Oppdatert: 07.05.2018
Hva er en betalingsanmerkning?

Hva er en betalingsanmerkning?

Man får en betalingsanmerkning når man ikke betaler for seg og man har en uoppgjort inkassosak eller et rettslig krav mot seg

Når man har en betalingsanmerkning, vil dette rapporteres fra byråer som henter inn kredittopplysninger om deg for eventuelle banker eller kredittinstitusjoner hvor du søker lån. De fleste steder vil da velge å ikke gi deg lån. Du kan gjøre noe med denne typen anmerkninger da de skal slettes omgående etter betalingskravet er oppgjort. Når slike krav er oppgjort og anmerkningen slettet, så kan man igjen bli vurdert for lån som tidligere.

Les mer: Kan jeg få lån med betalingsanmerkning?

Bli kvitt betalingsanmerkning

Har du fått en betalingsanmerkning som ikke blir fjernet når kravet er oppgjort? Ta kontakt med den instansen som holder kravet mot deg og få den slettet. Kredittopplysningsfirmaet er pliktig til å få slettet anmerkningen når du ber om det hvis kravet er betalt. Har man hatt en betalingsanmerkning, bør man selv vurdere sin situasjon om man burde ta opp et nytt lån selv om man får tilbud om det. Om man slet med å betale for saken som gikk til inkasso, bør man vurdere om man er i en bedre situasjon når man ønsker å ta opp lånet.

Les mer om inkassovirksomhet på finanstilsynet sine sider

Siste artikler