Oppdatert: 09.05.2018
Hva er et hurtiglån?

Hva er et hurtiglån?

Med hurtiglån menes et lån som betales ut raskere enn et vanlig lån.

De raskeste lånene kan ofte være i form av såkalte SMS-lån, hvor du noen ganger søker om lånet ved hjelp av SMS, og bekrefter på SMS når det er innvilget. Lånet blir da overført til konto i løpet av dagen om du har bekreftet innen et bestemt tidspunkt. Da rekker utlåner å overføre pengene slik at de kommer med siste bankoverføringen den dagen.

Viktig å merke seg

Det er viktig å merke seg at disse lånene ofte også kan være dyrere enn andre lån. Beløpene er ofte mellom 1000 og 20000 kroner, og nedbetalingstiden kan være fra en til tre måneder. Tilbyder av disse lånene tar seg godt betalt for å overføre penger til deg så raskt som de gjør. Disse lånene bør man ikke beholde lengre enn man hadde tenkt. De mest ekstreme av disse lånene kan komme opp i 200% eller mer i effektiv rente for et år. Men på grunn av de opererer med kortere perioder enn et år, så er ikke kostnaden så høy.

Hurtiglån kan være en fordel om du trenger penger umiddelbart, for eksempel om du har funnet den perfekte mopeden til din sønn på nett, men akkurat denne dagen er kontoen tom og lønna kommer inn om fem dager.

Les mer: Utvikling for forbrukslån på Regjeringen
Les mer: Smålån for unge i etableringsfasen

Siste artikler