Leasy

Oversikt Leasy

star star star star star
star star star star star
3.8 /5 - 4 Anmeldelser
Beregne lån

Juster lånebløp

5.000 kr 50.000 kr

Juster løpetid

6 år
 • Beløp:
 • Løpetid:
 • Månedlig betaling:
Fordeler
 • Lave renter for smålån å regne
 • Kan velge en lang nedbetalingstid
Ulemper
 • Termingebyr
 • Etableringsgebyr
 • Kan ta opptil 6 dager før lån utbetales
Nøkkeltall
 • Beløp:
  5.000 - 50.000
 • Løpetid:
  72 måneder
 • Nominell årsrente:
  Fra 9,90%
 • Effektiv årsrente:
Vilkår
 • Alder:
  20 år
Låneeksempel Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008

Om Leasy

Lån opptil 50.000 kroner med Leasy forbrukslån

Dersom du er på jakt etter et lån på opptil 50.000 kroner kan Leasy være en god løsning for deg. Men du må sette deg inn i detaljene. Les alt om Leasy forbrukslån her.

Forbrukslån er blitt så populære i Norge at det kommer flere og flere aktører til årlig. Og det er ikke rart at forbrukslån er populært, for dette er lån du kan ordne deg raskt, uten for mange krav og uten unødvendig byråkrati.

For et forbrukslån er et lån som det ikke tar mange minutter å søke om. Og det tar heller ikke lang tid å få svar på søknaden.

Legg merke til at det finnes flere typer forbrukslån, og den beste måten å differensiere mellom dem er å se på hvor mye en kan låne som maksbeløp.

Dersom du nå er på utkikk etter et forbrukslån vet du sikkert at mange av de største aktørene tilbyr deg lån opptil 500.000 kroner. Og en av de aller største (Bank Norwegian) tilbyr deg faktisk hele 600.000 kroner i lån.

I de fleste tilfeller kan du låne så lite som 10.000 kroner.

Banker og finansinstitusjoner som tilbyr lån opptil 500.000 eller 600.000 kroner er i det vi kan kalle toppsjiktet. Det betyr ikke nødvendigvis at det er det beste alternativet for alle lånesøkere, bare det at du kan låne en meget stor sum penger.

Men så har du finansinstitusjoner som Leasy, som altså faller i en mellomkategori, med lånegrenser på opptil 50.000 kroner. Dette kan katigoriseres som et smålån. For det finnes også andre som kun tilbyr en slags kassakreditt opptil 20.000 kroner.

Trenger du mer enn 50.000 kroner er ikke Leasy noe for deg, men om 50.000 kroner holder som lån kan du lese videre.

Leasy lån

Dersom du er på utkikk etter lån er det viktig å gjøre research, og det aller beste etter å lese seg litt opp på tester som denne, er å gå rett til kilden selv. Altså nettstedet.

Leasy finner vi gode og ikke minst enkle nettsider med det meste av den informasjonen vi trenger.

Og vi kan lese det Leasy selv mener er fordelene med å ta opp lån hos dem:

 • Fast lav rente
 • Vi blander oss ikke inn i hva du bruker pengene på
 • Bestem selv hvor mye du vil betale hver måned

Og om dette stemmer skulle jo saken være meget enkel. Men så gjenstår det å sjekke ut de forskjellige påstandene for å se om de stemmer.

Igjen, det er viktig at du legger merke til at du kun kan låne opptil 50.000 kroner med Leasy. Dette er altså et typisk smålån, så om du heller vil låne mer bør du sjekke ut finansinstitusjonene som gir deg mer.

Vi skal sjekke renter og gebyrer, samt brukervennlighet. Men la oss først se litt på hvem Leasy egentlig er – altså deres historikk.

Historien bak Leasy forbrukslån

Og Leasy er ikke noen hvem som helst i det norske forbrukermarkedet. De har holdt på siden 1985, og drev de med mye av det samme som Thorn drev med – nemlig utleie av hvite- og brunevarer.

Men dette segmentet passer egentlig godt til alt som har med finansiering å gjøre, og derfor begynte de altså å tilby mindre lån.

Hva er et Leasy forbrukslån?

Vi har nevnt det meste av det du trenger å vite både om forbrukslån og Leasy, men for å oppsummere kan vi si at Leasy har en meget raskt og enkel søkeprosess, og tilbyr deg mindre lån opptil 50.000 kroner uten noen som helst form for sikkerhet.

Du kan låne penger til hva du vil.

En annen sak er det selvsagt at 50.000 kroner ikke gjør at du kommer særlig langt dersom det er snakk om billån, boliglån eller denne type ting. Så et Leasy lån handler mer om forbruk og «ekstrapenger» når du trenger dette raskt.

Lån uten sikkerhet, men ingen mulighet for medsøker

En av de flotte tingene med forbrukslån, også hos Leasy, er at du ikke trenger å stille med noen som helst form for sikkerhet.

Neon finansinstitusjoner gir deg også muligheten til å søke med medsøker. Og dette kan øke dine sjanser for å få tilslag betraktelig. Ikke bare det, men om du søker med medsøker så er sannsynligheten stor for at betingelsene også vil bli bedre.

Men når det gjelder mindre lån på under 100.000, eller som i dette tilfellet – 50.000 kroner, er det ikke vanlig å tilby at du søker med medsøker. Så denne muligheten har du heller ikke på Leasy.

Vi har nevnt hvor enkelt det er å søke om forbrukslån, og Leasy er intet unntak. Men det finnes likevel noen krav:

 • Du må være fylt 20 år
 • Du må ha fast inntekt
 • Du må ha vært registrert i Folkeregisteret i Norge i minst to år.
 • Du kan ikke være registrert med betalingsanmerkning

Ganske enkle krav, altså. Og legg merke til at Leasy tilbyr lån også til 20-åringer, noe mange andre finansinstitusjoner ikke gjør.

Alt høres med andre ord veldig greit ut, men så gjelder det jo å se på kostnader og brukervennlighet.

Hvordan fungerer søknadsprosessen på Leasy?

Leasy har en av de beste lånekalkulatorene vi har sett. Det første spørsmålet du blir møtt med er hvor mye du vil låne, og da får du en nedtrekksliste der du velger et beløp fra 10.000 til 50.000 kroner.

Deretter velger du nedbetalingstiden (løpetiden) på lånet, som i Leasy sitt tilfelle er fra 12 til 72 måneder.

På typisk lånekalkulatorvis vil du nederst kunne se hva din månedspris kan komme til å bli med de forskjellige lånebeløp og nedbetalingstider du legger inn. Og det er fint at vi ikke bare ser ett tall – nemlig minimumstallet, men også tallet på den høyere siden.

Mange forbrukslånsider ber deg på dette tidspunktet om å klikke på en knapp for å komme deg til selve søkesidene. Men Leasy ber deg bare om å skrive inn fullt navn, telefon, epost, personnummer og kontonummer. Og da er du helt klar til å sende inn din søknad.

Og det er her vi synes Leasy virkelig klarer seg bra. For de har klart å gjøre denne prosessen super-enkel, noe mange forbrukere vil like.

Når du så trykker på den oransje «søk nå» knappen blir søknaden sendt inn, og det skal ikke gå mange timene før du har svaret i innboksen. I noen tilfeller ikke mer enn et par minutter. Så at dette er en rask søkeprosess er det ingen tvil om.

Ingen forpliktelser

Noen tror at en er forpliktet til å takke ja til et lån dersom en får tilslag. Og det er derfor mange vegrer seg for å sende inn en søknad.

Det er jo ellers meget enkelt og greit å sende inn søknader.

Men glem altså ikke at det er komplett uforpliktende å sende inn en søknad om forbrukslån på Leasy, eller hvilken som helst annen bank eller finansinstitusjon. Og har du et reelt behov for lån er det gode grunner til å faktisk sende inn søknad, selv om du slett ikke er sikker på at du vil godta et lånetilbud.

Grunnen er at bankene gir deg dine betingelser basert på vurderinger av din individuelle situasjon. Dersom du søker på et visst beløp vil du kunne få en helt annen rente enn naboen din som søker på samme beløp.

Dersom du virkelig ønsker å ha et godt sammenlikningsgrunnlag skal du derfor alltid sende inn en søknad, ellers blir alt ren spekulasjon. Du trenger overhodet ikke godta et lånetilbud om det skulle bli resultatet.

Trenger jeg å oppgi hva jeg skal bruke lånet til?

Dette har vi nevnt, men for ordens skyld gjentar vi det: Nei. Du trenger ikke si noe om hva du skal bruke ditt Leasy lån til, for dette er noe som ikke engang mer med i vurderingen fra Leasy sin side.

Dette er altså helt topp, men så skal vi komme inn på det som virkelig kan bety noe for ditt valg: Renter og gebyrer.

Og vi begynner med renter.

Leasy lån renter

Det eneste vi har å utsette på Leasy sine nettsider er at de setter all denne informasjonen i liten skrift. Men dette klarer vi selvsagt helt fint å lese når vi tar på oss lesebrillene med den virkelige gode styrken.

Mange kritiserer forbrukslån for å ha høye renter sammenlignet med vanlige banklån, men da glemmer man jo at forbrukslån er mye enklere å ordne, det tar bare et par dager, og du trenger ikke en gang snakke med noen for ordne lånet.

Det er altså mye mindre byråkratisk enn et typisk banklån.

Av disse grunnene er det selvsagt naturlig at renten blir noe høyere. Men dette betyr selvsagt ikke at det ikke er forskjell på de forskjellige lånene, så det gjelder å holde tungen rett i munnen, og å lese all informasjon nøye.

Leasy lån nominell rente

Den faste, årlige nominelle renten på et Leasy lån er på mellom 9,90 og 23,87%. Det betyr at du kan komme til å betale opptil 23,87% i nominell rente på ditt lån.

Den nominelle renten er den løpende renten innenfor et bestemt tidsrom. Men vær klar over at bankene og finansinstitusjonene ikke kan forandre den nominelle renten en dag til en annen, for det finnes alltid frister.

Men i løpet av et år kan du likevel se store forandringer.

Nominell rente er bare en av mange detaljer, for du skal heller ikke glemme gebyrene. Disse skal vi se på nå, men glem ikke at du selvsagt kan trekke fra kostnader med rente på forbrukslån på selvangivelsen din.

Med smålån på opptil 50.000 kroner blir ikke dette så mye, men alle monner drar, og det er viktig at du er klar over dette slik at du tar det med i beregningen. Vel, la oss se på gebyrene.

Leasy’s gebyrer

Forbrukslån har to hovedtyper gebyrer:

 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr

Etableringsgebyret betaler du bare en gang, og et typisk etableringsgebyr på lån opp mot 500.000 kroner er på rundt en tusenlapp.

Noen klemmer til og tar nesten det dobbelte, men det er unntakene.

På Leasy kan du låne maks 50.000 kroner, og de har et etableringsgebyr på 695 kroner. Det er ganske høyt med tanke på at du kan låne en halv million i en annen bank mot å betale 900 kroner i etableringsgebyr, men OK – dette er jo ikke hele historien.

Termingebyret er det du betaler hver måned, og her ligger Leasy på 45 kroner. Det er høyere enn de 30 til 40 kronene de fleste andre, større institusjoner ligger på, men selvsagt ikke nok til å knekke deg økonomisk.

Det viktige er at du søker om lånet for å se hva akkurat ditt rentetilbud blir. For om det er godt, så er det selvsagt mulig å spare mye likevel.

Nedbetalingstid Leasy lån

Hvilken nedbetalingstid har Leasy lån? Du kan velge fra 12 til 72 måneder (altså seks år).

Leasy forbrukslån betalingsforsikring

Mange nordmenn foretrekker å tegne en betalingsforsikring som hjelper dem med avdragene dersom en skulle bli ufrivillig arbeidsledig, ufør, komme på sykehus eller i verste fall falle fra.

Leasy har dessverre ikke denne muligheten – men det er heller ikke vanlig på denne type mindre lån. Du kan kanskje finne en og annen aktør som tilbyr en viss forsikring på dette, men det er svært få.

Tar du opp større lån, derimot, er dette vanlig, og ofte kan det lønne seg – for premien er ikke nødvendigvis for høy.

 

Konklusjon Leasy lån

Er du interessert i å ta opp et forbrukerlån? Ja, da skal du tenke på hvor mye du vil låne. Har du behov for å låne over 50.000 kroner er ikke Leasy noe for deg.

Vær også klar over at det finnes finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån på opptil 70.000 kroner der det ikke finnes verken termingebyr eller etableringsgebyr.

Fordelene med Leasy er at søkeprosessen er svært enkel, og meget rask.

Vårt forslag er at du søker på et lån for å se akkurat hvilke betingelser du får. Deretter er det så mye enklere å ta konkret stilling til hva du skal gjøre.

Siste artikler