Oppdatert: 08.05.2018

Hva er gjeldsbrevslån?

Med gjeldsbrevslån snakker vi egentlig om alle lån hvor man signerer et gjeldsbrev

Man signerer gjeldsbrev stort sett uansett type lån man ønsker hos de fleste tilbydere. Men ellers brukes ofte dette begrepet på lån av litt størrelse som har lengre nedbetalingstid. Gjeldsbrevet vil da inneholde alle betingelser som nedbetalingstid, gebyrer, rente på opptakstidspunktet, og en del annen nyttig informasjon om regler og betingelser. Dette er en kontrakt mellom deg og långiver som bekrefter alle avtalte punkter slik at dere ikke er i tvil om hva som er avtalt når lånet skal betales tilbake.

Signering av gjeldsbrev

Med en gang gjeldsbrevet er signert, startes prosessen som skal til for at pengene utbetales. Gjelder dette et sikret lån, skal sikkerheten tinglyses før man kan få pengene. Når du har bedt om et forbrukslån, kan pengene som oftest utbetales med en gang gjeldsbrevet er betalt. Du må ha sendt inn papirer de ber om for å bekrefte opplysninger du har oppgitt om inntekt og gjeld.

Spesielt når man tar opp boliglån, vil man måtte signere på et gjeldsbrev, som i tillegg til å bekrefte avtalen, også ofte ber deg om å skaffe vitner som bekrefter at du er den du sier du er, før de utbetaler lånet.

Les mer: Lov om gjeldsbrev på lovdata.no
Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Siste artikler