måneders leie.

Når man ønsker å flytte ut av barndomshjemmet er man ofte ikke mer enn 18 eller 19 år. Mange foreldre har ikke klart å spare opp spesielt mye for den dagen når barna flytter hjemmefra, men har måttet bruke det de har klart å tjene for å skaffe barna et sted å bo og for å betale alle utgiftene som følger med å ha familie og barn. Da må de unge i etableringsfasen forsøke å tjene nok penger til å klare dette på egen hånd.

Når man har skaffet seg en studieplass eller en ny jobb i en ny by, så kan man ikke vente med å flytte til man har fått spart opp det man trenger. Smålån på dagen har ofte lavere aldersgrenser enn vanlige forbrukslån. Dette gjør at også nyetablerte kan benytte seg av dette, og ved å fylle ut en søknad på nett, kan de få svar på om de kan få smålån på minuttet.

Ny som student i storbyen

Når man er kommet inn på skole, enten det er på universitet eller på høyskole. Da trenger man å finne seg et hjem i byen hvor skolen er plassert. Fra skoleferien begynte og frem til høsten, så må man få ordnet alt slik at man kan få bosatt seg i den nye byen. Studielånet får man ikke før skolen starter, og dette er sjelden nok både til depositum, leilighet og alt man trenger for å kunne klare seg selv i en leilighet.

Flytter man langt hjemmefra, kan man ikke bare sette seg på en buss og få vasket alt skittentøyet hjemme, men man trenger å kunne håndtere daglige gjøremål selv. Depositum til leiligheten er for mange den største utfordringen. Men med et smålån på dagen, kan man skaffe til veie de pengene man trenger for å få betalt inn dette og første leie.

Om man får mulighet til å få den perfekte leiligheten, men må ta en avgjørelse raskt for å få den, så kan det bli nødvendig med lån som man kan få utbetalt samme dag. Selv om SMSlån på dagen, eller såkalte mikrolån, kan være en del dyrere enn andre typer lån, så kan dette gi en en mulighet til å få bo i den leiligheten man ønsker. Om man søker, får tilbud og godkjenner et SMSlån på dagen innen ca kl 12 eller kl 13, kan låntilbyder klare å betale ut lånet samme dag. Om man ikke rekker det innen et oppgitt tidspunkt, så blir lånet betalt ut neste bankdag.

Når man har fått ordnet leilighet, ved hjelp av at man får bekreftet et smålån på timen, eller ved hjelp av SMSlån på dagen, så kan man begynne å konsentrere seg om hva man trenger for å flytte inn. Det er mye mer å investere i for nye studenter, men da kan man i alle fall få flyttet til den nye byen, og kan løse mye når studielånet er på plass og man har fått den første utbetalingen derfra.
Se også denne guiden til kjøp av første bolig

Lavere aldersgrenser på smålån

Unge i etableringsfasen har begrensninger med hva de kan få av finansieringshjelp, da de ikke er i hovedmålgruppen til långiverne. Men en av mulighetene de har er smålån på dagen. Den viktigste fordelen med disse for unge nyetablerte, er at aldersgrensen er lav. Er man fylt 18 år kan man søke på denne typen lån. Noen av tilbyderne krever heller ikke at man kan vise til inntekt. Er man student, er man ofte i en situasjon at man ikke har så mye inntekt å vise til, med mindre man har hatt anledning ti å ha en jobb ved siden av studiene sine tidligere.

Med alle de økonomiske utfordringene man står overfor, så kan dette være en stor fordel. Men det er viktig at man tenker gjennom hva man binder seg til og er sikker på at man vil få råd til å betale de utgiftene man får. Når man er ny student og får første utbetaling fra Lånekassen, så er det mange unge som føler seg litt mer velstående enn de faktisk er da de ikke innser hva det koster å bo for seg selv enda. Da er det viktig å tenke godt gjennom hvordan man forholder seg til sin økonomiske situasjon slik at man ikke ender opp med å ikke kunne betale for seg. Man bør sjekke at man virkelig har råd til å benytte smålån på minuttet, slik at man ikke låner mer enn man kan betale tilbake.

Perfekt lånebeløp for behov i etableringsfasen

Når man søker om smålån, kan man som oftest søke på beløp mellom 5000 og 50000 kr. For ungdom i etableringsfasen, kan dette være perfekte beløp for å ordne depositum eller for å anskaffe seg nødvendige ting til sitt nye hjem. Om man flytter til ny by med to tomme hender til en umøblert leilighet, så trenger man det meste. Umiddelbart trenger man gjerne en seng, og man kan trenge mye til kjøkkenet slik at man kan lage mat i sin nye leilighet.

Selv om man har en møblert leilighet, så kan man ha behov for mye forskjellig. I tillegg til alt man har behov for, så er det også mye man gjerne skulle ønske var på plass helt i starten. For eksempel kan det være greit å få tak i en TV slik man har litt underholdning. Hvis man har råd til det, så er dette en ypperlig mulighet for å kunne kose seg i nytt hjem med en gang uten at man må vente på flere utbetalinger fra Lånekassen, eller flere lønninger, før man tar sjansen på å ta seg råd til litt underholdning.

Smålån på dagen for å ordne det mest nødvendige raskt

Med smålån på dagen som en mulighet, så kan unge i etableringsfasen komme raskere i gang med sitt nye liv. I stedet for å vente i lang tid før man kan skaffe seg det aller nødvendigste, så kan man vente på utbetalingen av et smålån, og så dra ut å kjøpe det aller mest nødvendige med en gang, Det er mer enn nok økonomisk å bekymre seg over når man er nyetablert, men med denne muligheten, så kan man heller benytte tiden til å få sitt nye hjem i orden og bli kjent med omgivelsene.

Ikke alle foreldre kan bidra nok til etableringen

Mange unge får mye hjelp hjemmefra når de skal etablere seg. Ofte ordner foreldrene leieleilighet, og mange velger også å kjøpe leilighet til barna. Ikke alle har hatt like mye å sette til side for å hjelpe barna i etableringsfasen. I stedet har mange foreldre hatt mer enn nok med å forsøke å betale for alt som trengtes for et hjem til barna og alt barna har hatt behov for på veien.

Om foreldre har lyst til å hjelpe barna sine og sitter i denne situasjonen, kan et smålån på dagen være løsningen for dem for å hjelpe til. Da slipper barna å starte sitt nye liv med at de må betale månedlige avdrag på et lån de trengte for å etablere seg. I stedet kan foreldrene, som har sikre jobber, ta denne utgiften og hjelpe barna med sine første utfordringer etablert i sitt eget hjem.

Det er mye man må håndtere når man etablerer seg for seg selv, om det er som student eller om man har fått seg en jobb og vil klare seg alene. Det kommer stadig nye utgifter man må forholde seg til, i tillegg til mange nye utfordringer. Da skader det ikke å ha tilgang til smålån på dagen som kan hjelpe litt med de første utfordringene. Det finnes nye utfordringer i alle faser i livet, og denne typen løsninger gjør at man lettere kan komme seg gjennom enkelte utfordringer.

Smålån, forbrukslån og kredittkort er praktiske løsninger om de brukes riktig. Men det er alltid viktig å sjekke at det er rom i budsjettet ditt for dem slik at du ikke blir sittende fast i en situasjon hvor du har mer utgifter enn du kan klare å håndtere. Livet på nytt sted og i nye omgivelser blir mye lettere om man har gode løsninger som kan hjelpe i en overgangsfase.

Siste artikler