Oppdatert: 08.05.2018
Låne penger på nett uten sikkerhet

Låne penger på nett uten sikkerhet

I dag vil du hos de fleste tilbydere av lån kunne søke på og få innvilget søknaden på nett.

Det som tidligere ofte innebar flere samtaler med en rådgiver i banken, blir i dag tilbudt på nett. Du trenger ikke lenger ta turen innom banken, og du vil i de fleste tilfeller også kunne bekrefte lånet med BankID slik at du ikke trenger å vente på en lengre behandlingstid før du kan få et lån uten sikkerhet på nett.

For bare 15 til 20 år siden var hele låneprosessen en annen. Man kunne få noe informasjon ved å ringe en långiver. De fleste långivere ønsket å møte ansikt til ansikt for å fylle ut et søknadsskjema sammen med deg. Når du hadde fylt ut dette, så kunne ikke rådgiveren gi deg beskjed om du fikk lånet. Det måtte også godkjennes i flere instanser i banken eller hos tilbyderen av forbrukslån.

Det kunne ta fra 2 dager til en uke før du fikk en endelig bekreftelse. I løpet av den tiden måtte du ofte innom med dokumentasjon på alt du hadde informert om.

I dag er situasjonen en helt annen. De fleste har aldri pratet med en rådgiver i forbindelse med opptak av lån. Søknadsprosessen foregår ved at du fyller ut et søknadsskjema på nett. I de fleste tilfeller får du umiddelbart svar på søknaden. Du kan bekrefte med BankID slik at prosessen med å utbetale lånet raskt kan komme i gang.

Når du har pengene på konto, så har du i mange tilfeller ikke pratet med noen bank-rådgivere. I stedet har all kommunikasjonen foregått elektronisk.

Hva trenger du penger til

Når du skal låne penger på nett uten sikkerhet, så er det en stor fordel å tenke gjennom hva du faktisk ønsker eller har behov for. Det kan være stor forskjell i pris om du velger en løsning fremfor en annen. Du bør derfor velge den løsningen som er mest praktisk for deg. Noen er mer bekymret for hvor mye et lån koster per måned enn hva det totalt koster deg. Det er også en vurdering du må gjøre.

Hvis du er bekymret for den totale utgiften, noe som er relevant hvis du skal forsøke å optimalisere bruken av din fremtidige inntekt, så kan et lån totalt sett bli vesentlig dyrere dersom du velger en lengre nedbetalingstid, selv om renten du betaler er lavere. Da kan det være lurere i noen tilfeller å betale noen kroner ekstra for å betale ned lånet raskere.

Beløp og nedbetalingstid

Det viktigste valget du tar i forhold til hvor mye du betaler for å låne penger på nett uten sikkerhet, er hvor mye du ønsker å låne og hvor lang tid du ønsker for å betale tilbake pengene. Dette vil bestemme hvor mye du betaler hver måned, og det vil også bestemme hvor mye du totalt betaler tilbake. Renten du får vil selvfølgelig også avgjøre hvor mye du betaler. Renten bestemmes i forhold til en individuell vurdering hos en tilbyder av din økonomiske situasjon.

Hvordan finne beste tilbud

Når du skal velge det beste tilbudet, så er det flere fremgangsmåter for å finne ut hvilket tilbud som er best. På grunn av at alle tilbydere vil gi deg en individuell vurdering, så kan du ikke forholde deg kun til hva som er deres billigste rentetilbud. Du vil sannsynligvis måtte betale en rente som er høyere enn dette.

I stedet må du enten søke hos flere tilbydere, du kan benytte deg av en lånmegler for å overlate til dem å finne det beste tilbudet eller
bruk denne låne kalkulatoren for å sammenligne ulike lån.

Les mer: 6 feil å unngå når du søker om et forbrukslån

Siste artikler