Sumo Finans

Oversikt Sumo Finans

star star star star star
star star star star star
4.5 /5 - 3 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

5.000 kr 500.000 kr

Juster løpetid

15 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lavt krav til alder
 • Lavt krav til inntekt
 • Sender søknad til 17 ulike banker
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 500.000
 • Løpetid:
  180 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 6,17%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  18 år
Låneeksempel Eff rente 9,92 %. Totalkostnad: 160 401 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.

Om Sumo Finans

Om Sumo Finans

Sumo Finans har spesialisert seg på å formidle forbrukslån og refinansiering. Deres innovative tjeneste setter bankene i konkurranse, slik at du kan få lavest mulig rente på lånet ditt. Søknadsprosessen er svært enkel – her er det kun den mest nødvendige informasjonen som skal fylles ut.

Dette er et forbrukslån

Forbrukslån er et såkalt usikret lån, hvor banken ikke har pant i fast eiendom eller verdigjenstander. Bankens risiko er dermed høyere enn på andre låneformer og renten settes derfor høyere.

Med en usikret låneform går det langt raskere å få innvilget et forbrukslån. Et lån på dagen er ikke uvanlig, men du skal ta deg tid til å finne det rette lånet for deg. – Å få lånet på dagen, det er langt mindre viktig enn lavest mulig rente.

Siden forbrukslånet ikke er knyttet opp mot en pantsatt gjenstand, er det fritt frem å bruke lånet til det du ønsker. Låntakerne låner til alt fra nytt kjøkken, til kosmetiske operasjoner eller kanskje til en billig bil – spennet er med andre ord veldig stort!

Refinansiering er også en vanlig grunn til å ta opp et forbrukslån. Men merk deg at da vil banken forvente / forlange at du faktisk benytter lånesummen til dette.

Hva er en låneformidler?

Sumo Finans er en såkalt låneformidler, men for deg som eventuelt ikke kjenner begrepet, gir vi en kort beskrivelse av hva de gjør.

Enkelt fortalt, så har Sumo Finans laget en tjeneste hvor de systematiserer hele låneprosessen. Du fyller kun ut en søknad om lån hos Sumo Finans. Denne søknaden sendes så ut til en rekke banker, og disse konkurrerer deretter om å få deg som kunde.

Tanken bak er å bruke konkurransen til å presse ned rentekostnaden på lånet. Og det virker!

Når bankene vender tilbake med sitt tilbud, får du disse samlet på Sumo Finans’ hjemmeside, så kan du i ro og mak sammenligne rente, betalingsbetingelser osv.

Hva er fordelen med å benytte Sumo Finans?

Det er faktisk en rekke fordeler knyttet til bruken av en låneformidler. Den viktigste er prisen du betaler for lånet, nemlig renten. Ved å sette bankene i konkurranse med hverandre, får du ned rentekostnaden betraktelig.

Tidsbruken for den prisbevisste forbrukeren er også et viktig argument. For det er ikke så rent lite tid som går med, hvis du skal gjøre en skikkelig jobb med å sjekke priser hos et titalls banker. Hos Sumo Finans fyller du bare ut en enkelt søknad, så blir denne sendt til 10 banker eller flere.

Til alt overmål, er tjenesten gratis å benytte for deg som forbruker. Kostnaden for å drifte tjenesten, legges i stedet på bankene, hvilket er rett og rimelig. De tjener jo tross alt penger på å låne ut til forbrukerne.

Hva med ulemper?

Den eneste ulempen vi kan se ved å bruke en formidler som Sumo Finans, er marginalt høyere driftskostnader for banken. De skal jo betale for de leads som låneformidleren tilfører dem. Men på den annen side, går kostnadene for bankens annonsering ned.

Test av Sumo Finans

Nykommeren Sumo Finans er oppe i mot noen veldrevne konkurrenter med godt markedsfeste. De skal virkelig legge seg i selen for å vinne forbrukernes gunst. Men så langt vi kan se, gjør de nettopp dette.

Nettstedet er informativt, med den forventede informasjonen på plass. Det er dessuten ryddig og lett å navigere rundt på sumofinans.no.

Sentralt på forsiden er den brukervennlige lånekalkulatoren, som øyeblikkelig forteller hva slags rente du kan forvente og dermed månedlig kostnad baserte på rente og nedbetalingstid. Bare husk at denne kalkulatoren er veiledende – endelig rente får du først vite når du får aksept fra bankene på forbrukslånet.

Søknadsprosessen er forbilledlig enkel. Du skal kun fylle ut noen ganske få felter – her er det virkelig bare den mest basale informasjonen som kreves for å få et forbrukslån.

Nettstedets primærfunksjon er å bruke markedskreftene til å få ned prisen på forbrukslån og refinansiering av smålån. Det er mange eksempler på at dette virker, med gode resultater i oppnådd rentekostnad.

Dette kan du selv se på deres nettsider, hvor representative resultater trekkes frem. – Og renten de har i «skrytealbumet» sitt, den kan du se langt etter å oppnå på egenhånd.

Vi savner dog litt bedre informasjon om hvordan kundeservice kontaktes. Men dette vil nok bli bedre i neste revisjon av nettstedet.

Hvor mye kan du låne hos Sumo Finans?

Bankene Sumo Finans formidler forbrukslån på mellom 5 000 kroner (såkalt smålån) og opp til 500 000 kroner som er maksimalt lånebeløp hos deres samarbeidspartnere.

Som du forstår, rekker forbrukslånet til alt fra en weekendtur til København, til å dekke egenandelen på boliglånet. (Sistnevnte er ikke optimal finansieringsmetode og anbefales ikke, men vet at det er en del som faktisk bruker forbrukslån til boligfinansiering.)

Sumo Finans med enkel lånekalkulator

Som vi allerede har vært inne på, har Sumo Finans en enkel og brukervennlig lånekalkulator. Trekk i håndtakene og velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, så regner kalkulatoren raskt ut forventet månedlig tilbakebetaling.

Tallene kalkulatoren benytter til sine utregninger er dog basert på et slags snitt av forventet rentenivå. Det er med andre ord ikke sikkert at ditt rentenivå vil ende på dette nivået. Svaret på det, har du faktisk ikke før lånesøknaden din er ferdigbehandlet hos alle bankene.

Men når du har kommet så langt, bestemmer du deg bare for om dette er noe du ønsker å søke på. – Så klikker du på søk, fyller ut nødvendig informasjon – og så er hele søkeprosessen avsluttet – og du har søkt lån i mer enn 10 banker.

Enkelt!

Har Sumo Finans refinansieringsmuligheter?

Ja, bankene Sumo Finans samarbeider med, tilbyr forbrukslån til refinansiering – alle sammen. En god løsning på eskalerende kostnader forbundet med mange smålån, og det er en løsning mange benytter seg av.

Husk å gjøre oppmerksom på at lånet er til refinansiering, slik at bankene vet dette. Da tar de hensyn til det i beregningen av din totale gjeldsbyrde. Hvis ikke bankene vet dette, vil de beregne dette låneopptaket på toppen av eksisterende gjeld, og da kan det være at du ikke er kvalifisert til lån. Det vil være særdeles uheldig for deg, dersom du ønsker å få på plass refinansiering, slik at du kan få redusert lånekostnadene dine.

Disse kravene stilles fra bankene

Det er ikke utarbeidet en felles utlånspolitikk fra bankene Sumo finans samarbeider med. Og takk for det, ellers ville den frie konkurransen forsvinne helt. Men noen parametre er uansett likt, i hvert fall som et minimum.

 • Du skal være fylt 21 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker
 • Inntekten din må være over 120 000 kroner
 • Du må ha bodd i Norge i minimum 3 år, registrert i Folkeregisteret

Den beste renten ditt forbrukslån kan få

Frem til du har fått svar på din lånesøknad, blir rentenivået egentlig bare spekulasjoner. Sumo Finans oppgir riktignok en gjennomsnittsrente, men hvordan din søknad faller ut – over eller under – i forhold til den, det vet du altså ikke.

Men med så mange konkurrerende banker, kan du være trygg på at det beste tilbudet – det er godt!

Siste artikler